Υπόθεση Novartis: Αποπομπή Γεωργιαδή ζητά το Μαξίμου- «Οι σκευωροί συνεχίζουν τη λάσπη», απαντά ο ίδιος

Υπόθεση Novartis: Αποπομπή Γεωργιαδή ζητά το Μαξίμου- «Οι σκευωροί συνεχίζουν τη λάσπη», απαντά ο ίδιος Facebook Twitter
George Vitsaras / SOOC
0

Νέα κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία σχετικά με την υπόθεση Novartis, με το Μαξίμου να ζητά άμεση αποπομπή του βουλευτή και τον ίδιο να κάνει λόγο για «λάσπη».

Η Νέα Δημοκρατία οφείλει να δώσει καθαρές απαντήσεις και εάν ο κ. Μητσοτάκης δεν αποπέμψει σήμερα κιόλας τον Αδωνι Γεωργιάδη, αποδεικνύεται ότι τελικά δεν είναι πιθανός αλλά βέβαιος σύμμαχος της Novartis, τονίζει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, το οποίο σημειώνει πως τα νέα στοιχεία από τα αρχεία της Novartis, δυστυχώς για τη ΝΔ και τον κ. Σαμαρά, «καταρρακώνουν πλήρως το αστείο επιχείρημα της σκευωρίας».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Οι συνταρακτικές αποκαλύψεις που βλέπουν σήμερα τη δημοσιότητα και αφορούν τα κατασχεθέντα αρχεία της Novartis από την εισαγγελέα διαφθοράς δυστυχώς για τη ΝΔ και τον κ. Σαμαρά, καταρρακώνουν πλήρως το αστείο επιχείρημα της σκευωρίας.

Τον Φεβρουάριο του 2017 που συντάχτηκε η εμπιστευτική έκθεση της Novartis για τη συμπεριφορά των πολιτικών προσώπων δεν υπήρχε ούτε δικογραφία για το σκάνδαλο, ούτε "κουκουλοφόροι" -κατά τη ΝΔ -μάρτυρες.

Τότε, όμως, η Novartis αναφερόμενη στον Άδωνι Γεωργιάδη και πολλούς από τους σημερινούς φερόμενους ως εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο, προέτρεπε τα στελέχη της να μην επιχειρούν επαφές μαζί τους γιατί "φέρονται να εμπλέκονται" και άρα κάθε νέα επαφή μαζί τους δυσχεραίνει τη θέση της εταιρείας.

Την παραδοχή την κάνει αυτός που ξέρει καλύτερα από όλους ποιοι μπορεί να εμπλέκονται στο σκάνδαλο, η ίδια η Novartis.

Μετά από τις συνταρακτικές αυτές αποκαλύψεις η ΝΔ οφείλει να δώσει καθαρές απαντήσεις: Εμμένει ακόμη στο αστείο επιχείρημα περί σκευωρίας;

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος όπως αποκαλύπτεται έπαιρνε διαταγές από τον Κ. Φρουζή για τις τιμές των φαρμάκων και την κατάρτιση νομοσχεδίων, παραμένει ακόμη αντιπρόεδρος της ΝΔ;

Εάν ο κ. Μητσοτάκης δεν τον αποπέμψει σήμερα κιόλας, αποδεικνύεται ότι τελικά δεν είναι πιθανός αλλά βέβαιος σύμμαχος της Novartis».

Γεωργιάδης: Οι σκευωροί της Novartis συνεχίζουν τη λάσπη

«Οι σκευωροί της Novartis έγιναν ρεζίλι με τα νέα στοιχεία και αντί να ζητήσουν συγγνώμη συνεχίζουν τη λάσπη», σημειώνει σε ανάρτησή του στο facebook o Άδωνις Γεωργιάδης απαντώντας στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Στις αρχές της εβδομάδος και ενώ η κυβέρνηση βρισκόταν πάλι απολογούμενη για τα γεγονότα της Τούμπας, πάλι ως "από μηχανής θεός" η κα Τουλουπάκη έστειλε στη Βουλή νέα στοιχεία για το λεγόμενο σκάνδαλο Novartis. Από την αρχή όλα τα μέλη της Επιτροπής τα θεώρησαν άνευ σημασίας αλλά η κυβερνητική προπαγάνδα με αυτά προσπάθησε και προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα. Μέσα σε αυτά όμως υπάρχει και ένα χαρτί που ενώ είναι η μεγαλύτερη δικαίωση μου, εν τούτοις παρουσιάζεται διαστρεβλωμένο από τον φιλοκυβερνητικό Τύπο, ο οποίος προφανώς εκτελεί υπηρεσία», επισημαίνει μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Σε άλλη ανάρτησή του στο twitter ο κ. Γεωργιάδης λέει πως «η κυβέρνηση με τα παπαγαλάκια της τα έχουν χάσει» και παραπέμπει σε όσα αναφέρει στη σχετική ανάρτησή του στο Facebook με το εξής σχόλιο: «Εξηγώ τι ήθελε να επιτύχει η Novartis και τι νομοθέτησα ως υπουργός (τα ακριβώς αντίθετα), μόνον ο Τσίπρας υποστήριξε τα αιτήματά της για λόγους που εκείνος γνωρίζει».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM