Απεργία της ΓΣΕΕ

Στουρνάρας: Σκέφτηκα ακόμα και να παραιτηθώ, αλλά θέλω να υπερασπιστώ τη γυναίκα μου

Στουρνάρας: Σκέφτηκα ακόμα και να παραιτηθώ, αλλά θέλω να υπερασπιστώ τη γυναίκα μου Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
2

Επίθεση στην κυβέρνηση για τις κατηγορίες περί εμπλοκής του στην υπόθεση της Novartis εξαπέλυσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας χαρακτηρίζοντας αισχρές και ψευδείς τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Ο κ. Στουρνάρας ξεκινώντας την ομιλία του σήμερα στη Βουλή είπε ότι είχε εξετάσει να μιλήσει μέσω υπομνήματος ή ακόμα και να παραιτηθεί από το αξίωμά του ώστε να μην θεωρηθεί από κάποιους ότι το χρησιμοποιεί ως ασπίδα προστασίας.

Μάλιστα, ζήτησε την συγκρότηση επιτροπής για όλες τις κατηγορίες χωρίς αποσβεστικές προθεσμίες.

Ο διοικητής της ΤτΕ επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι τελικά αποφάσισε να μην κάνει τίποτα από τα δύο και να βρεθεί στη Βουλή κυρίως για έναν προσωπικό λόγο, «για να υπερασπιστεί την σύζυγό του η οποία όπως είπε ότι έχει κατασυκοφαντηθεί. Ζητώ συγγνώμη από τη σύζυγό μου για όσα υπομένει τόσα χρόνια, επειδή είναι σύζυγός μου».

Έκανε εκτενείς αναφορές στη δραστηριότητα της εταιρείας της συζύγου του και παρέθεσε οικονομικά στοιχεία σε σχέση με τη Novartis, επισημαίνοντας ότι τα αρχεία της εταιρείας έχουν κατασχεθεί και δεν έχουν ακόμη επιστραφεί.

Όπως πρόσθεσε: «Τα κέρδη και ο τζίρος της Novartis μειώθηκαν τη διετία που ήμουν υπουργός. Πουθενά δεν γράφεται στο κατηγορητήριο οι αξιόποινες πράξεις εναντίον μου».

Αναφερόμενος στους προστατευόμενους μάρτυρες τους χαρακτήρισε «ψευδολόγους που φορούν την κουκούλα της ανωνυμίας» και τόνισε ότι «δεν είναι τυχαίο ότι αναμασούν όσα γράφει κυριακάτικη εφημερίδα».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι οι καταθέσεις ότι δωροδοκήθηκε με τουλάχιστον ένα εκατ. ευρώ από τον κ. Φρουζή είναι εντελώς ψευδείς.

Σχολιάζοντας την προανακριτική υπογράμμισε ότι δεν περιλαμβάνει συγκεκριμένες κατηγορίες, παρά μόνο η δίωξη για να διαπιστωθεί η αρμοδιότητα της τακτικής Δικαιοσύνης. «Οι μαρτυρίες των αγνώστων στοιχείων μαρτύρων είναι ψευδείς, οι αποφάσεις για τις οποίες μιλούν απλά δεν υπάρχουν, τόνισε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας».

 

  

Πολιτική
2

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελενοώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

«Η προσέγγισή μου θα είναι ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Ευρωεκλογές 2024 / Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Όσο το πολιτικό σύστημα της χώρας επιμένει να την διατηρεί σε τροχιά υποτέλειας και εξάρτησης, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, αναφέρεται στη διακήρυξη
THE LIFO TEAM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Λογικές σκέψεις:αν τα "τσέπωσε" κατά την υπουργεία του είτε το έχει είτε δεν το έχει δηλώσει στο πόθεν έσχες του. Αν το έχει δηλώσει, έχει περάσει από τη βουλή στην οποία συμμετέχει και η νυν κυβέρνηση. Αν δεν το έχει περάσει είναι ευκαιρία για τη βουλή να ελέγξει την ακρίβεια για το πόθεν έσχες του αλλά και κατά πόσον λειτουργεί ο θεσμός του "πόθεν έσχες".Το ότι τον κυνηγάει ο Σύριζας από την εποχή της βοήθεια-βοήθεια-πώς-είπατε-Ζωίτσας κρίνεται τυχαίο.