Τα πρακτικά της δίκης Αμβρόσιου ζητά ο Κοντόνης: Θέλω να ξέρω ακριβώς πώς βγήκε η απόφαση

Τα πρακτικά της δίκης Αμβρόσιου ζητά ο Κοντόνης: Θέλω να ξέρω ακριβώς πώς βγήκε η απόφαση Facebook Twitter
(eurokinissi/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
3

Τα πρακτικά της δίκης για τον μητροπολίτη Αμβρόσιο θα ζητήσει ο Σταύρος Κοντονής προκειμένου να ενημερωθεί για το σκεπτικό της αθωωτικής απόφασης.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στον ΑΘΗΝΑ 9.84, αναφερόμενος στην αθωωτική απόφαση για τον μητροπολίτη Αμβρόσιο, (ο οποίος κατηγορείτο για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος και υποκίνηση μίσους κατά των ομοφυλοφίλων βάσει του αντιρατσιστικού νόμου) ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι τον ξένισε και αύριο θα ζητήσει να ενημερωθεί για το σκεπτικό της απόφασης.

Όπως ανέφερε ο Στ. Κοντονής , «δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά με βάση τις δημοσιογραφικές πληροφορίες και το ρεπορτάζ, για το λόγο αυτό αύριο θα ζητήσω να μου διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης στα οποία περιλαμβάνεται και το σκεπτικό της απόφασης για να ξέρω ακριβώς τι έγινε και πώς κατέληξε το δικαστήριο σε αυτή την κρίση».

Ο υπουργός στην ραδιοφωνική παρέμβασή του επισήμανε επίσης ότι «η Δικαιοσύνη είναι ο υπέρτατος προστάτης και θεματοφύλακας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ωστόσο, αν υπάρχουν στην υπόθεση αυτή παραφωνίες θα το δούμε και σε κάθε περίπτωση θα σταθμίσουμε τα δεδομένα. Εκτός αυτού οι αποφάσεις των δικαστηρίων γνωρίζεται ότι ελέγχονται από τα αρμόδια δικαστικά όργανα».

Σχετικά με τις εξελίξεις που δρομολόγησαν για το χώρο του ποδοσφαίρου, τα επεισόδια στην Τούμπα δήλωσε πως «Δεν δημιουργείται πολιτικό κόστος για μία κυβέρνηση όταν συγκρούεται με συμφέροντα για την εξυγίανση», ενώ αναφορικά με την υπόθεση Novartis, σημείωσε ότι η προανακριτική επιτροπή θα πορευτεί με βάση τον κώδικα ποινικής δικονομίας, και υπάρχουν αδικήματα που αν αποδειχθούν, δεν παραγράφονται.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πολιτική
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Πειθαρχική αναφορα στις 2 "αξίες" δικαστινες που εκδικασαν την υπόθεση για το θεάρεστο έργο τους, να τιμωρήθουν για το ολοφάνερο σφάλμα τους και η δική να επαναληφθεί ξανά.