Βενιζέλος: Μπορούμε να πάμε σε πολλά δικαστήρια. Μόνη λύση, λυπάμαι που το λέω, είναι οι εκλογές

Βενιζέλος: Μπορούμε να πάμε σε πολλά δικαστήρια. Μόνη λύση, λυπάμαι που το λέω, είναι οι εκλογές Facebook Twitter
George Vitsaras / SOOC
1

«Θέλω να ευχαριστήσω τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που δεν με παρέλειψαν από την υπόθεση Novartis», δήλωσε στην αρχή της ομιλίας του στην ολομέλεια της Βουλής ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Παρότι δεν μπόρεσε ο ένας από τους τρεις ανώνυμους μάρτυρες να αφηγηθεί για μένα μία σκαμπρόζικη ιστορία με βαλίτσες, μίζες και φακέλους», τόνισε σε ειρωνικό τόνο αναφερόμενος στην κυβέρνηση.

«Σας ευχαριστώ γιατί με το τρόπο αυτό με τοποθετήσατε στην πρώτη γραμμή της μάχης για τη Δημοκρατία και του κράτους Δικαίου», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Πολύ μίζερη η αναφορά στο όνομά μου. Υποθέτω ότι μπήκε από συνήθεια γιατί κάποιοι δεν έχουν βάλει μυαλό από προηγούμενες προσπάθειες σπίλωσής μου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βενιζέλος αναρωτήθηκε γιατί έγινε αυτό τώρα και υποστήριξε ότι είχε προαναγγελθεί ως κυβέρνηση εδώ και ενάμιση χρόνο.

«Έχετε προαναγγείλει την υπόθεση Novartis εδώ και 14 μήνες. Έχετε κάνει σωρεία δηλώσεων που συνιστούν, το λέω πολύ ευγενικά, αντιποίηση εισαγγελικής εξουσίας», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος και επικαλέστηκε παλαιότερες δηλώσεις στελεχών του κυβερνώντος κόμματος για την υπόθεση υποστηρίζοντας ότι έτσι αποδεικνύεται ο ισχυρισμός του.

Αναφερόμενος στη χρονική συγκυρία, είπε ότι εξατμίστηκε ο εξτρεμισμός στην οικονομία και η κυβέρνηση «γλύφει εκεί που έφτυνε χωρίς αποτέλεσμα». «Γιατί το αφήγημα της καθαρής εξόδου δεν προκύπτει γιατί προσκρούει στις αγορές».

«Γίνατε τα καλύτερα ντελίβερι μπόι που εκλιπαρούν για επαίνους από τους Ευρωπαίους» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την εξωτερική πολιτική, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση πήγε να παίξει με το ονοματολογικό για να φέρει σε δύσκολη θέση την αξιωματική αντιπολίτευση.

«Ξαφνικά άνοιξαν όλα τα μέτωπα στην εξωτερική πολιτική με τον χειρότερο τρόπο» ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και έκανε ειδική αναφορά στα Ίμια.

«Τα Ίμια 2 είναι πολύ χειρότερα από τα Ίμια 1 γιατί γνωρίζαμε τα πάντα. Πρώτη φορά στα 15 χρόνια Ερντογάν έχουμε θερμό επεισόδιο» δήλωσε.

Η κυβέρνηση αναζητάει την εύκολη διαφυγή, τόνισε, συνδέοντας τα ανοιχτά μέτωπα της εξωτερικής πολιτικής με την υπόθεση της Novartis.

Σε ό,τι αφορά στην ουσία της υπόθεσης, σημείωσε τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνης.

«Στη δικαιοσύνη έχει δημιουργηθεί ζοφερή κατάσταση, θίγεται η εσωτερική ανεξαρτησία της δικαιοσύνης με τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης. Ασκούνται πειθαρχικές και διώξεις σε βάρος εισαγγελέων όταν δεν αρέσει η κρίση τους» σημείωσε.

Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για σκευωρία που δεν έχει υπάρξει όμοια της σε άλλη χώρα, ενώ εκτίμησε ότι στο στόχαστρο μπήκε η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου γιατί προσχωρεί στη γραμμή της.

Πρόσθεσε επίσης ότι ο κ. Πικραμμένος μπήκε στο στόχαστρο γιατί εκφράζει μια άποψη στη Δικαιοσύνη, ενώ ο κ. Στουρνάρας γιατί η κυβέρνηση θέλει να τον διώξει, κάτι που εκτίμησε ισχύει και για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Κλείνοντας την ομιλία του o πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε: «Μπορούμε να πάμε σε πολλά δικαστήρια. Μόνη λύση, λυπάμαι που το λέω, είναι οι εκλογές. Υπάρχουν πλέον καθαρά μέτωπα... Δεν θα αφήσουμε να θάψουν το μέλλον της χώρας στη λάσπη».

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια