Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο - Το απρόοπτο στην ψηφοφορία

Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο - Το απρόοπτο στην ψηφοφορία Facebook Twitter
Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
0

Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο με το οποίο ολοκληρώνονται τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τέταρτης και τελευταίας αξιολόγησης του προγράμματος.

Ειδικότερα, υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου, στην ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει το ΚΚΕ, τάχθηκαν 154 βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, ενώ 144 βουλευτές από την αντιπολίτευση καταψήφισαν. Συνολικά ψήφισαν 298 βουλευτές, ενώ δύο ήταν απόντες.

Στην τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ παρόντες ήταν 292 βουλευτές. Υπερψηφίστηκε από τους 154 βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης, ενώ καταψηφίστηκε από 138 βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Στο μεταξύ, ένα απρόοπτο σημειώθηκε κατά τη διεξαγωγή της ονομαστικής ψηφοφορίας επί της αρχής και σειράς άρθρων του πολυνομοσχεδίου με τα νέα μέτρα.

Όπως έγινε γνωστό, διαπιστώθηκε ότι η ψήφος περίπου 20 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτυπώθηκε ηλεκτρονικά, με αποτέλεσμα να φαίνεται πως δεν έχουν ψηφίσει όλα τα άρθρα που είχαν τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία αλλά μόνο τα 4 πρώτα.

Οι βουλευτές κλήθηκαν να επιστρέψουν εσπευσμένα στην αίθουσα, από την οποία είχαν αποχωρήσει στο μεταξύ οι περισσότεροι, προκειμένου να καταγραφεί προφορικά η ψήφος τους.

Σύμφωνα με τον Σκάι, για το περιστατικό δίνονται δύο εκδοχές. Από τη μία πλευρά, κοινοβουλευτικές πηγές το αποδίδουν σε προσωρινό τεχνικό πρόβλημα. Από την άλλη πλευρά, πηγές της αντιπολίτευσης αναφέρουν ότι οι κυβερνητικοί βουλευτές έκαναν λάθος με το ηλεκτρονικό σύστημα και ξέχασαν να κάνουν «scroll down» προκειμένου να ψηφίσουν και τα υπόλοιπα άρθρα.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM