Προκλητική ανακοίνωση τουρκικού ΥΠΕΞ: Ο Παυλόπουλος να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τα σύνορά μας

Προκλητική ανακοίνωση τουρκικού ΥΠΕΞ: Ο Παυλόπουλος να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τα σύνορά μας Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
9

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, με προκλητική δήλωση κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τα τουρκικά σύνορα.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ο Χαμί Ακσόι ανέφερε: «Ο ελληνικός Τύπος ανέφερε χθες ότι ο κ. Παυλόπουλος έκανε τα ακόλουθα σχόλια για την Τουρκία: Μπορεί να μην έχουμε την επικράτεια που θα έπρεπε να είχαμε ιστορικά (...) Αν η Ιστορία μας αναγκάσει, θα κάνουμε ό,τι έπραξαν οι πρόγονοί μας»

«Καλούμε τον Πρόεδρο Παυλόπουλο να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τα σύνορά μας και να αποφύγει από μία ρητορική που δεν συνάδει με τη θέση του και οι οποίες θα μπορούσαν να προκαλέσουν μη αναγκαία ένταση».

Είχε προηγηθεί ακόμα μια ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών με την οποία η διπλωματική ηγεσία της γείτονος καταδίκαζε το κάψιμο της τουρκικής σημαίας σε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα, στις 5 Μαρτίου.

«Απαιτούμε από τις ελληνικές αρχές τη σύλληψη των δραστών που διέπραξαν αυτή τη στυγερή πράξη σε βάρος της σημαίας μας και να τους φέρουν ενώπιον της Δικαιοσύνης το συντομότερο δυνατό», ανέφερε η ανακοίνωση.

Πολιτική
9

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM
Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Ξαναλέω και ας μου συγχωρεθεί η επανάληψη, αλλά πρόκειται για θέμα εθνικό.Ο ΠτΔ ας αφήσει τις δηλώσεις και τα σκαρφαλώματα στα τανκς.Δεν μασάνε οι Τούρκοι από τέτοια.Ο ρόλος που θα μπορούσε να τον κάνει χρήσιμο είναι να ασκήσει την όποια επιρροή του, ώστε τα κόμματα να μην τρώγονται σε επίπεδο μικροπολιτικής για εθνικά εξωτερικά θέματα.Και οι φιλόδοξοι ηγέτες τους να μην θεωρούν ότι τάχα αυτοί μόνοι κατέχουν την αλήθεια και οι άλλοι είναι ή προδότες ή άχρηστοι.Γιατί, την κατάσταση αυτή θα την πληρώσουμε όλοι σαν χώρα και σαν έθνος. Αλλιώς, ο συγκεκριμένος Πρόεδρος θα ξεχαστεί μόλις φύγει από το αξίωμά του, ως πολιτικά άχρωμος και άοσμος και κατώτερος των περιστάσεων.
Πασίγνωστε λukum της μικροπολιτικής, ούτε μπροστά στα εθνικά θέματα κρατιέστε.Δεν καταλαβαίνετε ότι δεν είναι ώρα να πλήξετε την καραμανλική Δεξιά.Είναι κατώτερο των περιστάσεων και σε ακατάλληλο χρόνο.Κάποτε πρέπει να καταλάβετε ότι αρκεί να τοποθετείστε και όχι να να εκδικείστε.