Μάρτυρες «καίνε» τον Γιακουμάτο

Μάρτυρες «καίνε» τον Γιακουμάτο Facebook Twitter
5

Ως «υποκρυπτόμενο διαχειριστή», του γηροκομείου «Αγιος Χαράλαμπος» στο Νέο Ψυχικό, παρουσιάζουν το Γεράσιμο Γιακουμάτο  καταθέσεις μαρτύρων που έχουν στη διάθεσή τους οι αρμόδιες αρχές.

Η εφημερίδα Real News έγραψε ότι το διαβιβαστικό σημείωμα της οικονομικής αστυνομίας παρουσιάζει τον πρώην υπουργό της ΝΔ, ως άμεσο συνεργό στην τέλεση του αδικήματος της φοροδιαφυγής και «υποκρυπτόμενο διαχειριστή» του οίκου ευγηρίας.

Η εφημερίδα παρουσίασε σημείωμα ελέγχου, το οποίο μάλιστα περιλαμβάνεται στη δικογραφία και αναφέρει ότι ο βουλευτής της ΝΔ, εκτός από τις υπηρεσίες του ως γιατρός στο γηροκομείο, είχε πλήρη γνώση, αλλά και συμμετείχε και στη διαχείριση των οικονομικών της επιχείρησης. Κάτι το οποίο αποτυπώνεται στις καταθέσεις μαρτύρων, συγγενών των ηλικιωμένων, που φιλοξενήθηκαν στο γηροκομείο.

Η καταγγελία στην οικονομική αστυνομία

 

Η ανώνυμη καταγγελία που έφτασε στην οικονομική αστυνομία, σύμφωνα με τη Real News, ανέφερε ότι το συγκεκριμένο γηροκομείο εξέδιδε αποδείξεις παροχής υπηρεσιών με μικρότερο -αναγραφόμενο- ποσό από το καταβληθέν.«Το εν λόγω γηροκομείο είναι του Γεράσιμου Γιακουμάτου, το έχει όμως στο όνομα του αδερφού του Δημήτριου Γιακουμάτου. Ο κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος εμφανιζόταν στο γηροκομείο και έκανε τις χρηματικές συναλλαγές. Πλήρωνα 1.530 ευρώ το μήνα, πλην όμως μου έδινε απόδειξη 1.130 ευρώ. Στα βιβλία χρεώνουν το ποσό της απόδειξης και έχουν ένα χαρτί με τα ποσά που πληρώναμε στην τσάντα της κυρίας Αναστασίας στη reception» έγραφε χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρει το διαβιβαστικό σημείωμα της οικονομικής αστυνομίας, στον έλεγχο που έγινε στο γηροκομείο ο κ. Γιακουμάτος καθοδηγούσε δύο στελέχη της εταιρείας προκειμένου να προσκομισθούν στον έλεγχο τα αιτούμενα στοιχεία, φορολογικά και μη, παρά το γεγονός ότι ουδεμία επίσημη σχέση, υπαλληλική ή καταστατική, είχε με αυτά.

Παράλληλα, στις ένορκες καταθέσεις που ελήφθησαν από τους 16 συνολικά ιδιώτες συμβαλλόμενους με το γηροκομείο, οι περισσότεροι κατέθεσαν ότι γνώριζαν ως ιδιοκτήτη της εταιρείας τον Γερ. Γιακουμάτο, ο οποίος σε αρκετές περιπτώσεις «αποφάσιζε και έδινε εντολή σχετικά με τα αιτήματα των συμβαλλόμενων, περί μείωσης των μηνιαίων καταβολών, καθώς και για το ύψος των εκδοθέντων αποδείξεων».

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM
Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM