Σύσταση διακομματικής επιτροπής για την πολιτική φαρμάκου ζητά η Φώφη Γεννηματά

Σύσταση διακομματικής επιτροπής για την πολιτική φαρμάκου ζητά η Φώφη Γεννηματά Facebook Twitter
ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ/ Eurokinissi
0

Η Φώφη Γεννηματά απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και τους πολιτικούς αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, πλην της Χρυσής Αυγής, με την οποία προτείνει να συσταθεί διακομματική επιτροπή η οποία θα καθορίσει τους βασικούς άξονες για τη διαμόρφωση σταθερής πολιτικής για το φάρμακο.

Η επικεφαλής της ΔΗΣΥ και του Κινήματος Αλλαγής επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι σημειώθηκε αλόγιστη αύξηση της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης κατά την περίοδο 2004-2009 και συμπληρώνει: από «2009-2011 ξεκίνησε ένας αγώνας εκλογίκευσης με την εισαγωγή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και του παρατηρητηρίου τιμών για τις προμήθειες, τη δραστική μείωση της τιμής των φαρμάκων, την εισαγωγή θεραπευτικών πρωτοκόλλων και έλεγχων, τη λειτουργία της επιτροπής τιμολόγησης του ΕΟΦ, την ίδρυση του ΕΟΠΥΥ. Δυστυχώς, η προσπάθεια εξυγίανσης συνέπεσε με την οικονομική κρίση, γεγονός που δεν επέτρεψε να ολοκληρωθούν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, που θα απέτρεπαν τη μετακύλιση ενός σημαντικού μέρους του κόστους στον ασθενή, είτε λόγω αυξημένων συμμετοχών είτε λόγω αγοράς των φαρμάκων χωρίς ιατρική συνταγή».

Η κ. Γεννηματά αναφέρει ότι «προτεραιότητά μας πρέπει να είναι η ελάφρυνση των ασφαλισμένων των χαμηλών εισοδηματικών τάξεων από τις ήδη επιπλέον επιβαρύνσεις του κόστους φαρμακοθεραπείας».

Προσθέτει ακόμη ότι «περισσότερο από ποτέ, σήμερα χρειαζόμαστε μια φαρμακευτική πολιτική που να απαντά πειστικά στο μείζον θέμα της κάλυψης των αναγκών των ασθενών και της προστασίας της δημόσιας υγείας με ποιοτικά και ασφαλή φάρμακα».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελενοώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

«Η προσέγγισή μου θα είναι ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη
NEWSROOM