Αυξάνει σημαντικά τα κονδύλια για τους οικονομικά αδύναμους η Ρένα Δούρου

Αυξάνει σημαντικά τα κονδύλια για τους οικονομικά αδύναμους η Ρένα Δούρου Facebook Twitter
4

Αυξάνει κατά πολύ το κονδύλι της Περιφέρειας για την ανακούφιση των οικονομικά αδύναμων η Ρένα Δούρου ενισχύοντας τον προυπολογισμό για το 2015 με 13,1 εκατ. ευρώ, αντί για τα αρχικά 1,9 εκατ. ευρώ.

Η ενίσχυση αυτή γίνεται σύμφωνα με την Περιφερειάρχη προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση.  

Εγκρίθηκε επίσης και η χρηματοδότηση με δύο εκατομμύρια ευρώ της κατασκευής ΧΥΤΑ στον ΟΕΔΑ Β. Α. Αττικής, στη θέση Μαύρο Βουνό Γραμματικού.

Η κ. Δούρου είπε για το θέμα αυτό καθώς παλαιότερα ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρούσε, ότι δεν μπορούν να ακυρωθούν προηγούμενες προγραμματικές συμβάσεις, διότι πρόκειται για δεσμεύσεις που η Περιφέρεια έχει αναλάβει έναντι του εργολάβου και αν τα χρήματα δεν πληρωθούν, ενδέχεται να καταλογιστούν στην Περιφέρεια.

Στην αίθουσα υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από διαμαρτυρόμενους κατοίκους του Γραμματικού, τους οποίους προσπάθησε να καθησυχάσει η παράταξη της κ. Δούρου με τη διαβεβαίωση ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα υπάρξει ειδική συνεδρίαση για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κατά της κατασκευής χωματερών τόσο στην Κερατέα, όσο και στο Γραμματικό φέροντας μάλιστα το θέμα μέχρι το Ευρωκοινοβούλιο με σχετική ερώτηση του τότε ευρωβουλευτή κ. Χουντή.

Τότε ο κ. Χουντής ζητούσε από την Ευρ. Επιτροπή να σταματήσει την δημιουργία δύο ακόμη απαράδεκτων χώρων συσσώρευσης αποβλήτων, στο Γραμματικό και την Κερατέα.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Και δε θα ειναι αυτη η πρωτη κωλοτουμπα που θα κανει, και η κα Δουρου και ο Συριζα. Μηπως οι θεσεις ευθυνης, εστω και περιορισμενης, βοηθουν καποιους να προσγειωθουν στον πλανητη Γη, απο τον πλανητη Happy οπου μεχρι προτινος διαβιουσαν?
Η κωλοτουμπα ηταν απο πριν προγραμματισμενη και συμφωνημενη με τους σχετικους εργολαβους, αλλιως η θεση ευθυνης θα ειχε δοθει σε καποιον πιο "υπευθυνο". Δεν ειναι καινουρια η πρακτικη του λεω στο λαο αυτο που θελει να ακουσει για να με ψηφισει και μετα κανω τα δικα μου. Την ασκουν εδω και πολλα χρονια η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
Η διαχείριση των σκουπιδιών μας είναι απλά τραγική. Προτείνω στην κα. Δούρου να έρθει σε επαφή με δημαρχούς και υπουργούς απο Σουηδία και Νορβηγία για να της δείξουν πως πρέπει να διαχειριζόμαστε τα σκούπιδια μας με σωστό τρόπο.