Λυμένα σχεδόν τα μισά θέματα για την ονομασία της ΠΓΔΜ, εκτιμά ο Ζάεφ

Λυμένα σχεδόν τα μισά θέματα για την ονομασία της ΠΓΔΜ, εκτιμά ο Ζάεφ Facebook Twitter
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ (SOOC)
0

Τρία από τα επτά θέματα της διαπραγμάτευσης σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ έχουν «κλείσει», όπως εκτιμά ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ.

«Είναι σημαντικό να οικοδομηθεί εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο πλευρών προς την κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος (...) με την πολιτική της νέας κυβέρνησης πολύ γρήγορα θα κλείσουν και οι άλλες θέσεις» δήλωσε, σήμερα, από την κωμόπολη Νεγκότινο ο Ζάεφ, απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις.

Ερωτηθείς σχετικά με τον γεωγραφικό προσδιορισμό, ο Ζόραν Ζάεφ επιβεβαίωσε ότι αυτή είναι μία αποδεκτή επιλογή για την χώρα του και υπενθύμισε ότι έχει γίνει μνεία αρκετών ονομάτων.


«Αυτό σημαίνει ότι για εμάς είναι αποδεκτό όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό, δηλαδή απορρίπτουμε όλους τους άλλους, όπως τον χρονικό προσδιορισμό ή κάποιες άλλες διατυπώσεις που ήταν σαν προτάσεις» είπε ο Ζάεφ.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ ανέφερε ακόμη ότι η χθεσινή συνάντηση στην Βιέννη του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκο Κοτζιά και της ΠΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ σηματοδοτεί την ουσιαστική έναρξη των διαπραγματεύσεων για το θέμα του ονόματος και πρόσθεσε ότι είναι πολύ σημαντικό να βρεθεί μία αξιοπρεπής λύση που θα λαμβάνει υπόψη ζητήματα που αφορούν την εθνική ταυτότητα.

Επανέλαβε ότι η χώρα του θέλει λύση και ότι η κυβέρνησή του κάνει κυριολεκτικά ό,τι μπορεί για την οικοδόμηση συναίνεσης στο εσωτερικό της χώρας, προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης τελικής λύσης.

Επίσης, εξέφρασε την προσδοκία ότι οι δύο πλευρές θα επιδείξουν ρεαλισμό, διαβεβαιώνοντας πως η όποια πιθανή λύση θα τεθεί σε δημοψήφισμα. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM