Κουρουμπλής: Δεν συναντήθηκα κατ' ιδίαν με τον τέως αντιπρόεδρο της Novartis

Κουρουμπλής: Δεν συναντήθηκα κατ' ιδίαν με τον τέως αντιπρόεδρο της Novartis Facebook Twitter
SOOC
3

Οι απόπειρες συσχετισμού της υπόθεσης Novartis με τoν Παναγιώτη Κουρουμπλή δεν έχουν «καμία σχέση με την πραγματικότητα», υποστηρίζει ο ίδιος ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μιλώντας στο ΑΠΕ.

Την Τετάρτη, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, υποστήριξε πως η μοναδική αναφορά σε πολιτικό πρόσωπο που περιλαμβάνεται στην έρευνα των αμερικάνικων αρχών για την Novartis, είναι αυτή στον Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ε, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε πως στο φάκελο του FBI γίνεται λόγος για μία ιδιωτική συνάντηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή με τον τότε αντιπρόεδρο της Novartis, Κωνσταντίνο Φρουζή.

Μιλώντας στο ΑΠΕ, ο κ. Κουρουμπλής απαντά πως η παρουσία του στην «επίμαχη συνάντηση» περιελάμβανε 17 επιχειρηματίες, όπως, κατά τον ίδιο, επιβεβαιώνει και το European Business Review που διοργάνωσε την εκδήλωση. 

«Δεν μπορώ να καταλάβω πως ενοχοποιείται κάποιος επειδή παρέστη σε συνάντηση με 17 επιχειρηματίες», προσθέτει ο υπουργός. 


Ο κ. Κουρουμπλής παραθέτει επιστολή του αρχισυντάκτη του περιοδικού EBR, Ν. Πίτερ Κράμερ, σύμφωνα με την οποία, «ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, που υπηρετούσε ως υπουργός Υγείας εκείνο το διάστημα, ήταν προσκεκλημένος ομιλητής στην εκδήλωση «Thinking Forward Event» που οργανώθηκε από το περιοδικό European Business Review στις 30 Απριλίου 2015, από τις 08:30 έως τις 10:30, στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» στην Αθήνα».


Ο κ. Κράμερ σημειώνει επίσης ότι «μεταξύ άλλων συμμετεχόντων, που εκπροσωπούσαν διάφορους τομείς της ελληνικής βιομηχανίας, ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Φρουζής, ο οποίος εκπροσωπούσε εκείνο το διάστημα τον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας».

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΕΞ κατά Ερντογάν: Οι δήλωσεις του για την εισβολή στην Κύπρο το 1974 προσβολή στη μνήμη των θυμάτων και στρέβλωση της ιστορίας

Πολιτική / ΥΠΕΞ κατά Ερντογάν: Οι δηλώσεις του για την εισβολή στην Κύπρο το 1974 προσβολή στη μνήμη των θυμάτων και στρέβλωση της ιστορίας

«Αν είχαμε επικεντρωθεί στον νότο δεν θα υπήρχε πια νότος ή βορράς και η Κύπρος θα ήταν εξ ολοκλήρου δική μας» υποστήριξε ο Ερντογάν 
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Θα εκπλαγώ βέβαια αν μάθουμε ότι τον είχε ενημερώσει ο Πολάκης να αποφύγει την συνάντηση.Γιατί, δεν μπορεί, αφού ο Πολάκης δήλωσε ότι ξέρει ποιοι είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες, εφόσον σαν γιατρός έχει πληροφόρηση "από μέσα", ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΕΣΥ ΝΑ ΜΗΝ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ;Εγώ σαν ασφαλισμένος είχα δει αρκετές φορές που πήγαινα να γράψω τα μηνιαία φάρμακα, κάποιους γραβατωμένους κυρίους μέσα στο ιατρείο, που είχαν χαλαρή κουβέντα με τον γιατρό και διέκοπταν κάθε που έμπαινε ένας ασθενής (έμεναν επί αρκετή ώρα).Εκ των υστέρων το συνδέω με το σκάνδαλο - και πιστεύω και άλλοι.Ο ΠΟΛΑΚΗΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ; Υποθέτω συντεχνιακή κάλυψη αλλά τώρα όμως βγαίνει λάβρος.Τα καλά και συμφέροντα.
Ότι φαγώθηκαν λεφτα, φαγωθηκαν. Τα στοιχεία που αφορούν τους πολιτικούς, νομίζω ότι είναι ισχνα. Και στη χειρότερη των περιπτώσεων, όλοι τους ήταν υποψιασμένοι, κι αν τα τσέπωσαν, τα τσέπωσαν σε μετρητα. Άντε να αποδείξεις ότι τα πηραν.