ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Αντικατέστησε τελικά τη Ρομά υποψήφια ο ΣΥΡΙΖΑ

Αντικατέστησε τελικά τη Ρομά υποψήφια ο ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
2

Στην αντικατάσταση της Ρομά υποψήφιας από τη Θράκη Σουλειμάν Σαμπιχά στο ευρωψηφοδέλτιο του ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Τη θέση της παίρνει ο μουσουλμάνος Μεστάν Οσμάν Ουμίζ.

Η ανακοίνωση είναι λιτή και δεν εξηγεί τους λόγους της αντικατάστασης, όμως πληροφορίες αναφέρουν ότι η υποψηφιότητα της Σαμπιχά είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις βουλευτών και της νομαρχιακής οργάνωσης σε Ξάνθη, κυρίως, και Ροδόπη, ενώ πολιτικές πηγές έλεγαν ότι «τουρκικής συνείδησης βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αξίωσαν να μην κατέβει η Σαμπιχά, που είναι κόκκινο πανί για τους τουρκόφιλους μουσουλμάνους» και ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να την κόψει από τα ψηφοδέλτια».

Το Νοέμβριο στο συνέδριο για τις μειονότητες στη Γενεύη, η Σαμπιχά είναι πει ότι «οι μουσουλμάνοι τουρκικής καταγωγής προσπαθούν να μας επιβάλλουν εκτός από τη γλώσσα τους και την ταυτότητά τους».

Στην ανακοίνωση του για την αντικατάστασή της ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

"Σε κοινή συνεδρίαση των γραμματέων των Νομαρχιακών Επιτροπών και των βουλευτών της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, παρουσία του γραμματέα της Κ.Ε. Δ. Βίτσα, αποφασίστηκε η μη συμμετοχή ως υποψήφιας στο ψηφοδέλτιο για την ευρωβουλή της Σουλεϊμάν Σαμπιχά. Ως υποψήφιος για την ευρωβουλή από τον χώρο της μειονότητας θα συμμετέχει ο Μεστάν Οσμάν Ουμίζ".

2

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελενοώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

«Η προσέγγισή μου θα είναι ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Ευρωεκλογές 2024 / Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Όσο το πολιτικό σύστημα της χώρας επιμένει να την διατηρεί σε τροχιά υποτέλειας και εξάρτησης, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, αναφέρεται στη διακήρυξη
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Η Σαμπιχά Σουλειμάν ανήκει στην κοινότητα των ρομά της Θράκης και στο παρελθόν έχει καταγγείλει το τουρκικό προξενείο της περιοχής για εξαναγκασμό και εκτουρκισμό της μειονότητας (πομάκων και ρομά).............. Η Πομάκα ακτιβίστρια η οποία έχει βραβευθεί για την κοινωνική προσφορά της από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, μπήκε στο στόχαστρο της κριτικής των τοπικών οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του μουσουλμάνου βουλευτή, Χουσείν Ζεϊμπέκ.................. http://www.bankwars.gr/2014/04/%CE%A3%CE%A5%CE%A1%CE%99%CE%96%CE%91-%CE%9F-%CE%9C%... ..............Δράση που τη μετέτρεψε σε κόκκινο πανί, όχι μόνο για το τουρκικό προξενείο, αλλά και για τα μειονοτικά στελέχη που αυτοαποκαλούνται Τούρκοι (κάποιοι είναι όντως τουρκογενείς και κάποιοι είναι πομάκοι που εκτουρκίστηκαν)Ότι πει το προξενείο, εμείς για κάνα διορισμό και μικρομάνατζμεντ είμαστε.Να τον χαίρονται οι Ελληνες ψηφοφόροι του!