Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας

Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
24

Με πολιτικό όρκο ορκίστηκε πρωθυπουργός ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα τηρώ το Σύνταγμα και τους νόμους και ότι θα υπηρετώ πάντα το γενικό συμφέρον του ελληνικού λαού», είπε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια. 

Ο Αλέξης Τσίπρας έφθασε νωρίτερα στο Προεδρικό Μέγαρο, συνοδευόμενος από τον Νίκο Παππά και τον Πάνο Σκουρλέτη, όπου έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ενημέρωσε τον Κάρολο Παπούλια ότι μετά τα αποτελέσματα των εκλογών συναντήθηκε με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, ο οποίος του δήλωσε ότι θα στηρίξει τη νέα κυβέρνηση. «Ως εκ τούτου», πρόσθεσε, «υπάρχει η δεδηλωμένη, η απαιτούμενη πλειοψηφία από το Σύνταγμα». 

Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας Facebook Twitter
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ορκίζεται με πολιτικό όρκο ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, στην Αθήνα, τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε ότι «όπως ορίζει η θέση μου δεν μπορώ παρά να σας δώσω την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης όπως προβλέπει και να σας ορκίσω». Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «είναι καλό να επισπεύσουμε τις διαδικασίες γιατί μας περιμένει ανηφορικός δρόμος».

Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας Facebook Twitter
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας (Δ) υποδέχεται τον εντολοδόχο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα (Α), στο Προεδρικό Μέγαρο, Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015. Την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έδωσε πριν από λίγο στον Αλέξη Τσίπρα ο Κάρολος Παπούλιας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/POOL/Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Η αλλαγή σκυτάλης στο Μέγαρο Μαξίμου θα γίνει από τον διευθυντή του γραφείου του Αντώνη Σαμαρά, Κώστα Μπούρα, στον διευθυντή του γραφείου του νέου πρωθυπουργού, Νίκο Παππά.

Μετά την ορκωμοσία του, ο νέος πρωθυπουργός κατέθεσε λουλούδια στο μνημείο των πεσόντων στο σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, η σύνθεση της νέας κυβέρνησης αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο.

24

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελενοώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

«Η προσέγγισή μου θα είναι ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη
NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
Καλή σας/μας επιτυχία! Πολύς είναι κόσμος που ελπίζει σε εσάς. Ακόμη και όσοι δεν σας παραδέχονται φανερά (ο εγωισμός είναι μεγάλος και δικαιολογημένος), μέσα τους ελπίζουν σε καλύτερες εξελίξεις, στο καλύτερο μέλλον που μας αξίζει.Προσωπικά δεν περιμένω να τα αλλάξετε όλα από αύριο. Αλλά να τα αλλάξετε.Αυτό που κυρίως επιθυμώ είναι η ανάκτηση της θαμμένης και τσαλαπατημένης αξιοπρέπειας μας. Αυτό μόνο να καταφέρετε, να αρχίσουμε να νιώσουμε και πάλι αξιοπρεπείς, χωρίς υποκρισίες, αυταπάτες και περιττούς, μάταιους πλεονασμούς όπως κακομάθαμε. Αν νιώσουμε και πάλι την αξιοπρέπεια μας να επιστρέφει να είσαστε σίγουροι ότι μπορούμε να καταφέρουμε πάάάρα πολλά. Καλό θα είναι οι μεγαλύτεροι και οι καθηλωμένοι, όχι απλώς στο χθες αλλά στο... προχθές, να δείξουν εμπιστοσύνη στουν νεότερους. Ό,τι θετικό θα είναι για το καλό ΟΛΩΝ μας.Ας ελπίζουμε ότι τα παθήματα, επιτέλους, μας έγιναν μαθήματα. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΠΙΜΟΝΗ, ΠΙΣΤΗ, ΔΥΝΑΜΗ, ΣΥΓΝΩΜΗ, ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ, ΛΟΓΙΚΗ, ΧΑΜΟΓΕΛΟ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ-ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ-ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!
Ως κομμουνιστής χριστιανός ορθόδοξος που είμαι, δεν το θεωρώ σωστό αυτό που έκανε ο κύριος Τσίπρας. Ακόμα και να μην πιστεύεις πρέπει να κρατάς τις παραδόσεις. Γιατί στην τελική τι είναι η Ελλάδα, αν αφαιρέσουμε τις παραδόσεις, την ιστορία και τον πολιτισμό της; Ένα τίποτα. Περισσότερος σεβασμός στην Εκκλησία μας παρακαλώ, δε δείχνεις έτσι την προοδευτικότητά σου, αλλά με μεταρρυθμίσεις στην καρδιά του κατεστημένου και ξεβόλεμα των απανταχού βολεμένων κηφήνων.(δεν τρολλάρω, σας παρακαλώ σεβαστείτε την άποψή μου και μην με κράζετε επειδή πιστεύω κάπου, ενώ δεν άγομαι κ φέρομαι από ξένα πρότυπα, όπως η πλειοψηφία.
#Εμείς-Αυτοί να πω πρώτα ότι συμφωνώ που ο Τσίπρας ορκίστηκε μόνο με πολιτικό όρκο. Κάποια στιγμή πρέπει να διαχωριστεί το κράτος από την εκκλησία.Όμως το ότι πριν τις εκλογές ο Τσίπρας έτρεχε στο Άγιο Όρος και πέταγε περιστέρια ανήμερα των φώτων στον Πειραιά δεν είναι κοροϊδία;
Ως κομμουνιστής χριστιανός ορθόδοξος που είμαι, Πηγή: www.lifo.grΟ κομμουνισμός συνδέεται με τον διαλεκτικό υλισμό.Ο διαλεκτικός υλισμός αντιτίθεται στις θρησκείες.
Αυτό που υποστηρίζετε με τη γενική χρήση των όρων "παράδοση", "ιστορία", "πολιτισμός", προφανώς και θα αποδυνάμωνε την ευκρινή πολιτισμική ταυτότητα του μέσου (νεο)Έλληνα. Από την άλλη ο ίδιος "εναντιώνεστε" στην πλειοψηφία. Η Ελευθερία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης φύσης. Μη δεσμεύεστε με ταμπέλες, η Εκκλησία διαφοροποιείται της Πίστης. Κάποιοι έχουν Θεό, κάποιοι έχουν έναν άλλον Θεό...κάποιοι δεν έχουν. Το ζήτημα είναι να συμπεριφερόμαστε ως έλλογα όντα...βράζουμε όλοι μαζί στο ίδιο καζάνι, και κανείς μας δεν είναι πιο νόστιμος.
Ίσως είναι δύσκολο να το καταλάβεις αλλά πολλοί άνθρωποι δεν πιστεύουν σε θεούς και τέτοια.Πρέπει λοιπόν να έχουν το δικαίωμα να μην υποκρίνονται. Το ενδεχόμενο να ορκιστεί ο Τσίπρας, δηλωμένος άθεος, θα έπρεπε να σε προσβάλει περισσότερο εσένα σαν Χ.Ο.
Η εκκλησία έχει βοηθήσει ιστορικά το ελληνικό έθνος και την κοινωνία (οικονομικά, ηθικά, με συσσίτια χρηματική ενίσχυση απόρων, πολυτέκνων, πνευματικά και με εκατοντάδες άλλους τρόπους), ενώ έχει μια κοινή πορεία με το ελληνικό κράτος εδώ και αιώνες. Ο κύριος Τσίπρας, είναι καλύτερος από αυτά που πρεσβεύει ο χριστιανισμός και σνομπάρει την ορθοδοξία; Είμαι σίγουρος, πολλοί δεν έχουν διαβάσει κανένα χριστιανικό κείμενο, ούτε έχουν ερευνήσει πηγές κ τι πρεσβεύει ο χριστιανισμός, απλά είναι άθεοι επειδή είναι της μόδας. Εμένα με θίγει ως Έλληνα, χριστιανό ορθόδοξο και κομμουνιστή, να μην ορκίζεται ο πρωθυπουργός μας στις χριστιανικές αξίες. Αυτός δηλαδή με ποιες αξίες θα κυβερνήσει; του δολαρίου ή της παγκοσμιοποίησης; Ωραία να τα μηδενίσουμε και να τα διαγράψουμε όλα μετά και να ακολουθήσουμε το παγκόσμιο ρεύμα, για είμαστε της μόδας...
δεν ειπε πτε κανεις να μη σεβαστει την Εκκλησια, απο τη στιμη που η πλειοψηφια του ελλ. λαου πιστευει σε μια θρησκεια.Ο ΠτΔ ειναι το συμβολο της δημοκρατιας, συμφωνα με το συνταγμα, ειναι αυτος που διοριζει την κυβερνηση και τον ιδιο τον Πρωθυπουργο. Τι πιο λογικο λοιπον να ορκιζεται ενωπιον του?Να ορκιζεται ο Πρωιυπουργος στον παπα ειναι σα να χειρωτονει Μητροπολιτη ο ΠτΔ. Ασχετο. Η ταπεινη μου γνωμη παντα. Καλο σου βραδυ.
Επισης ο Σαμαρας εδειξε το ποσο καλα δεχτηκε την ηττα. Δεν παρεδωσε ο ιδιος το Μαξιμου αλλα ο διευθυντης του γραφειου του. Αυτο δεν χαλαει την παραδοση κα Σπυρακη?
Άδειο το Προεδρικό Μέγαρο χωρίς τους ιερείς και την εξάρτηση τους..ωραία εικόνα όμως θα ήθελα να τη συνηθισω. Φοβάμαι όμως οτι αυτή η συγκυβέρνηση παραπέμπει το θέμα διαχωρισμού Κρατους -Εκκλησιας στις καλένδες. Ειδομεν..
"Στο "Νέον Ορθογραφικόν Ερμηνευτικόν Λεξικόν" Δ. Δημητράκου στη σελίδα 991, στο λήμμα "οίδα" αναφέρεται ότι ο τύπος "είδομεν" είναι Υποτακτική του ρήματος "είδω"* και κλίνεται ως εξής: ειδώ (κ. ειδέω κ. ιδέω κ. είδω), ειδής, ειδή, ειδώμεν (είδομεν), ειδήτε (είδετε), ειδώσι." Θυμηθηκατε αγαπητε?
Δεν θα είχε την μορφή που έχει σήμερα το κράτος αν δεν υπήρχε ο Χριστιανισμός που το έφερε την ισότητα. Το Κράτος Δικαίου που έχουμε σήμερα (Δημόσια Υγεία, Δημόσια Παιδεία, Δημόσια Ταμεία, Δημόσια Κτήρια, αποβολή της δουλείας και ισότητα για όλους) είναι προϊόν του Χριστιανικού Δικαίου όταν ενώθηκε το Κράτος με την Εκκλησία, ούτε του Αθεισμού είναι, ούτε του Κουμουνισμού ούτε καμιάς άλλης φιλοσοφίας! Όταν λοιπόν λέμε για Κράτος και Εκκλησία μιλάμε στην ουσία για την ενσάρκωση του Χριστιανικού λόγου στους νόμους του κράτους. Ο όρκος δεν μπορεί να υπάρχει ούτε σαν πολιτικός ούτε σαν θρησκευτικός, είναι γελοίο να μιλάμε για πολιτικό γάμο ή πολιτικό όρκο όταν είσαι άθεος και δεν πιστεύεις ότι ο όρκος θα σε περιορίσει σε μια απόφαση αφού στην ουσία δεν έχει υλική υπόσταση!
Καθε λογικος και πολιτισμενος ανθρωπος δεν μπορει παρα να τον συγχαρει για το πολιτικο του θαρρος. Μετα απο δεκαετιας θρησκοληψιας, επιτελους βρεθηκε και ενας πρωθυπουργος που να επιλεγει εναν προοδευτικο δρομο. Ως προς τις σχετικες ανακοινωσεις της Ν.Δ εχω να πω οτι αδικα ταλαιπωρουνται: Ολοι οι ελληνες πολιτες γνωριζουν την λαικιστικη, συντηρητικη και θρησκοληπτη ταυτοτητα της, ιδιως με την σημερινη ηγεσια της. Απλως χανει κι'αλλους ποντους.
Το Κράτος Δικαίου που έχουμε σήμερα (Δημόσια Υγεία, Δημόσια Παιδεία, Δημόσια Ταμεία, Δημόσια Κτήρια, αποβολή της δουλείας και ισότητα για όλους) είναι προϊόν του Χριστιανικού Δικαίου όταν ενώθηκε το Κράτος με την Εκκλησία, ούτε του Αθεισμού είναι, ούτε του Κουμουνισμού ούτε καμιάς άλλης φιλοσοφίας!