O Παππάς απαντά για την παραίτηση Κριμιζή και τον ΕΛΔΟ: Άθλια υπονοούμενα

O Παππάς απαντά για την παραίτηση Κριμιζή και τον ΕΛΔΟ: Άθλια υπονοούμενα Facebook Twitter
5

Για «άθλια υπονοούμενα» κάνει λόγο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς ο οποίος απαντά σε δημοσιεύματα για τον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό (ΕΛΔΟ) με αφορμή την χθεσινή ηχηρή παραίτηση του Δρ. Σταμάτη Κριμιζή από τη θέση του προέδρου του οργανισμού.

«Επειδή διαβάζω διάφορα πρόθυμα πρωτοσέλιδα που αναπαράγουν άθλια υπονοούμενα. Ο νεοσύστατος ΕΛΔΟ δεν έχει διαχειριστεί ούτε ΕΝΑ ευρώ δημοσίου χρήματος. Είναι στη φάση απόκτησης ΑΦΜ και συγκρότησης εσωτερικού κανονισμού. Οφείλουν όσοι σηκώνουν σκόνη να το διευκρινίσουν», σχολίασε ο Νίκος Παππάς σε ανάρτησή του στο Twitter.

Αν και η δήλωση του υπουργού Ψηφιακής Πολικής έρχεται μετά την παραίτηση του Δρ. Σταμάτη Κριμιζή, σχεδόν έναν μήνα μετά τον ορισμό του ΔΣ του Οργανισμού, δεν κάνει καμιά αναφορά σε όσα αναφέρει η επιστολή παραίτησης του επιστήμονα.

Βέβαια χθες έσπευσε να σχολιάσει αιχμηρά την παραίτηση με ένα tweet.

Χθες το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, με αφορμή ανακοινώσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, εξέδωσε την ακόλουθη απάντηση:

«Δεν περιμέναμε από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία να αναλάβουν καμία ευθύνη για τη μνημειώδη ανυπαρξία πολιτικής -από μέρους τους- για το Διάστημα.

Αναμενόμενο ήταν, επίσης, ότι θα έμπαιναν στη διαδικασία αναπαραγωγής αθλιοτήτων.

Δηλώνουμε περήφανοι για το πρόγραμμα ανάπτυξης μιας πλήρους συστοιχίας μικροδορυφόρων αποκλειστικά από ελληνικά πανεπιστήμια, πρόγραμμα στο οποίο προχωρά για πρώτη φορά η Ελλάδα.

Τους καλούμε να σοβαρευτούν. Να μην εκτοξεύουν κατηγορίες κατά της ελληνικής εκπαιδευτικής κοινότητας, η οποία είναι στρατευμένη στην εθνική προσπάθεια για την υλοποίηση μιας αξιόπιστης και πλήρους πολιτικής για το Διάστημα».

Πολιτική
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Ώστε - κατά τον Παππά - και υπονοούμενα και άθλια όσα λέει ο Κριμιζής και τα οποία αναπαράγουν τρίτοι.Δήλωση ανάξια οποιασδήποτε κριτικής. Πρώτον, για την επί της ουσίας ανακρίβειά της - ο Κριμιζής είναι σαφέστατος, δεν υπονοεί αλλά "δίνει" κυριολεκτικά τους σχετικούς "αρμόδιους" και τις πράξεις τους - και δεύτερον για το επαίσχυντο και αυταρχικό ήθος και ύφος της ("άθλια"). Στο χωριό μου αυτό το λέγανε "εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και τα βόδια".Στην πόλη το λέμε "ο ορισμός του αρριβίστα".
Υπονοούμενα; Φόρα παρτίδα σου τα λέει ο άνθρωπος. Χύμα και τσουβαλάτα. Ξεφτίλα σε κάνει ρε μάστορα. Ξεφτίλα. Και τον ειρωνεύεσαι κιόλας σαν ξιπασμένος νεόπλουτος με το απύθμενο θράσος που σας χαρακτηρίζει γενικότερα ως πολιτικό χώρο. Σε εξέπληξαν, λες, τα λόγια του. Λες και χρειάζεται πολύ για να καταλάβει οποιοσδήποτε την σαπίλα. Ακόμη κι αν δεν είχε ποτέ οποιαδήποτε επαφή με το σάπιο κρατικό και γραφειοκρατικό και διεφθαρμένο κατεστημένο που εκπροσωπείς. Όλοι εδώ ζούμε. Και ξέρουμε. Πολύ μπόχα. Ζέχνει, ρε μάστορα. Ζέχνει.
Που τα είδε τα "υπονοουμενα" Ευθεως τα ειπε ο ανθρωπος. Τωρα αν ειναι αθλια τα υπονοουμενα ή οι ιδιοι την απαντηση τι γνωριζει ισως ο Γιανης