ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Διαψεύδει τον Κουβέλη ο Καμμένος - Δεν υπάρχει συμφωνία με τη Γαλλία για τις φρεγάτες

Διαψεύδει τον Κουβέλη ο Καμμένος - Δεν υπάρχει συμφωνία με τη Γαλλία για τις φρεγάτες Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
1

Στο θέμα με τις γαλλικές φρεγάτες και της αναβάθμισης των F-16 αναφέρθηκε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου διέψευσε τον Φώτη Κουβέλη καθώς είπε πως δεν υπάρχει κάποια συμφωνία με την Γαλλία για τις φρεγάτες.

Τις τελευταίες μέρες έχουν γραφτεί πολλά από μερίδα του ελληνικού Τύπου και παράλληλα έχουν βγει προς τα έξω αρκετά σενάρια από ξένα ΜΜΕ που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα αναφορικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας.

Όπως τόνισε, έγιναν συζητήσεις για το θέμα αυτό μεταξύ του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, και του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν, που αφορούσαν την κατασκευή τους στην Ελλάδα, αλλά υπάρχουν πολλά που πρέπει να διευθετηθούν, όπως είπε.

«Σε επίπεδο συνομιλίας Μακρόν - Τσίπρα εξετάστηκε η πιθανότητα ποσό από τα χρήματα που οφείλουν οι ευρωπαϊκές χώρες από τη διαφορά των ομολόγων 8 δισ. που πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να υπάρξει συνέργεια για κατασκευή φρεγατών στην Ελλάδα. Αυτή ήταν και η μόνη συνομιλία που έγινε για τις φρεγάτες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Για το θέμα της αναβάθμισης των F-16, το οποίο θα είναι εντός του πλαισίου που έχει συμφωνηθεί για 1,1 δισ., ο κ. Καμμένος είπε ότι τυγχάνει της έγκρισης της ελληνικής κυβέρνησης. Ωστόσο, όπως τόνισε θα πρέπει να είναι μέσα στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων.

«Το σύνολο του ποσού έχει εγκριθεί αλλά όσον αφορά τις καταβολές η Ελλάδα όμως μέχρι το 2021 έχει δεσμευτεί για ένα πλεόνασμα στους δανειστές. Δεν είναι δυνατόν από τη στιγμή που ζητάται αυτό το πλεόνασμα να φτάσουμε στο 20% που θέλει το ΝΑΤΟ και να μην ακολουθήσουμε τους κανόνες που έχουμε δεσμευτεί» ανέφερε ο υπουργός Άμυνας.

«Η διαπραγμάτευση αφορά τις καταβολές των τιμημάτων που αφορούν το 2018, 2019, 2020. Η επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης είναι να υλοποιηθεί αυτό το πρόγραμμα βέβαια μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας. Κανείς δεν μπορεί να δεσμεύσει προϋπολογισμούς που δεν έχει» τόνισε.


«Εάν και όταν έρθει η ώρα να αποφασιστεί ένα τέτοιο πρόγραμμα θα ακολουθηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από το Σύνταγμα και τους κανόνες της Βουλής» επεσήμανε.

Πολιτική
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελενοώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

«Η προσέγγισή μου θα είναι ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Ευρωεκλογές 2024 / Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Όσο το πολιτικό σύστημα της χώρας επιμένει να την διατηρεί σε τροχιά υποτέλειας και εξάρτησης, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, αναφέρεται στη διακήρυξη
THE LIFO TEAM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια