Σαμαράς: Δεν ήρθα να απολογηθώ, ήρθα για να καταγγείλω το γελοίο κατηγορητήριο

Σαμαράς: Δεν ήρθα να απολογηθώ, ήρθα για να καταγγείλω το γελοίο κατηγορητήριο Facebook Twitter
George Vitsaras / SOOC
0

«Σήμερα δεν ήρθα εδώ για να απαντήσω στις άθλιες συκοφαντίες. Ήρθα για να καταγγείλω το γελοίο κατηγορητήριο, την χυδαία και άτσαλη μεθόδευση και τους αυτουργούς που βρίσκονται από πίσω», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της βουλής.

Ο Αντώνης Σαμαράς στην τοποθέτησή του για την υπόθεση Novartis έκανε λόγο για σαθρές κατηγορίες, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία.

«Δεν ήρθα να απολογηθώ, ήρθα να καταγγείλω. Όταν αποδειχθεί πλήρως ότι το κατηγορητήριο εναντίον αθώων και εναντίον μου είναι στημένο θα φανεί τι ολέθριο προηγούμενο πάει να στηθεί. Κάθε κυβέρνηση θα μπορεί να επικαλείται ψευδομάρτυρες να σπιλώνει τους αντιπάλους της. Αυτό θα είναι το τέλος της αστικής δημοκρατίας» επεσήμανε.

«Συνέβη η μεγαλύτερη πολιτική σκευωρία από συστάσεως ελληνικού κράτους», υπογράμμισε και έκανε λόγο για «γκεμπελικό τέχνασμα».
Ο κ. Σαμαράς συνέχισε επισημαίνοντας: «;Oλη η υπόθεση έχει τα δακτυλικά αποτυπώματα των πολιτικών προϊσταμένων. Μιλάω για Τσίπρα και Παπαγγελόπουλο».

Ανέφερε ότι «πρώτα έφτιαξαν το σενάριο, μετά άρχισαν να το διαφημίζουν και στο τέλος μπήκαν και οι ηθοποιοί. Δεν ψάξατε για τους ενόχους. Τους επιλέξατε πολύ νωρίτερα τους ενόχους εσείς οι ίδιοι».

«O προστατευόμενος μάρτυρας που προσπαθεί να με εμπλέξει, καταθέτει τέσσερις φορές χωρίς να πει τίποτα για εμένα. Και ξαφνικά θυμήθηκε τον πρώην πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά», πρόσθεσε.

Υπογράμμισε ότι τον κ. Φρουζή ουδέποτε τον έχει συναντήσει ιδιωτικά. «Τον έχω δει δυο φορές μπροστά σε κάμερες. Εσείς για πείτε μου πόσες φορές τον έχετε συναντήσει;», συμπλήρωσε και επεσήμανε ότι στα στοιχεία του FBI δεν υπάρχει το όνομά του.

«Και ρωτάει ο κ. Παπαγγελόπουλος γιατί δεν μήνυσα το FBI. Μα γιατί το FBI δεν είπε τίποτα για μένα. Εσείς και η κυρία Τουλουπάκη προσπαθήσατε να με εμπλέξετε. Με μόνο κίνητρο να σπιλώσετε πρόσωπα», συνέχισε ο κ. Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι επί κυβερνήσεώς του ψηφίστηκαν μέτρα για μείωση της σπατάλης στον χώρο της υγείας, συμπληρώνοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε όλα αυτά τα μέτρα, στηρίζοντας τους φαρμακοβιομήχανους».

Επιπλέον σημείωσε ότι το 2013 ο κ. Φρουζής είχε αποκαλέσει ανάλγητη την πολιτική της κυβέρνησής του για το φάρμακο, ενώ δίπλα του καθόταν ο νυν υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

«Θα ζητήσω ο ίδιος να ανοίξουν» σχολίασε για το άνοιγμα των λογαριασμών του. «Εγώ δεν κρύβομαι πίσω από παραγραφές», συνέχισε.

Ο κ. Σαμαράς επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θα λογοδοτήσει για τη ζημιά στην οικονομία και για ψέματα που έχει πει, ενώ την κατηγόρησε πως άνοιξε τα σύνορα. Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση θα λογοδοτήσει για τις πιέσεις στη Δικαιοσύνη, αλλά και γιατί δίχασε τον ελληνικό λαό.

«Το να λογοδοτήσετε δεν είναι θέμα αντεκδίκησης, είναι ζήτημα προστασίας του πολιτεύματος», σημείωσε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.

Ανέφερε, δε, ότι σε τέτοιες κρίσιμες ώρες, θα έπρεπε να ήμασταν ενωμένοι. «Δεν χτίζεις συναίνεση με συκοφαντίες», είπε. «Είστε το χειρότερο κομμάτι του πολύ παλιού και όταν φύγετε, θα λογοδοτήσετε για όσα κάνετε», τόνισε.

 
Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM