Δεν θα παρουσιαστεί στην Προανακριτική για τη Novartis ο Λοβέρδος - Τι αναφέρει στην επιστολή του

Δεν θα παρουσιαστεί στην Προανακριτική για τη Novartis ο Λοβέρδος - Τι αναφέρει στην επιστολή του Facebook Twitter
George Vitsaras / SOOC
0

Με επιστολή απάντησε ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος στην πρόσκληση της Προανακριτικής για την υπόθεση Novartis, κάνοντας γνωστή την απόφασή του να μην προσέλθει στην ειδική επιτροπή. 

«Δεν πρόκειται να προσέλθω στη συνεδρίαση της Επιτροπής σας, την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018. Το θλιβερό προνόμιο της συμμετοχής στην πλεκτάνη σπίλωσης πολιτικών αντιπάλων και δολοφονίας χαρακτήρων ανήκει αποκλειστικά στα μέλη της συμμορίας που την οργάνωσαν και σε όλους όσοι αποδέχονται να παίξουν ρόλο κομπάρσου», αναφέρει στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής και τα μέλη της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ο Ανδ. Λοβέρδος.

«Μετά την άρνησή σας να καλέσετε τους κουκουλοφόρους ψευδομάρτυρες, τις καταθέσεις των οποίων η κυβέρνηση κεντρικά και στο ανώτατο επίπεδό της επικαλέστηκε και επικαλείται για δήθεν στοιχειοθέτηση άθλιων συκοφαντιών, αναδείχθηκε στο πανελλήνιο η ξεκάθαρη βούληση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να σπιλώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους και αμέσως μετά να κουκουλώσει την υπόθεση», συνεχίζει.

«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη κι εγώ ταχθήκαμε υπέρ μιας Επιτροπής που θα λειτουργούσε δημόσια, χωρίς παραγραφές, με εξέταση όλων των μαρτύρων, κουκουλοφόρων και μη, αλλά και με την εξέταση όλων των υπόλοιπων στοιχείων. Σε μια τέτοια Επιτροπή προφανώς και θα ήμουν παρών, προκειμένου αφενός να παράσχω κάθε αναγκαία διευκρίνιση κι αφετέρου να καταρρίψω τις αθλιότητες των κουκουλοφόρων και των καθοδηγητών τους. Όμως αυτή την Επιτροπή δεν την θέλετε. Την απορρίψατε. Και αποδεχτήκατε τη λογική "κουκούλα στους ψευδομάρτυρες κουκούλα και στην έρευνα"» αναφέρει επίσης ο κ. Λοβέρδος.

Ο πρώην υπουργός δηλώνει ότι περίπτωση να προσέλθει στην Επιτροπή υπάρχει μόνο αν αλλάξει την απόφασή της και δεχθεί να ανταποκριθεί στον συνταγματικό της ρόλο. Σε μία τέτοια περίπτωση, όπως δηλώνει, θα προσέλθει προκειμένου να πέσει άπλετο φως σε αυτή τη σκοτεινή πλεκτάνη.

«Ως υπουργός που αποφάσισε και εφήρμοσε τα πιο σκληρά μέτρα κατά της διαφθοράς και της δαπάνης στον χώρο της Υγείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης ασφαλώς και έχω πολλά να συνεισφέρω στη συγκεκριμένη έρευνα» σημειώνει ο Ανδρέας Λοβέρδος και καταγγέλλει: «Αν η Επιτροπή επιμείνει στην απόφασή της να κουκουλωθούν τα πάντα, απόφαση που οδήγησε στην αποχώρηση όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τότε στην Επιτροπή θα παραμείνετε μόνοι σας, μετατρέποντάς την σε ένα κωμικοτραγικό δήθεν "δικαστικό συμβούλιο". Αντιλαμβάνεται κάθε λογικός άνθρωπος πως δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να νομιμοποιήσω με την παρουσία μου ένα τέτοιο φιάσκο».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM