Έλληνες ευρωβουλευτές καταγγέλλουν το θέμα της κράτησης των Ελλήνων στρατιωτικών

Έλληνες ευρωβουλευτές καταγγέλλουν το θέμα της κράτησης των Ελλήνων στρατιωτικών Facebook Twitter
EPA/PATRICK SEEGER
0

Το θέμα της κράτησης των Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία κατήγγειλαν στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ε. Βόζεμπεργκ, ο ευρωβουλετής του ΚΚΕ Κ. Παπαδάκης και ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής υπογράμμισε ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, κρατούνται παράνομα, σε φυλακές υψίστης ασφαλείας, χωρίς να τους έχει απαγγελθεί κατηγορία, και «απαίτησε» από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από την Ολομέλεια του Σώματος «άμεση αντίδραση στην ακραία επιθετικότητα της Τουρκίας σε βάρος κράτους μέλους και απαρέγκλιτη τήρηση των σχέσεων καλής γειτονίας εκ μέρους της, ώστε να επιστρέψουν άμεσα οι Έλληνες στρατιωτικοί στην Ελλάδα».

«Καταγγέλλουμε τη σύλληψη και κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και ζητούμε την άμεση απελευθέρωσή τους», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, «εγκαλώντας τις δυνάμεις - μεταξύ αυτών και την ελληνική κυβέρνηση - που προωθούν την πολιτική της γεωστρατηγικής αναβάθμισης», ότι μιλούν «για λογαριασμό μεγάλων οικονομικών ομίλων και τους ανταγωνισμούς τους σε βάρος των λαών».

Ο ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς ζήτησε την παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του ιδίου του Προέδρου του Α. Ταγιάνι προς τις τουρκικές αρχές για την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται παράνομα στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης στην Τουρκία.

Απαντώντας άμεσα στο αίτημα του κ. Μαριά ο Αντόνιο Ταγιάνι δεσμεύτηκε να παρακολουθήσει το ζήτημα προσωπικά και να το θέσει στον επιτετραμμένο στην Ε.Ε. πρέσβη της Τουρκίας.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM