Η ΝΔ εγκαλεί την κυβέρνηση για τον νέο πρόεδρο του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού

Η ΝΔ εγκαλεί την κυβέρνηση για τον νέο πρόεδρο του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού Facebook Twitter
Ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Δορυφορικών Οργανισμών Χριστόδουλος Πρωτοπαππάς ανέλαβε τη θέση του προέδρου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού
1

Πολιτική επίθεση εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση σχετικά με την επιλογή του Χριστόδουλου Πρωτοπαππά στη θέση του προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού. 

Η Πειραιώς υπενθυμίζει ανάρτηση του κ. Πρωτοπαππά σε σελίδα του διαδίκτυο από το 2016, όπου κάτω από φωτογραφίες του στο Σούνιο έγραφε τα εξής: «Η Ελλάδα και η Ρωμιωσύνη δεν πεθαίνει ποτέ κουφάλες ευρωπαίοι. Όταν εμείς κτίζαμε ναούς και γράφαμε κωμωδίες και τραγωδίες εσείς ζούσατε στις λάσπες, τρώγατε ωμό κρέας και μιλούσατε άπλυτοι με άναρθρες κραυγές. Ηλιοβασίλεμα από το Σούνιο».

Σχολιάζοντας δείγμα του δημόσιου λόγου του νέου προέδρου, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει σκωπτικά:  «Πρόκειται για τον κ. Χριστόδουλο Πρωτοπαπά που επελέγη για την θέση του ακαδημαϊκού κ. Σταμάτη Κριμιζή ο οποίος, ως γνωστόν, παραιτήθηκε χθες, καταγγέλλοντας τον αδιαφανή τρόπο λειτουργίας του νέου Οργανισμού (...) Προκαλούν ιδιαίτερη εντύπωση οι απόψεις του κ. Πρωτοπαπά, καθώς μέχρι στιγμής κανένα κυβερνητικό στέλεχος δεν έχει υποστηρίξει ότι ψεκάζουν και στο Διάστημα».

Ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Δορυφορικών Οργανισμών Χριστόδουλος Πρωτοπαππάς ανέλαβε τη θέση του προέδρου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ), μετά την ηχηρή παραίτηση του Σταμάτη Κριμιζή.

Χθες ο καθηγητής Σταμάτης Κριμιζής είχε ανακοινώσει δημοσίως την παραίτησή καταγγέλοντας «προσπάθεια καθαρής χειραγώγησης του ΕΛΔΟ προς προκαθορισμένες κατευθύνσεις».

Όπως επισήμαινε ο ακαδημαϊκός και Επίτιμος Διευθυντής Διαστημικών Προγραμμάτων της NASA, παραιτήθηκε «μετά από μόλις 4 εβδομάδες παραμονής και 3 συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου» καθώς διέκρινε «ξεκάθαρη διάθεση να προωθηθούν δράσεις χωρίς αξιολόγηση και χωρίς αξιοκρατία, μακριά από τα διεθνή πρότυπα» ώστε να υπηρετηθούν προσωπικές ατζέντες και να υπάρχει πλήρης έλεγχος από τη Γενική Γραμματεία», τονίζει.

Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, ευχαρίστησε τον καθηγητή, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως «προκαλεί έκπληξη» η ταχύτητα με την οποία ο καθηγητής «πρόλαβε, εντός τεσσάρων εβδομάδων, να αξιολογήσει και να κρίνει αμετάκλητα την προσπάθεια της χώρας να σχεδιάσει και να υλοποιήσει μία συντονισμένη εθνική στρατηγική στον τομέα του Διαστήματος».

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
«προκαλεί έκπληξη» η ταχύτητα με την οποία ο καθηγητής «πρόλαβε, εντός τεσσάρων εβδομάδων, να αξιολογήσει και να κρίνει αμετάκλητα την προσπάθεια της χώρας να σχεδιάσει και να υλοποιήσει μία συντονισμένη εθνική στρατηγική στον τομέα του Διαστήματος».Η κυβέρνηση έχει ήδη αξιολογηθεί τα τελαυταία 3 χρόνια και έχει αποδείξει ότι είναι μακράν η χειρότερη κυβέρνηση στην νεότερη ελληνική ιστορία. Οι τέσσερις εβδομάδες ήταν απλά η διαβεβαίωση.