Σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΝΔ για τις μισθωμένες γαλλικές φρεγάτες

Σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΝΔ για τις μισθωμένες γαλλικές φρεγάτες Facebook Twitter
SOOC
1

Αφορμή νέας πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ, αποτέλεσε η μίσθωση δύο γαλλικών φρεγατών από το Ελληνικό Δημόσιο. 

Οι δύο φρεγάτες FREMM (πιθανότατα η Languedoc και η Aquitaine) θα ενταχθούν στο δυναμικό του Πολεμικού Ναυτικού έως τον Αύγουστο. 

Η απόφαση έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για στήριξη της Ελλάδας «εναντίον οποιασδήποτε απειλής».

ΝΔ: Σοβαρευτείτε

Η Νέα Δημοκρατία χαρακτήρισε μεν «θετική εξέλιξη» την ενίσχυση της θαλάσσιας δύναμης της χώρας με τα υπερσύγχρονα πλοία, αλλά έθεσε μία σειρά «εύλογων ερωτημάτων» για τη συμφωνία και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες υπεγράφη. 

Συγκεκριμένα, η ΝΔ ζητά να ενημερωθεί για τους οικονομικούς όρους της συμφωνίας αλλά και για την διάρκεια εκμίσθωσης των φρεγατών, καθώς και για τους λόγους που δεν ενημερώθηκε η Βουλή όταν μόλις προ δεκαπενθημέρου συνεδρίασε η Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων.

«Η κυβέρνηση οφείλει, επιτέλους, να σοβαρευτεί και να συνειδητοποιήσει ότι, για τόσο σημαντικά θέματα, πρέπει να υπάρχει πλήρης και έγκαιρη ενημέρωση της Βουλής» τονίζει η ΝΔ, που αναρωτιέται αν ο υπουργός Πάνος Καμμένος είναι αρμόδιος για μία τόσο σημαντική συμφωνία και γιατί «επέλεξε και σήμερα την αφωνία, εκχωρώντας τις αρμοδιότητές του στον κ. Φώτη Κουβέλη».

Τέλος ζητούν να μάθουν «τι άλλαξε από το 2013» που ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε μια ανάλογη πρόταση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζοντας τότε ότι «υποκρύπτει σκοπιμότητες και μίζες» και χαρακτηρίζοντας «ακατάλληλες» για το Αιγαίο τις ίδιες ακριβώς φρεγάτες.

 

«Είναι οξύμωρο και αναρωτιέται κανείς πώς είναι δυνατόν σε μια περίοδο κρίσης, σε μια περίοδο που ζητάμε βοήθεια από τους εταίρους αυτοί να απαιτούν να τους δίνουμε χρήματα για να νοικιάζουμε οπλικά συστήματα», τονίζει η ΝΔ.

Τι απαντά το Μαξίμου

Η κυβέρνηση κατηγορεί από την πλευρά της τη ΝΔ ότι προσπαθεί διαρκώς να αξιοποιεί για μικροκομματικά οφέλη ζητήματα που άπτονται σε μείζονος σημασίας αποφάσεις για την εθνική άμυνα και την εξωτερική πολιτική της χώρας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της κυβέρνησης

Καλό θα ήταν η ΝΔ επιτέλους να σοβαρευτεί και να σταματήσει να προσπαθεί διαρκώς να αξιοποιεί για μικροκομματικά οφέλη ζητήματα που άπτονται σε μείζονος σημασίας αποφάσεις για την εθνική άμυνα και την εξωτερική πολιτική της χώρας.

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση ενεργεί με πλήρη συναίσθηση της εθνικής ευθύνης και δεν πρόκειται να προχωρήσει σε καμία συμφωνία, χωρίς να ενημερώσει διεξοδικά το Κοινοβούλιο και τις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές εντός των προβλεπόμενων διαδικασιών

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Πολιτική / Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ισχυρισμοί που αναφέρονται στη διαμόρφωση του χώρου στα Τέμπη, δήλωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια