Ο Τόσκας ανακοίνωσε πως βγάζει 200 αστυνομικούς για περιπολία στο κέντρο της Αθήνας

Ο Τόσκας ανακοίνωσε πως βγάζει 200 αστυνομικούς για περιπολία στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
Aris Oikonomou/SOOC
2

Διακόσιους αστυνομικούς για περιπολίες στο κέντρο της Αθήνας ανακοίνωσε πως θα βγάλει από σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Από σήμερα θα ενεργοποιηθεί ένα σώμα αποτελούμενο από 200 αστυνομικούς, το οποίο θα περιπολεί στο κέντρο της Αθήνας και θα επεμβαίνει όπου χρειαστεί για την αποφυγή επεισοδίων, είπε μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Τόσκας δήλωσε αναφερόμενος στα επεισόδια ότι είναι θυμωμένος και οργισμένος, γιατί υπήρχε σαφές επιχειρησιακό σχέδιο, με λεπτομερείς οδηγίες, το οποίο όμως δεν ακολουθήθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Απαντώντας στα όσα είπαν οι συνδικαλιστές της αστυνομίας, που υποστηρίζουν ότι το νέο σώμα δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει γιατί με το ζόρι θα στελεχωθεί από 40 αστυνομικούς, ο κ Τόσκας τόνισε ότι «αν δεν μπορεί η Υπηρεσία να βρει τους 200 επιπλέον αστυνομικούς που χρειάζεται η Αθήνα θα τους ξετρυπώσω εγώ σε όλη την Ελλάδα όπου κι αν βρίσκονται.

Μίλησε με σκληρή γλώσσα για τους συνδικαλιστές της αστυνομίας, καλώντας τους «να μην ασχολούνται με τα επιχειρησιακά ζητήματα και να μην κάνουν εργολαβίες σε κόμματα και ρουσφέτια στους συναδέλφους τους, ζητώντας να μετατεθούν από την Αθήνα στην Επαρχία. Δεν μπορεί να μιλάνε για επιχειρησιακά θέματα συνδικαλιστές που δεν έχουν φορέσει ποτέ στολή».

Άσκησε σκληρή κριτική στην αντιπολίτευση, αλλά και στον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, για τις επικριτικές τους δηλώσεις, με αφορμή τα επεισόδια και τους βανδαλισμούς στην Ερμού. Μιλώντας για τον κ. Καμίνη, είπε ότι καλό θα ήταν ο δήμαρχος Αθηναίων να κάνει αυτά που οφείλει και να μην ασκεί κριτική για να καλύψει την αναποτελεσματικότητα του. «Ούτε γράμμα δεν θα του έδινα να μεταφέρει εγώ προσωπικά» είπε χαρακτηριστικά.

Ανάλογη κριτική άσκησε και για τη στάση της αντιπολίτευσης και αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, υποστήριξε ότι η παρουσία του στην Ερμού ήταν υποκριτική και -όπως είπε χαρακτηριστικά- «μυξοκλαίει», την ίδια στιγμή που τρίβει τα χέρια του κάθε φορά που υπάρχει ένα πρόβλημα.

Τέλος, ο υπουργός ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμιά εντολή για κάλυψη των μελών του Ρουβίκωνα.

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM