Βουλή: Απορρίφθηκε η πρόταση της ΝΔ για σύσταση Προανακριτικής

Βουλή: Απορρίφθηκε η πρόταση της ΝΔ για σύσταση Προανακριτικής Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
1

Απορρίφθηκε η πρόταση της ΝΔ για σύσταση Προανακριτικής για τρεις υπουργούς της κυβέρνησης έπειτα από σχετική ψηφοφορία στη Βουλή το βράδυ της Πέμπτης.

Για τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, ψήφισαν συνολικά 267 βουλευτές . Βρέθηκαν στην κάλπη 267 ψηφοδέλτια. Έγκυρα ψηφοδέλτια 238. 'Ακυρα ψηφοδέλτια 29. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 86. Κατά της πρότασης ψήφισαν 151. Παρών ψήφισαν 1.

Για τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, ψήφισαν 267 συνολικά βουλευτές. Βρέθηκαν στην κάλπη 267 ψηφοδέλτια. Έγκυρα ψηφοδέλτια 234. 'Ακυρα 33 ψηφοδέλτια. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 88. Κατά της πρότασης ψήφισαν 145 . Παρών ψήφισαν 1.

Για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, ψήφισαν συνολικά 267 βουλευτές. Βρέθηκαν στην κάλπη 267 ψηφοδέλτια. Έγκυρα ψηφοδέλτια 236. 'Ακυρα ψηφοδέλτια 31. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 86. Κατά της πρότασης ψήφισαν 149. Παρών ψήφισαν 1.

Υπενθυμίζεται ότι επρόκειτο για μυστική ψηφοφορία επί της προτάσεως του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη για τη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης κατά του Παναγιώτη Κουρουμπλή, πρώην υπουργού Υγείας, του Ανδρέα Ξανθού, υπουργού Υγείας και του Παύλου Πολάκη αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Η ψηφοφορία που αφορά στην υπόθεση Novartis ήταν αυτοτελής, για κάθε πολιτικό πρόσωπο, και διεξήχθη σε τρεις ψηφοδόχους. Οι βουλευτές κλήθηκαν να ψηφίσουν «ναι» ή «όχι» ή «παρών» στη συγκρότηση της ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης.

Η Ένωση Κεντρώων δεν παρέστη στην ψηφοφορία. Αποχώρησε και το ΚΚΕ από την Βουλή.

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Πολιτική / Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ισχυρισμοί που αναφέρονται στη διαμόρφωση του χώρου στα Τέμπη, δήλωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Παλιά ξινά σταφύλια...Συνθήματα και μεγάλα λόγια "όλα στο φως" σε άλλες περιπτώσεις - μόλις προ ημερών.Αλλά την πρόταση της ΔΗΣΥ για έλεγχο διαχρονικά στο φάρμακο την απέρριψαν, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η ΝΔ.Όχι ότι δεν μπορεί η ΔΗΣΥ να ξεχάσει και αυτή το "φως" σε άλλη περίπτωση. Θέλει χρόνο για να μας πείσει ότι έχει σταθερή στάση σε τέτοια θέματα.Έχουμε καεί και ξέρουμε ότι το επίπεδο ελέγχου των εκάστοτε κυβερνώντων στη χώρα μας είναι πολύ χαμηλό.Για αυτό και το κάθε κυβερνών κόμμα θεωρεί ακόμη το Κράτος ιδιοκτησία του και όχι ότι απλά η δικαιοδοσία του εξαντλείται στην διαχείρισή του.