Πολιτική συμπόρευση των αριστερών και σοσιαλιστικών ευρωπαϊκών δυνάμεων ζητά ο Τσίπρας

Πολιτική συμπόρευση των αριστερών και σοσιαλιστικών ευρωπαϊκών δυνάμεων ζητά ο Τσίπρας Facebook Twitter
SOOC
1

Την ανάγκη για ευρύτερη πολιτική συμπόρευση των δυνάμεων της αριστεράς, του σοσιαλισμού και της οικολογίας, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο αθηναϊκό φόρουμ «Ενώνοντας δυνάμεις για μια άλλη Ευρώπη».

«Η δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ευρώπη δεν αποτελεί νομοτέλεια», υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας τη δυναμική των προοδευτικών δυνάμεων.

Κλείνοντας τις διήμερες εργασίες του Προοδευτικού Φόρουμ στην Αθήνα, ο πρωθυπουργός επισήμανε πως η νέα αριστερά θα πρέπει να γίνει πιο μαχητική και ριζοσπαστική για τα δικαιώματα της κοινωνικής πλειοψηφίας. 

«Αν πιστεύαμε τους ιεραποστόλους του νεοφιλελευθερισμού, θα τείναμε στο συμπέρασμα ότι η κρίση ήταν κάτι σαν φυσικό φαινόμενο (...) η πραγματικότητα των οικονομικών, πολιτικών και τεχνοκρατικών ελίτ της ένωσης είναι τελείως διαφορετική από τη λαϊκή πραγματικότητα», τόνισε.

Ο ίδιος σχολίασε πως η στρατηγική που υλοποιήθηκε διεύρυνε τις κοινωνικές ανισότητες, επαναφέροντας την υποχώρηση του κοινωνικού κράτους.

«Εμείς, οι ριζοσπαστικές αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης πρέπει να δώσουμε τις δικές μας εξηγήσεις για τα αίτια της κρίσης, αλλά και για τις προτεραιότητες της επόμενης μέρας, αν θέλουμε να ηγεμονεύσουμε σε αυτόν τον ανταγωνισμό», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η χώρα έγινε σύμβολο της μάχης απέναντι στην επιθετική λιτότητα και τώρα γίνεται παράδειγμα υπέρβασης της.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Καμία έκπληξη.Όσο ήταν πάνω στις δημοσκοπήσεις κούναγε καταγγελτικός το δάκτυλο.Τώρα που βλέπει ότι μάλλον δεν θα ξαναδεί πρωτιά, άρχισε να επιδεικνύει πνεύμα "συνεργασίας".Τέρμα τα "ή εμείς ή αυτοί¨ και τα άλλα διχαστικά.Η δήλωση αυτή και η επίσκεψη/χαιρετισμός Δραγασάκη στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, προφανώς εντάσσονται στο σχέδιο να είναι πάλι στην εξουσία την επόμενη μέρα.Το ενδιαφέρον είναι τι στάση θα τηρήσουν οι άλλοι σε περίπτωση μη αυτοδύναμου πρώτου κόμματος.Τέτοια συγκυρία και τέτοιους συσχετισμούς δεν θα έχουμε ξαναζήσει.