ΣΥΡΙΖΑ για Novartis: Το πόρισμα θα αναδεικνύει το συνολικό σκάνδαλο

ΣΥΡΙΖΑ για Novartis: Το πόρισμα θα αναδεικνύει το συνολικό σκάνδαλο Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
0

«Το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ θα αναδεικνύει το συνολικό σκάνδαλο της φαρμακευτικής δαπάνης και το ειδικό σκάνδαλο της NOVARTIS», σύμφωνα με πηγές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως εξάλλου ανέφεραν οι ίδιες πηγές, «στο πόρισμα θα υπάρχει απόλυτη τεκμηρίωση με εμπεριστατωμένο τρόπο, της αναρμοδιότητας της Βουλής να δικάσει την υπόθεση, ώστε τα πολιτικά πρόσωπα να κριθούν από την τακτική δικαιοσύνη και η έρευνα να φτάσει μέχρι τέλους χωρίς τους ευνοϊκούς χρόνους παραγραφής για τα πολιτικά πρόσωπα που ενδεχομένως κριθούν ένοχοι».

Νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης Θοδωρής Δρίτσας ενημέρωσε τα κόμματα ότι θα απαιτηθεί μια 48ωρη προθεσμία για την προετοιμασία του πορίσματος.

Ο βασικός κορμός, το πολιτικό σκεπτικό και το νομικό μέρος ως προς την αναρμοδιότητα της Βουλής έχουν ολοκληρωθεί αλλά κρίθηκε απαραίτητη μια μικρή προθεσμία για την τεχνική επεξεργασία του τελικού κειμένου.

Αμέσως μετά την κατάθεση του πορίσματος της Ειδικής Επιτροπής και την έγκρισή του από την Ολομέλεια της Βουλής, αυτό στο σύνολο του θα διαβιβαστεί μαζί με όλο το υλικό που το συνοδεύει (έγγραφα, πρακτικά συνεδριάσεων της επιτροπής κλπ) στην εισαγγελία κατά της διαφθοράς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM