Χατζηδάκης: «Δύο κυβερνήσεις» στην εξωτερική πολιτική

Χατζηδάκης: «Δύο κυβερνήσεις» στην εξωτερική πολιτική Facebook Twitter
SOOC
0

Για δύο εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις στα εθνικά θέματα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.


Αναφερόμενος στο πρόσφατο περιστατικό στα Ίμια, αντιπαρέβαλε την «κατευναστική πολιτική» του ΣΥΡΙΖΑ στις στολές παραλλαγής του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου. 

Συνεχίζοντας, ο κ. Χατζηδάκης παρατήρησε ότι ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο λιμενικό ζήτησε αυτοσυγκράτηση, ενώ την επόμενη μέρα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς τόνισε ότι η Ελλάδα δεν θα αντιδράσει ειρηνικά σε παρόμοια πρόκληση.

«Μήπως τελικά στην εξωτερική πολιτική έχουμε δύο κυβερνήσεις;», αναρωτήθηκε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.


Οι υλικές ζημιές στο (σκάφος του ελληνικού λιμενικού) "Γαύδος" «είναι πληγές στην ψυχή μας», σημείωσε ο ίδιος και πρόσθεσε πως η αξιωματική αντιπολίτευση έχει εμπιστοσύνη στις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά όχι στην κυβέρνηση.


Σχετικά με τη συνάντηση που είχε χθες ο κ. Μητσοτάκης με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ στο Μόναχο, ο κ. Χατζηδάκης είπε πως ο πρόεδρος της ΝΔ είπε αυτά που λέει και στην Ελλάδα, χωρίς «κορώνες», θέτοντας το θέμα της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών, της αποφυγής των περιττών εντάσεων και επανέλαβε την πάγια θέση ότι τα Ίμια είναι ελληνικά

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ