Η κ. Ευτέρπη Γκουτζαμάνη είναι η πρώτη γυναίκα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Η κ. Ευτέρπη Γκουτζαμάνη είναι η πρώτη γυναίκα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Facebook Twitter
4

Η κ. Ευτέρπη Γκουτζαμάνη είναι η πρώτη γυναίκα η οποία τοποθετείται στην ανώτατη εισαγγελική θέση μετά από σχετική απόφαση που ελήφθη από το υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε για την ηγεσία της Δικαιοσύνης.

Σε δήλωσή της η νέα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αναφέρει:

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή  για εμένα η επιλογή μου  στην κορυφαία θέση της Εισαγγελικής Ιεραρχίας. Θα προσπαθήσω με  όλες μου τις δυνάμεις  και με τη συνεργασία των άξιων συναδέλφων  και των δικαστικών υπαλλήλων  να ανταποκριθώ  με τον καλύτερο δυνατό τρόπο  στα δύσκολα καθήκοντα που αναλαμβάνω.  Έχω πλήρη συνείδηση  ότι αναλαμβάνω τα ηνία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου  σε μία περίοδο εξαιρετικά δύσκολη, όπου ο Εισαγγελέας καλείται  να διαχειριστεί κρίσιμα θέματα, να διασφαλίσει την κοινωνική συνοχή και την κοινωνική ειρήνη  και να συμβάλλει στην ανάπτυξη της χώρας.»

Η κ. Ευτέρπη Γκουτζαμάνη είναι γνωστή ως εισαγγελέας στη δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση της «17Ν», ενώ από τις αρχές Ιουνίου ως αρχαιότερη αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου εκτελούσε καθήκοντα Εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, όταν αποχώρησε ο κ. Ιωάννης Τέντες για να αναλάβει καθήκοντα συντονιστή κατά της διαφθοράς.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ