Η Περιφέρεια Αττικής δεν εφαρμόζει την αξιολόγηση

Η Περιφέρεια Αττικής δεν εφαρμόζει την αξιολόγηση Facebook Twitter
27

Την εισήγηση της Ρένας Δούρου να μην εφαρμόσει την αξιολόγηση αλλά και το άρθρο 42 για τον επαναπροσδιορισμό κριτηρίων για τις συμβάσεις του Προεδρικού Διατάγματος Παυλόπουλου ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Η πρόταση υπερψηφίστηκε από όλες τις παρατάξεις εκτός αυτής που πρόσκειται στη Ν.Δ. ο επικεφαλής της οποίας άσκησε έντονη κριτική στην κ. Δούρου.

«Ηγείστε της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας ή είστε αρχηγός ατάκτων;», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κουμουτσάκος.

Την έντονη αντίδραση των εργαζομένων που παρακολουθούσαν το Περιφερειακό Συμβούλιο προκάλεσε η φράση του κ. Κουμουτσάκου «Τι προσπαθείτε να κάνετε εδώ; Να βάλετε πολιτική πλάτη και να στηρίξετε τα λαμόγια;».


Η κ. Δούρου, από την πλευρά της, τόνισε ότι δεν ταιριάζει σε κάποιον που έχει υπηρετήσει τη διπλωματία να απευθύνεται σε αυτήν προσωπικά με χλευασμούς και προσβλητικές νουθεσίες. Και συμπλήρωσε:

«Ήρθα εκπρόσωπος της πλειοψηφούσας παράταξης και των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα. Παράνομη και αντισυνταγματική είναι η αξιολόγηση και η ποσόστωση, και το εξήγησα μιλώντας με στοιχεία του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Αρείου Πάγου.

»Τα βάζετε όλα στην άκρη και ζητάτε από τη Δούρου διαπιστευτήρια νομιμοφροσύνης. Εσείς είστε παράνομοι και το πιο νόμιμο που έχω κάνει στα 40 μου χρόνια είναι να δώσω εντολή για να μη γίνει αξιολόγηση στην Περιφέρεια Αττικής».

«Για πλαστά πτυχία απευθυνθείτε αλλού. Σε αυτούς που επί 40 χρόνια ξεχαρβάλωσαν το Δημόσιο κάνοντας τα στραβά μάτια. Αυτοί που έστησαν μηχανισμό πελατειακών σχέσεων, προχωρούν τώρα σε μηχανισμό απολύσεων. Εγώ μακριά από κάμερες και τα φώτα της δημοσιότητας παρέπεμψα περιπτώσεις που αφορούσαν πλαστά πτυχία», είπε η Περιφερειάρχης.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μητσοτάκης είχε πει αναφερόμενος στις προθέσεις της κ. Δούρου να μην εφαρμόσει την αξιολόγηση ότι αυτή θα γίνει ακόμη κι αν χρειαστεί παρέμβαση εισαγγελέα.

27

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM