Ο Γιλντιρίμ απαντά στα περί «τσαμπουκά» του Βίτσα: Θα εξαλείψουμε κάθε είδους απειλή, αν χρειαστεί

Ο Γιλντιρίμ απαντά στα περί «τσαμπουκά» του Βίτσα: Θα εξαλείψουμε κάθε είδους απειλή, αν χρειαστεί Facebook Twitter
0

Απάντηση στις δηλώσεις Βίτσα, που ανέφερε πως «οποιοσδήποτε επιχειρήσει τσαμπουκά στο Αιγαίο πρέπει να το σκεφτεί δύο και τρεις φορές« έδωσε εμμέσως πλην σαφώς ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, διαμηνύοντας πως «η Τουρκία έχει τη δυνατότητα να εξαλείψει κάθε είδους απειλή».

«Η Τουρκία σήμερα καταπολεμά την τρομοκρατία, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, την ώρα που άλλοι βρίσκουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν διάφορα σχέδια και παγίδες στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Το ξεκαθαρίζω από αυτό το βήμα... Υπό οιεσδήποτε συνθήκες, η Τουρκία, το πολεμικό ναυτικό της και κάθε όπλο της, έχουν την ικανότητα να εξαλείψουν κάθε είδους απειλή, αν χρειαστεί. Κανείς να μη κάνει αυτό το λάθος», ανέφερε σύμφωνα με τον Σκάι ο τούρκος πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της τελετής καθέλκυσης υπερσύγχρονου υποβρυχίου σε τουρκικά στρατιωτικά ναυπηγεία.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας σε συνέντευξή του σχολιάζοντας τις προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας στο Αιγαίο τόνισε πως «οποιοσδήποτε επιχειρήσει τσαμπουκά στο Αιγαίο πρέπει να το σκεφτεί δύο και τρεις φορές. Έχουμε ισχυρό στόλο και αεροπλάνα». 

«Δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας, υπάρχουν όρια που η Ελλάδα και η Ευρώπη δεν ανέχεται να τα υπερβεί κανείς (...) δεν είμαστε στο '90, είμαστε πολύ ισχυροί στρατιωτικά, με διεθνώς ισχυρή θέση. Εξετάζουμε όλα τα σενάρια, και το χειρότερο... Οι πολύ προκλητικές δηλώσεις και δράσεις μπορεί να οδηγήσουν σε ατυχήματα, τα ατυχήματα μπορεί να προκαλέσουν εμπλοκές και μετά άντε να γυρίσεις πίσω», δήλωσε μεταξύ άλλων στη συνέντευξή του. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ