Ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί να καταδικάσει ο Μητσοτάκης τις δηλώσεις Αυγενάκη για την Χρυσή Αυγή

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί να καταδικάσει ο Μητσοτάκης τις δηλώσεις Αυγενάκη για την Χρυσή Αυγή Facebook Twitter
(EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
1

Να καταδικάσει τις, σημερινές, δηλώσεις του γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη, αναφορικά με τη στάση της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, ζητά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δηλώσεις αυτές, στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι αναφορικά με «τις άθλιες προκλήσεις της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο, εκθέτουν ανεπανόρθωτα τη Ν.Δ. και προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη», καταγγέλει το κυβερνών κόμμα.

«Ενώ πρώτα καταδίκασε τις πρακτικές της Χρυσής Αυγής, στη συνέχεια ο Λ. Αυγενάκης δικαιολόγησε τους τραμπουκισμούς του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γ. Λαγού, αφού ισχυρίστηκε πως για την κίνηση αυτή ευθύνεται ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση και ο πρόεδρος της Βουλής που έχουν υποβαθμίσει τους θεσμούς! Τέτοιες δηλώσεις, μια μέρα μετά τις χυδαίες εικόνες που παρακολουθήσαμε στην ελληνική Bουλή, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τους δημοκρατικούς πολίτες ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Περιμένουμε από τον πρόεδρο της ΝΔ, κ. Μητσοτάκη, να καταδικάσει τις δηλώσεις του κ. Αυγενάκη. Κάθε άλλη στάση δηλώνει τη συμπόρευση του κόμματός του με τους εγκληματίες νεοναζιστές», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Να σημειωθεί πως μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Λ. Αυγενάκης έσπευσε να διευκρινίσει πως «Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής από τη Νέα Δημοκρατία δεν αμφισβητείται από κανέναν».

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας σε ανάρτησή του στο Twitter τονίζει πως στον ΣΥΡΙΖΑ «απεγνωσμένα ψάχνουν να βρουν άλλοθι για τις θεσμικές παρεκτροπές που οι ίδιοι ανέχονται αν όχι εξυφαίνουν».

Η επίμαχη συνέντευξη του Λευτέρη Αυγενάκη:

 
Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Αυτά λες όταν το κόμμα και ο αρχηγός σου δεν σου βάζουν όρια μεταξύ πολιτικής και μικροπολιτικής.Η πολιτική είναι να προτάσσεις το πολίτευμα της Δημοκρατίας, οπότε καταδικάζεις απερίφραστα τις Χρυσαυγίτικες συμπεριφορές χωρίς κανένα ελαφρυντικό.Μικροπολιτική είναι να προσπαθείς να δικαιολογήσεις αυτές τις συμπεριφορές, επειδή - λέει - το κυβερνών κόμμα έχει υποβαθμίσει τους θεσμούς. Αν δηλαδή δεν είχαν υποβαθμισθεί οι θεσμοί από το κυβερνών κόμμα, οι Χρυσαυγίτες θα ήταν Αρσακειάδες !Είσαι λοιπόν τόσο μικρόνους και ανιστόρητος, που δεν καταλαβαίνεις βέβαια ότι σκάβεις και τον δικό σου λάκκο και όσων θες αύριο να κυβερνήσεις ! Μην βιαστούν κάποιοι να πουν ότι μιλώ κομματικά υπέρ ΣΥΡΙΖΑ. Δήλωσα σε πολλά σχόλιά μου ήδη, ότι ζούμε υποβάθμιση των θεσμών.Αυτό δεν σημαίνει ότι οι φιλοδοξούντες να μας κυβερνήσουν αύριο είναι ανεξέλεγκτοι !