Γαβρόγλου: Σύνθετο πρόβλημα η ένταξη των Ρομά στις εκπαιδευτικές δομές

Γαβρόγλου: Σύνθετο πρόβλημα η ένταξη των Ρομά στις εκπαιδευτικές δομές Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Για το ρατσισμό και την ένταξη των Ρομά στις εκπαιδευτικές δομές, μίλησε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου.

Ο υπουργός χαρακτήρισε την ένταξή τους ένα «πολύ σύνθετο πρόβλημα», προσθέτοντας πως, ήδη από πέρυσι, έχουν σταλεί ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί στα σχολεία: «η ένταξη των Ρομά στις εκπαιδευτικές δομές είναι ένα πολύ σύνθετο πρόβλημα. Ήδη, μετά τα περυσινά γεγονότα έχουμε στείλει ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς στα σχολεία, έχουμε ευαισθητοποιήσει τους καθηγητές».

Μιλώντας για το θέμα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο κ. Γαβρόγλου παραδέχθηκε ότι σε κάποιες περιπτώσεις «ο ρατσισμός είναι ανείπωτος», ωστόσο, υπογράμμισε ότι υπάρχουν περιοχές, όπου η ενσωμάτωση των παιδιών είναι «συστηματική» και «καθηγητές που δίνουν μία αξιοσέβαστη μάχη σε μία πολύ δύσκολη καθημερινότητα».

«Τα αποτελέσματα είναι ανομοιογενή», αναγνώρισε ο υπουργός, «έχουμε εξαιρετικές επιτυχίες σε ορισμένες περιοχές, σε άλλες δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε παρά τις προσπάθειές μας, που θα συνεχίσουμε. Στην Άμφισσα δεν έχουμε ενδείξεις ακραίων καταστάσεων».


Εξάλλου, ο κ. Γαβρόγλου επεσήμανε ότι όπου διαπιστώνεται ότι οι γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο, γίνονται προσπάθειες για να πειστούν να τα στείλουν.


Υπογράμμισε ακόμη ότι τα παιδιά αυτά και οι οικογένειές τους «είναι πάρα πολύ επιρρεπή σε αυτό που εισπράττουν από την κοινωνία, είναι ένα πάρα πολύ ασταθές κοινωνικό σύνολο, που επηρεάζεται πολύ γρήγορα από αυτά που συμβαίνουν γύρω τους».

«Έχουν έναν τρόπο ζωής που πρέπει να τον σεβαστούμε, πρέπει όλες οι κοινωνίες και οι τοπικότητες να τον αποδεχθούν, να βοηθήσουμε να είναι ένας τρόπος ζωής που δεν θα υποφέρουν οι άνθρωποι αυτοί από τις καταρρακτώδεις βροχές, τις επιδημίες, κλπ, είναι δική μας υποχρέωση» κατέληξε.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
«Έχουν έναν τρόπο ζωής που πρέπει να τον σεβαστούμε, Πηγή: www.lifo.grΤι να σεβαστώ;; Κάθε μέρα παιρναω μπροστά από καταυλισμό, ο οποίος βρίσκεται απέναντι απο σχολεία. Να σεβαστώ το να υπάρχουν μωρά γυμνα να παίζουν μέσα στην μέση πολυσυχναστου δρόμου; Να σεβαστώ την βρωμια; Να σεβαστώ τις μπουγάδες πάνω στα κάγκελα των σχολείων; Να σεβαστώ πως δεν φωταγωγείται μεγάλο τμήμα του δρόμου, ως απάντηση στις ρεύματοκλοπές; Κι αυτά είναι το λιγότερο που έχει να ανησυχήσει κανείς.Νομάδες ήταν και οι Σαρακατσάνοι, δεν βαζαν τα παιδιά τους να κλέβουν πορτοφόλια. Δεν μιλαμε για την κουλτούρα των Ρομα, δεν μιλαμε για τα κάτασπρα τσαντίρια που έβλεπε κανείς 30 χρόνια πριν. Μιλαμε για μια πολύ νοσηρή κατάσταση απόλυτης ανομίας που γινεται διαρκώς χειρότερη. Και είναι προς το συμφέρον των ίδιων των Ρομα με αυτές τις διαστάσεις να περιγράφεται το πρόβλημα και ο ρατσισμός να μην γινεται άλλοθι.Ο κυριος υπουργός μπορει να συμβουλευτεί το «Φαρο του Κόσμου» στην Θεσσαλονικη για το πως η αγάπη και η επιμονή κάνουν θαύματα.