Συνέντευξη του Γιάννη Μπουτάρη με τίτλο «Ελληνική πόλη δείχνει στη χώρα πώς να μειώσει το χρέος», φιλοξενεί το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

 

Στη συνέντευξη αυτή, αφού γίνεται η κλασική αναφορά στο δήμαρχο με το διαμαντένιο σκουλαρίκι στο αυτί και το τατουάζ στον καρπό, σημειώνεται ότι "ο 70χρονος πολιτικός διαφέρει από το πολιτικό ρεύμα στην Ελλάδα επιχειρώντας να εξοικονομήσει χρήματα για την πόλη του". Ο Μπουτάρης λέει ότι «υπήρξε απαράδεκτη αδράνεια, ακόμη και ανικανότητα. Εγώ απλά δεν μπορούσα να το πιστέψω», για όσα συνέβαιναν στη Θεσσαλονίκη.

 

«Το να αλλάξει νοοτροπία στην Ελλάδα είναι τελικά τόσο σκληρό, όσο να απεξαρτηθείς από το αλκοόλ», λέει χαρακτηριστικά ο Μπουτάρης που, όπως συμπληρώνει το τηλεοπτικό δίκτυο, «εδώ και 20 χρόνια δεν έχει πιεί σταγόνα».

 

Υπάρχει αναφορά ακόμη στη δίκη μελών πρώην τοπικών αξιωματούχων που κατηγορούνται για υπεξαίρεση 51 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία της πόλης  ενώ υπάρχουν και αναφορές πολιτών που εκφράζονται θετικά για το έργο του δημάρχου.

 

Ο Γιάννης Μπουτάρης λέει ακόμη ότι κατανοεί την απογοήτευση των Γερμανών με την ελληνική αποτυχία στις μεταρρυθμίσεις. "Είναι πεπεισμένοι ότι ρίχνοντας τα χρήματα τους στην Ελλάδα, τα πετάνε από το παράθυρο», λέει μεταξύ άλλων.

 

Αναφορά γίνεται και στη διαμάχη για το οθωμανικό παρελθόν της πόλης με δηλώσεις κατοίκων που αντιδρούν στην προσέγγιση του δημάρχου στο θέμα  αλλά και στο πρόβλημα με τα σκουπίδια στους δρόμους, ένα πρόβλημα που και ο ίδιος ο Μπουτάρης παραδέχεται ότι δεν έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει.