Τσίπρας για Σκοπιανό: Ξενυχτήσαμε με τον Ζάεφ, είμαστε κοντά αλλά δεν υπάρχει συμφωνία

Τσίπρας για Σκοπιανό: Ξενυχτήσαμε με τον Ζάεφ, είμαστε κοντά αλλά δεν υπάρχει συμφωνία Facebook Twitter
SOOC
5

«Πιστεύω ότι έχουμε διανύσει μεγάλο μέρος της απόστασης, αλλά υπάρχει ακόμα απόσταση να διανυθεί», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για στη συνάντηση με τον Σκοπιανό ομόλογό του Ζόραν Ζάεφ.

Όπως εξήγησε: «Είναι μια δύσκολη διαδικασία εξετάζουμε βήμα προ βήμα όλες τις λεπτομέρειες, αλλά δεν είμαστε ακόμα σε θέση να μιλήσουμε για συμφωνία».

«Με τον κ. Ζάεφ συναντηθήκαμε και χθες και σήμερα. Είχαμε πολύ απαιτητικές διαπραγματεύσεις. Χρειάστηκε να ξενυχτήσουμε χθες, συναντηθήκαμε και σήμερα» πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση του απεσταλμένου του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι οι διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο και τόνισε πως τα τελευταία μέτρα της διαδρομής είναι και τα πιο δύσκολα.

«Ή συμφωνείς σε όλα ή δεν συμφωνείς σε τίποτε», δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση σε ποια σημεία έχουν συμφωνήσει με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ.

«Ψάχνουμε να βρούμε λύσεις, χωρίς να αλλοιώνουμε τις κόκκινες γραμμές», είπε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε ότι ούτε στο θέμα του ονόματος έχει υπάρξει συμφωνία.

Την ίδια ώρα ο κ. Τσίπρας δήλωσε έτοιμος να ενημερώσει τα πολιτικά κόμματα για την πορεία των διαπραγματεύσεων σχετικά με το ονοματολογικό της πΓΔΜ.

Σημείωσε ωστόσο πως δεν είναι ώρα για σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών.

Πολιτική
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Πολιτική / Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ισχυρισμοί που αναφέρονται στη διαμόρφωση του χώρου στα Τέμπη, δήλωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια