Βούτσης: Παμμακεδονικές οργανώσεις απειλούν βουλευτές με θάνατο αν ψηφίσουν συμφωνία με τον όρο «Μακεδονία»

Βούτσης: Παμμακεδονικές οργανώσεις απειλούν βουλευτές με θάνατο αν ψηφίσουν συμφωνία με τον όρο «Μακεδονία» Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
5

Κείμενο με το οποίο τους απειλούν με θάνατο ή με ισόβια, εάν ψηφίσουν συμφωνία συνθέτης ονομασίας στη Βουλή με τον όρο «Μακεδονία» έστειλαν στους Έλληνες βουλευτές παμμακεδονικές οργανώσεις, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης στην Ολομέλεια.

«Εξώδικο» λαμβάνουν βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου από τις Παμμακεδονικές Ενώσεις των Γιαννιτσών, του Καναδά, της Νοτίου Αφρικής και της Αυστραλίας, με το οποίο τους «προειδοποιούν» ότι υποπίπτουν σε αδικήματα που επισείουν ισόβια κάθειρξη ή θάνατο, αν περιέχεται το όνομα της Μακεδονίας στην σύνθετη ονομασία της FYROM και αν δεν διεξαχθεί δημοψήφισμα για το «Μακεδονικό».

Η εξώδικος διαμαρτυρία πρόσκληση των τεσσάρων Ενώσεων προς μέλη της Εθνικής Αντιπροσωπείας αριθμεί 25 σελίδες στις οποίες αναφέρουν ότι σε αντίθετη περίπτωση από τα όσα οι ίδιες «αιτούνται» «οι βουλευτές διαπράττουν το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας και της άμεσης συνέργειας σε επιβουλή της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, τα οποία επισείουν ποινή ισόβιων δεσμών και θανάτου αντιστοίχως».

Επίσης κάνουν λόγο για «αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας» και μάλιστα προτρέπουν τους βουλευτές που δεν θα ικανοποιήσουν τα αιτήματα των Ενώσεων να παραιτηθούν από το αξίωμά τους, αφού προηγουμένως προβούν σε δήλωση ανεξαρτητοποίησης ώστε να μην είναι δυνατή η αναπλήρωση της έδρας τους.

Την ύπαρξη του εν λόγω εξωδίκου αποκάλυψε στο Σώμα ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης κατά την τοποθέτησή του στην συνεδρίαση για την επιβολή ποινής αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς που επιβλήθηκε στον γραμματέα της ΧΑ, Ν. Μιχαλολιάκο και τους βουλευτές Ηλ. Κασιδιάρη και Π. Ηλιόπουλο. 

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στα κείμενα Παμμακεδονικών Οργανώσεων τα οποία μοιράστηκαν σήμερα σε βουλευτές ο Νίκος Βούτσης, είπε: «Κάποιοι έχουν ξεφύγει και δεν εννοώ μόνο την ηγεσία της Χρυσής Αυγής. Κάποιοι έχουν ξεφύγει σε όλη την Ευρώπη και αναπτύσσουν τα τελευταία χρόνια λογικές με τις οποίες ανενδοίαστα προχωρούν στην εξύμνηση των ναζί. Και έχουν ξεφύγει κάποιοι και εδώ γιατί μοιράστηκαν στους Έλληνες βουλευτές κείμενα από εκπροσώπους Παμμακεδονικών οργανώσεων, οι οποίες, ούτε λίγο ούτε πολύ, μας εγκαλούν για εσχάτη προδοσία και λένε ότι η ποινή είναι ο θάνατος ή τα ισόβια σε όποιον τολμήσει να ψηφίσει την πρόταση του υπουργείου Εξωτερικών και της ελληνικής κυβέρνησης εάν και όποτε έρθει στη Βουλή για σύνθετη ονομασία. Κάποιοι έχουν ξεφύγει και δεν είμαστε ούτε ουδέτεροι, ούτε γραφειοκράτες που περνάμε από δω για να τελειώνουμε την τρέχουσα νομοθετική εργασία και τα τρέχοντα προβλήματα και να κάνουμε πως δεν ακούμε ή δεν ξέρουμε τι συμβαίνει γύρω-γύρω. Όλα αυτά είναι διχαστικά κηρύγματα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ και Καθημερινή

Πολιτική
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM
Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Πολιτική / Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε χτες υπόμνημα στον Άρειο Πάγο με το οποίο ζητά με τη σειρά του να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες από τις ευρωεκλογές- Η επιστολή του Αλέξη Χαρίτση
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
«...τους «προειδοποιούν» ότι υποπίπτουν σε αδικήματα που επισείουν ισόβια κάθειρξη ή θάνατο...»Κάνουν αναφορά σε εσχάτη προδοσία δηλαδή. Εξώδικο έστειλαν, όχι ανώνυμο σημείωμα και σφαίρες στον φάκελο. Δεν είπαν ότι θα πάρουν τον νόμο στα χέρια τους. Δεν είναι όλοι σαν τον jounior και τους συντρόφους του που τρέχει να τους προϋπαντήσει κάθε φορά που παίρνουν άδεια για να δουν τις μέλισσες τους.
Και τι έγινε φοβήθηκε;Εδώ ο υιός του υποδέχεται τον κουφοντίνα, που για 30 χρόνια αποφάσιζε με μερικούς άλλους, μετά από οινοποσία, ποιος θα ζήσει και ποιος όχι.
Αν ήμουν ο κ. Βούτσης, δεν θα έμπαινα καν στον κόπο να διαβάσω την επιστολή δημόσια. Αφού γνωρίζει από πού προέρχεται, κατ' ευθείαν στην Αστυνομία για καταγγελία. Σε τι χώρα νομίζουν οι Παμμακεδονικές Οργανώσεις (sic) ότι ζουν και κάνουν τέτοιες απειλές, ανεξαρτήτως θέματος;