Ποιοι θα είναι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Τα ονόματα που κλειδώνουν για τα υπουργεία

Ποιοι θα είναι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Τα ονόματα που κλειδώνουν για τα υπουργεία Facebook Twitter
6

Με ενδιαφέρον και μετά από έντονο παρασκήνιο αναμένεται το μοίρασμα των χαρτοφυλακίων από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αύριο Τρίτη θα ανακοινωθούν όλα τα ονόματα που θα στελεχώσουν την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα την οποία στηρίζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για ένα μικρό και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα.

Τα ονόματα που ακούγονται για συγκεκριμένα υπουργεία δεν θεωρούνται ακόμα δεδομένα αλλά η πληροφόρηση αναφέρει πως ένα-ένα κλειδώνουν.

Επικρατέστερος για την θέση του Αντιπρόεδρου της κυβέρνησης είναι ο βουλευτής Β' Αθηνών κ. Γιάννης Δραγασάκης, ενώ το όνομα του Σπύρου Σαγιά ακούγεται έντονα για τη θέση του κυβερνητικού γραμματέα.

Χρέη υπουργού Επικρατείας φαίνεται πως θα αναλάβει ο κ. Νίκος Παππάς ενώ είναι σχεδόν βέβαιο είναι πως ο Γιάνης Βαρουφάκης θα αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να αξιοποιείται σε επιμέρους τομείς.

Ο Γιώργος Σταθάκης αναμένεται να αναλάβει το νέο υπερυπουργείο που θα σχηματιστεί από την ένταξη των υπουργείων Ναυτιλίας και Τουρισμού στο Ανάπτυξης.

Στο υπουργείο Υγείας αναμένεται να τοποθετηθεί ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ενώ την θέση του κυβερνητικού εκπρόσωπου θα πάρει όπως όλα δείχνουν ο Νίκος Ξυδάκης.

Το υπερυπουργείο Εσωτερικών, που μάλλον θα περιλαμβάνει το υπουργείο Δημοσίας Τάξης προορίζεται ο Πάνος Σκουρλέτης ενώ η Ζωή Κωνσταντοπούλου πιθανολογείται πως θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος εξασφάλισε όπως έντονα συζητείται το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και δεν προτίθεται να ζητήσει αντιπροεδρία της κυβέρνησης.

Στελέχη των ΑΝΕΛ αναμένεται να αναλάβουν έως και τέσσερις θέσεις υφυπουργών, ανάμεσα στις οποίες θα είναι και αυτή των Θρησκευμάτων. Επικρατέστερη υποψηφιότητα για το υπουργείο Υγείας είναι αυτή του Παναγιώτη Κουρουμπλής ενώ το όνομα του Αριστείδη Μπαλτά συνδέεται για την ώρα με το υπουργείο Παιδείας.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM