Τριβές στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ- Ενστάσεις για συντάξεις, ΔΕΗ και αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια

Τριβές στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ- Ενστάσεις για συντάξεις, ΔΕΗ και αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
2

Τρία ανοιχτά μέτωπα έχει να διαχειριστεί αυτή τη στιγμή ο κυβερνητικός συνασπισμός των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, καθώς όπως προέκυψε από την σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος συντάξεις, ΔΕΗ και αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια προκαλούν τριγμούς στην κυβέρνηση. 

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση μερίδα βουλευτών έθεσε ξανά προς συζήτηση το θέμα των ψηφισμένων νέων περικοπών στις συντάξεις, με το ερώτημα εάν αυτά τα μέτρα μπορούν να ανακληθούν, δεδομένων των επιδόσεων της οικονομίας και των στοιχείων για το πρωτογενές πλεόνασμα που ανακοινώθηκαν χθες από την Eurostat.

Την ίδια στιγμή, σχετικά με το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ που εισάγεται αύριο στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, βουλευτές ζήτησαν να υπάρξουν ασφαλιστικές «δικλείδες» για την προστασία των θέσεων εργασίας στις προς πώληση μονάδες.

Τέλος, «πονοκέφαλο» στην κυβέρνηση έχει προκαλέσει και το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που επιτρέπει σε ομόφυλα ζευγάρια να γίνουν ανάδοχοι γονείς, καθώς όπως έγινε γνωστό δέκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να στείλουν επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, εκφράζοντας τη διαφωνία τους. 

Την επιστολή υπογράφουν σύμφωνα με πληροφορίες οι Γιώργος Ουρσουζίδης, Μάρκος Μπόλαρης, Δημήτρης Βέττας, Ιωάννης Σηφάκης, Γεωργία Γεννιά, Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, Γιώργος Ντζιμάνης.

Οι βουλευτές ζητούν από τον πρωθυπουργό να αποσύρει τις επίμαχες διατάξεις και αναρωτιούνται γιατί το θέμα δεν συζητήθηκε στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Κ.Ο. Μεταξύ άλλων υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν οι εγγυήσεις για την ορθή ανάπτυξη των μικρών παιδών, καθώς επίσης και ότι με τον τροπο αυτό ανοίγει ο δρόμος και για την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

Αύριο αναμένεται να συγκληθεί συνεδρίαση του αρμόδιου τομέα εργασίας στη Βουλή, προκειμένου να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις.

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια