Τσίπρας: Παρελθόν η τρόικα

Τσίπρας: Παρελθόν η τρόικα Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
4

«Σήμερα ο ελληνικός λαός έγραψε ιστορία, η ελπίδα έγραψε ιστορία», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στα Προπύλαια, ενώπιον χιλιάδων Αθηναίων. Επεσήμανε ότι η «η ετυμηγορία του ελληνικού λαού κλείνει με τρόπο αδιαμφισβήτητο τον φαύλο κύκλο της λιτότητας. Ακυρώνει με τρόπο αδιαμφισβήτητο τα μνημόνια της καταστροφής. Η ετυμηγορία καθιστά την τρόικα παρελθόν για το κοινό ευρωπαϊκό πλαίσιο».

«Από αύριο ξεκινάμε σκληρή δουλειά», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «ο ελληνικός λαός δεν μας δίνει λευκή επιταγή, μας δίνει εντολή εθνικής αναγέννησης και αποκατάστασης της κοινωνικής συνοχής [...] Θα σχηματίσουμε κυβέρνηση όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων».

«Η νίκη μας είναι ταυτόχρονα και νίκη όλων των λαών της Ευρώπης, που αγωνίζονται ενάντια στη λιτότητα, που καταστρέφει το κοινό ευρωπαϊκό μας μέλλον», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. Ξεκαθάρισε πως η νέα ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να συνεργαστεί και να διαπραγματευτεί για πρώτη φορά με τους εταίρους μια δίκαιη, επωφελή και βιώσιμη λύση. «Ούτε ρήξη ούτε συνέχιση της υποταγής θα γίνει ανεκτή».

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελενοώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

«Η προσέγγισή μου θα είναι ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Ηδη άρχισαν τα πρώτα συνδικαλιστάκια-βολεμενα χρόνια στο δημόσιο να σηκώνουν ανάστημα. Τους πλήγωσε πολυ που δεν υπήρχαν λύσεις κ τους ξήλωσαν επειδη εξυναν τα @@@@ κ ο μισθος έπεφτε κανονικοτατα κάθε μήνα. Δεν χόρτασαν τοσα χρόνια να τους "πληρώνει" ο νοικοκυρεμένος Έλληνας! Ο Έλληνας που απείχε απο φοροδιαφυγες, ρουσφέτια και δολοπλοκίες. Κεκαλυμμένο ΠΑΣΟΚ ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπον με τον Αλέξη να εχει μελετήσει βήμα βήμα τις κινήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου. Θα ανατείλει ο ήλιος ειπε... Και έκλεισε την ομιλία του. Επέμενε δε στην φράση "οι λαοί της Ευρώπης", την ωρα που οι μισοί συνεργάτες και ψηφοφόροι ευελπιστούσαν οτι βρήκαν το σωτήρα που επιτέλους θα διαγράψει το χρέος της ελλαδας κ θα την κανει ανεξάρτητο κ αυτοδύναμο κράτος δίχως συμφωνίες με την ΕΕ και ανάγκες απο αυτήν. Η πρωτη κωλοτουμπα εγινε λιγο μετα την εκλογή του ως πρωθυπουργός. Η δεύτερη και ασυγχώρητη ελπίζουμε να μην ειναι κυβέρνηση συνεργασίας με τον Καμμένο. Οσο για εσάς που ψηφίσατε ΣΥΡΙΖΑ θεωρώντας πως η κατευθυντήρια γραμμή του κόμματος ειναι "πρωτη φορα αριστερά", μάλλον κατι έχετε μπερδέψει!