Γλέζος εναντίον Τσίπρα

Γλέζος εναντίον Τσίπρα Facebook Twitter
8

Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να ξεκαθαρίσει την υπόθεση των συνιστωσών, οι οποίες συχνά δημιουργούν σύγχυση ως προς τη γραμμή του κόμματος για διάφορα θέματα, έφερε απέναντι του το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και βουλευτή του κόμματος Μανώλη Γλέζο. "Η ενέργεια αυτή είναι και άτοπη και από πλευράς τύπου και ουσίας" τονίζεται στην ανακοίνωση. "Ως προς τον τύπο γιατί έγινε χωρίς καμία έγκριση από συλλογικά όργανα κι ενώ εκκρεμούν οι συνεδριάσεις, κι ως προς την ουσία γιατί προβάλλονται θέσεις που απειλούν με επικίνδυνες εντάσεις και προβλήματα στο εσωτερικό του εγχειρήματος και προκαταβάλουν εξελίξεις", επισημαίνεται.

Το κείμενο αναφέρει ότι, "αν και αυτές τις εξαγγελίες έκανε ο Αλέξης Τσίπρας επικαλούμενος εντολές από 1.600.000 ψηφοφόρους, προωθεί ιδέες και θέσεις που πλήττουν την συνοχή και την ίδια την Δημοκρατία και τον πλουραλισμό στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αντί να κάνουμε γιορταστικές εκδηλώσεις για να γιορτάσουμε την 21 η Μαίου 2001 που συγκροτήθηκε το Φόρουμ, το οποίο οδήγησε στον ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια αυτή ιστορική μέρα, προς τέρψην της τρικοματικής κυβέρνησης και του αξιοθρήνητου εκπροσώπου της ο πρόεδρος εξαγγέλλει τη διάλυση των συνιστωσών και του ενωτικού εγχειρήματος".

Ο Μανώλης Γλέζος που είναι επικεφαλής στο Επικρατείας του κόμματος και των "Ενεργών Πολιτών" και οι άλλες τέσσερις συνιστώσες ζητούν την "απόρριψη των απαράδεκτων απόψεων που επιβάλλονται άνωθεν" και προτείνει να ισχύσουν οι διαφορετικές λίστες και απλή αναλογική στην εκλογή των οργάνων και κάθε συνιστώσα να μετέχει στο κόμμα σε ένα μεικτό σχήμα.

Την ανακοίνωση υπογράφουν ακόμα ο Γιάννης Θεωνάς (ΚΕΔΑ), Στ. Καράμπελας (ΕΔΗΚ), Π. Μαντάς (ΔΗΚΚΙ) και Π. Σχίζας (Ριζοσπαστική Οικολογική Αριστερά).

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη να γίνουν τολμηρά βήματα για τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα, με αυτοκατάργηση των συνιστωσών και των μηχανισμών τους και τη μετεξέλιξή τους σε ιδεολογικές τάσεις. Επισήμανε ότι υπάρχουν συνιστώσες που είναι ώριμες να αυτοδιαλυθούν και τα μέλη τους να περάσουν ως φυσικά πρόσωπα στον ενιαίο φορέα. 'Αλλες να μετασχηματιστούν από συνιστώσες του παλιού ΣΥΡΙΖΑ που ήταν συνασπισμός κομμάτων σε διακριτά πολιτικά μορφώματα του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ, «που ούτως ή άλλως δε μπορεί και δε θα θέλαμε να μην είναι πλουραλιστικός». Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε ενιαία λίστα για την εκλογή των οργάνων του κόμματος και όχι ξεχωριστά ψηφοδέλτια που υποβάλλουν οι εσωκομματικές παρατάξεις.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM
Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Πολιτική / Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε χτες υπόμνημα στον Άρειο Πάγο με το οποίο ζητά με τη σειρά του να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες από τις ευρωεκλογές- Η επιστολή του Αλέξη Χαρίτση
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Εμ πως αλλιώς θα εξελιχθεί σε ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ με όλο αυτό το συρφετό εκεί μέσα? Επίσης είναι κι ένα βήμα πιο κοντά στην δημοκρατίας....με νοσταλγούς των Χόντζα και Τσαουσέσκου (γκουχου γκουχου)ν απομακρύνονται
Δεν νομίζω οτι το θέμα είναι τόσο η κρατική επιχορήγηση. Οι various artists του ΣΥΡΙΖΑ ήταν τα χαλίκια που εμπόδιζαν την κωλοτούμπα του Αλέξη ωστε να προσγειωθεί στο real life. Αφού είδε το θαύμα της Βενεζουέλας και της Αργεντινής κατάλαβε οτι με πορδές αυγά δεν βάφονται, οπότε μείωσε σιγά σιγά τους τσαμπουκάδες της επανάστασης. Ο μπαρμπα-Μανώλης και οι διάφοροι άλλοι μπαρουτοκαπνισμένοι όμως, δεν έχουν πάρει χαμπάρι τίποτε, και στα όνειρά τους συνεχίζουν την προέλαση κατά των θερινών ανακτόρων.
Ετοιμάζεται η άλωση του ΣΥΡΙΖΑ από τους μετα-πασόκους. Αυτό φοβούνται οι μικρές συνιστώσες και αντιδρούν, γιατί σε εννιαίο κόμμα χάνονται οι φωνές τους (ο πραγματικός ΣΥΡΙΖΑ ήταν 5-6%, οι άλλοι είναι απογοητευμένοι πασοκτζηδες και αγανακτισμένοι που απέχουν σε αρκετά θέματα από την προοδευτική αριστερά που κάποτε αντιρποσώπευε το κόμμα). Τη θέση τους θα πάρουν όσοι έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ και έχουν έτοιμους κομματικούς μηχανισμούς (βλ. Φωτόπουλους κ σια). Ο Τσίπρας βέβαια ετοίμαζε εδώ και καιρό τη στροφή προς το κέντρο και δεν έπρεπε να τους εκπλήσσει, αν ήταν πιο έμπειροι/σοβαροί θα είχαν λάβει τα μέτρα τους.