O Κοτζιάς δηλώνει πως η Ελλάδα δεν θα έχει ξανά ειρηνική συμπεριφορά απέναντι στην Τουρκία

O Κοτζιάς δηλώνει πως η Ελλάδα δεν θα έχει ξανά ειρηνική συμπεριφορά απέναντι στην Τουρκία Facebook Twitter
3

Με εξαιρετικά σκληρή γλώσσα απάντησε στις τουρκικές προκλήσεις ο Νίκος Κοτζιάς. Ο υπουργός Εξωτερικών, διαμηνύει ότι σε περίπτωση νέας ακραίας ενέργειας όπως το επεισόδιο στα Ίμια, δεν θα υπάρξει ειρηνική συμπεριφορά από την ελληνική πλευρά.

Παράλληλα στη συνέντευξή του στον ΑLPHA σε ό,τι αφορά τα Ίμια, είπε «Και παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και δεν ξέρουν και γεωγραφία. Δηλαδή, τα Ίμια είναι ασφαλώς Ελληνικά».

«Δεν πάει καλά στη Συρία, έχει το μέτωπο του Ιράκ ανοικτό, με την Αρμενία έχει κλειστά τα σύνορά της, με το Κυπριακό συμπεριφέρεται ως καουμπόι στα ανοικτά της Ανατολικής Μεσογείου, λόγω της ΑΟΖ και από το γεγονός ότι έχουν βρεθεί, όπως φαίνεται, μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου», είπε χαρακτηρίζοντας την Τουρκία νευρική.

Σε ερώτηση αν αύριο σε ένα άλλο σημείο του Αιγαίου ή στο ίδιο ένα άλλο τουρκικό σκάφος εμβολίσει και πάλι ένα ελληνικό, ο κ. Κοτζιάς απάντησε κατηγορηματικά ότι «δεν θα το ξανακάνει».

Συνεχίζοντας τόνισε: «Αυτό πρέπει να το ακούσουν και οι Τούρκοι, διότι όλο μιλάνε για προειδοποιήσεις. Εγώ τους έχω πει η Ελλάδα δεν είναι -το λέω με καλή έννοια για αυτές τις δύο χώρες, αλλά το λέω από την άποψη της συμπεριφοράς της Τουρκίας-ούτε Συρία ούτε Ιράκ. Είμαστε ένα συγκροτημένο κράτος, με καλή άμυνα, καλά αμυντικά συστήματα, καλούς συμμάχους, υψηλή διπλωματική χωρητικότητα». Διευκρίνησε ότι είναι υπουργός της διπλωματίας και σημείωσε πως πρέπει να προηγείται η διπλωματία.

Επιπλέον αποκάλυψε ότι η ελληνική πλευρά εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει αποζημίωση από τους Τούρκους για τις ζημιές που προκάλεσαν στο ελληνικό σκάφος. «Είμαστε στην αναζήτηση μήπως πρέπει να πληρώσουν οι Τούρκοι» ανέφερε συγκεκριμένα και είπε πως έχει ζητήσει από τη νομική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών να το εξετάσει. Αν η νομική υπηρεσία αποφανθεί ότι η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να ζητήσει αποζημίωση, δήλωσε ότι ο ίδιος θα είναι πολύ ευτυχής και διαβεβαίωσε ότι τότε θα κινηθεί νομικά.

Πολιτική
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελενοώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

«Η προσέγγισή μου θα είναι ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Δεν θα αργήσει πολύ η επόμενη πρόκληση από τους Τούρκους.Να δω μετά πως θα μαζέψει αυτή τη δήλωση ο κ. ΚοτζιάςΑ ξέχασα.Είναι στην κυβέρνηση σύριζα οπότε μπορεί να λέει ότι θέλει,να μην απαντάει σε ότι δεν θέλει,να διαψεύδει οτι θέλει και να κυβερνάει με non paper
Θελει να μας βαλει σε διαδικασια πολεμου ο κος Κοτζιας; Επειδη τα μεγαλα λογια απαιτουν και τις αναλογες πραξεις, αλλιως μετα ο αντιπαλος δε θα μας παιρνει σοβαρα..
Καλό είναι σε τέτοιες λεπτές καταστάσεις, να αποφεύγουμε και εμείς οι πολίτες τα μεγάλα λόγια δημόσια.Γενικά πάντως, νομίζω καλά έκανε ο Κοτζιάς και "τα στύλωσε" και μίλησε για άγγιγμα της κόκκινης γραμμής. Να χάσουμε δεν έχουμε, αν δεν μιλούσε καθόλου 1000 % θα είχαμε χειρότερα. Τους ξέρουμε τους Τούρκους.