«Μετωπική» στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας και το Σκοπιανό

«Μετωπική» στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας και το Σκοπιανό Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Σε κλίμα έντασης ξεκίνησε την Πέμπτη στη Βουλή η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε η ΝΔ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση αμφισβητεί την πολιτική νομιμοποίηση του πρωθυπουργού να υπογράψει τη συμφωνία για το Σκοπιανό, δεδομένης της διαφωνίας του Πάνου Καμμένου.

Η συζήτηση στη Βουλή ξεκίνησε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης, συνεχίζεται σήμερα και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο, οπότε και αναμένεται να λάβουν τον λόγο οι πολιτικοί αρχηγοί και να γίνει η διεξαγωγή της προβλεπόμενης από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής ψηφοφορίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε χθες πως είναι υποχρέωσή του να αποτρέψει την υποθήκευση του μέλλοντος της πατρίδας με μια συμφωνία που βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα, και να αποτρέψει «τον πρωτοφανή θεσμικό εκτροχιασμό στον οποίο οδηγεί η συγκυβέρνηση τη χώρα».

«Μου κάνετε ένα πολύ σημαντικό δώρο», απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας και χαρακτήρισε καλοδεχούμενη την πρόταση μομφής. «Δύο μέρες εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε και με ονόματα και με διευθύνσεις. Ολα θα τα πούμε και για όλους θα πούμε. Δεν θα γλιτώσετε», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός.

Στο μεταξύ, η σύγκρουση για το Σκοπιανό προκαλεί και αναταράξεις στο Κίνημα Αλλαγής, με διαφωνίες μεταξύ των δύο κυριότερων εταίρων, ΔΗΣΥ και Ποταμιού. Ειδικότερα, Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης φαίνεται να έχουν αντίθετες απόψεις αναφορικά με το εάν πρέπει να υποστηριχθεί η συμφωνία που παρουσίασε ο Τσίπρας.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον Σκάι, σε αποχώρηση από τη ψηφοφορία φέρεται να προσανατολίζεται το ΚΚΕ. Ο Νίκος Καραθανασόπουλος προϊδέασε νωρίτερα από την Ολομέλεια σχολιάζοντας «εμείς δεν θα συμμετάσχουμε σε αυτά τα παιχνίδια», προσθέτοντας ότι «το ΚΚΕ εν πρόκειται να γίνει συμπλήρωμα κανενός κόμματος, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε της ΝΔ».

Πάντως στη ψηφοφορία του Σαββάτου, όπως όλα δείχνουν, η πρόταση δυσπιστίας αναμένεται να καταψηφιστεί, με το κόμμα του Πάνου Καμμένου να δηλώνει τη στήριξή του στην κυβέρνηση, παρότι έχει προαναγγείλει ότι θα καταψηφίσει τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ.

Στη συζήτηση στη Βουλή, έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να μιλήσουν περίπου 170 βουλευτές συνολικά. Μετά τις έντονες αντιδράσεις ΝΔ και ΔΗΣΥ,  πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, διαβεβαίωσε ότι θα δοθεί άνεση χρόνου ώστε να πάρουν τον λόγο και να τοποθετηθούν όλοι όσοι το ζητήσουν. 

Όπως είπε, αν χρειαστεί, αντί η συζήτηση να ολοκληρωθεί στις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου όπως αποφασίστηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων, θα κλείσει αργά το βράδυ της ίδιας μέρας.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM