Μητσοτάκης: «Βολική συμφωνία» μεταξύ Τσίπρα και Σαββίδη

Μητσοτάκης: «Βολική συμφωνία» μεταξύ Τσίπρα και Σαββίδη Facebook Twitter
2

Για μία «βολική συμφωνία» μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Ιβάν Σαββίδη έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Center of Strategic and International Studies, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ουάσιγκτον.

Ειδικότερα, κληθείς κατά την ανοιχτή συζήτηση να σχολιάσει το περιστατικό με τον Ιβάν Σαββίδη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευση αντέτεινε ότι η συγκεκριμένη ερώτηση θα πρέπει να απαντηθεί από τον πρωθυπουργό, τον οποίο κατηγόρησε για αθέμιτες συμφωνίες με συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα.

«Νομίζω ότι σχετικά με τον κ. Σαββίδη, ρωτάτε το λάθος άτομο. Θα πρέπει να ρωτήσετε τον κ. Τσίπρα για τον κ. Σαββίδη. Επειδή ήταν και εξακολουθεί να είναι σε κάποιο βαθμό πολύ κοντά μαζί του. Αυτό που εννοώ είναι ότι υπήρχε μια πολύ βολική συμφωνία μεταξύ του κ. Σαββίδη και του κ. Τσίπρα. Στην πραγματικότητα, ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να εξυπηρετήσει τον κ. Σαββίδη, διαγράφοντας κάποια πρόστιμα που είχαν συσσωρευθεί σε μία από τις εταιρίες τσιγάρων του και ως αντάλλαγμα ο κ. Σαββίδης εξέφρασε ενδιαφέρον για την αγορά μέσων ενημέρωσης που υποστηρίζουν ξεκάθαρα την κυβέρνηση», ανέφερε.

Κάνοντας λόγο για μια «νέα γενιά ολιγαρχών» που, όπως είπε, είναι πολύ χειρότερη από την προηγούμενη, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως το πρόσφατο περιστατικό με τον κ. Σαββίδη αποτελεί ντροπή για τη χώρα διεθνώς και τόνισε την ανάγκη για τη θεσμική θωράκιση της δημοκρατίας.

Ακόμη, υποστήριξε πως οι μοντέρνες δημοκρατίες σήμερα δεν κινδυνεύουν τόσο από τον κίνδυνο ενός πραξικοπήματος, όσο από τη διάβρωση των θεσμικών θεμελίων που αποτελούν τον πυρήνα τους.

«Και είναι καθήκον μου, αν μη τι άλλο, αυτό είναι πιο σημαντικό ακόμα και από το τι συμβαίνει στην οικονομία, να διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα δεν θα γίνει μια αποτυχημένη χώρα σε ό,τι έχει να κάνει με τους θεσμούς της», σημείωσε.

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Πολιτική / Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε χτες υπόμνημα στον Άρειο Πάγο με το οποίο ζητά με τη σειρά του να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες από τις ευρωεκλογές- Η επιστολή του Αλέξη Χαρίτση
NEWSROOM
Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ο σημαντικότερος κίνδυνος για τις δημοκρατίες είναι αυτός ακριβώς: «η διάβρωση των θεσμικών θεμελίων που αποτελούν τον πυρήνα τους». Αυτό ακριβώς που συμβαίνει σε κάποιες δημοκρατίες τύπου Τουρκίας ή Ρωσίας. Αυτό που επιχειρείται και εδώ στην Ελλάδα. Στην περίπτωση της χώρας μας, και λόγω Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι θεσμοί αντιστέκονται, αλλά αυτό δεν θα κρατήσει πολύ, αν οι δυνάμεις που επιχειρούν τη διάβρωση των θεσμών έχουν εξουσία από τον λαό. Όσο οι πολίτες απαξιώνουν τη δημοκρατία με τη ψήφο τους, την αποχή τους ή την γενικότερη στάση τους (κινήματα ανομίας, μούντζες στη Βουλή, κλπ), η δημοκρατία θα απαξιώνεται. -----
τι θεσμοι και μακακιες;;; Ο Ελληναρας της διπλανης πορτας, κατα κυριο λογο αριστεροκεντρωος - στην πραγματικοτητα νυν υπερ παντων ο διορισμος, θιασωτης του ΟΧΙ, κλπ κλπ (δεν τα λεω εγω το 62% τα λεει) δεν τον νοιαζουν οι θεσμοι κλπ. Το νοιαζει να πεφτει η συνταξη και ο μισθος απο το Κρατος.