Ο Βαρουφάκης ανακοίνωσε το νέο κόμμα του - Μέτωπο Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής

Ο Βαρουφάκης ανακοίνωσε το νέο κόμμα του - Μέτωπο Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής Facebook Twitter
EUROKINISSI
24

To όνομα του νέου κόμματος, πολιτικού φορέα του κινήματος Diem25 στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα.

Όπως αναφέρει, το κόμμα θα ονομάζεται Μέτωπο Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής (ΜέΡΑ25).

Αναλυτικά η ανακοίνωση

 

«Το κόμμα του DiEM25 στην Ελλάδα βαπτίστηκε από τα μέλη του κινήματός μας, με την συναίνεση της συντριπτικής πλειοψηφίας, ένα μήνα σχεδόν πριν την Ιδρυτική Συνδιάσκεψη (Δευτέρα 26η Μαρτίου στην Αθήνα). Όπως συμβαίνει με όλες τις μεγάλες μας αποφάσεις, στην ψηφοφορία συμμετείχαν μέλη μας απ' όλη την Ευρώπη. Αυτό άλλωστε είναι το «διαφορετικό» που φέρνει το DiEM25 στη πολιτική ζωή της Ελλάδας και των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών: τον αυθεντικά ριζοσπαστικό, δημοκρατικό, ευρωπαϊκό διεθνισμό που, εντός του κινήματός μας τουλάχιστον, έχει ήδη γίνει πραγματικότητα», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο κ. Βαρουφάκης στην ανάρτησή του.

Προσθέτει δε πως το τρίπτυχό του θα είναι το «ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ».

« Γιατί «μέτωπο»;

Επειδή η Ελλάδα ασφυκτιά και ερημοποιείται σε μια Ευρώπη που παραπαίει και αποδομείται.
Επειδή όσο χώρες όπως η Ελλάδα ασφυκτιούν η Ευρώπη θα παραπαίει, ενισχύοντας την ασφυξία της πατρίδας μας
Μόνο ένα πλατύ, συμφιλιωτικό, πανευρωπαϊκό μέτωπο εναντίον της ολιγαρχίας-δίχως-σύνορα, που ευθύνεται για την χρεοδουλοπαροικία της Ελλάδας, μπορεί να δώσει ανάσες στην χώρα, ελπίδα και ανακούφιση στους πολίτες.

- Γιατί «ευρωπαϊκή ρεαλιστική ανυπακοή»;

Επειδή ο μόνος τρόπος να είναι κανείς υπεύθυνος σήμερα είναι να μην υπακούει στις παράλογες πολιτικές που ερημοποιούν την χώρα.
Επειδή ο μόνος τρόπος να επιστρέψει ο σεβασμός στον Κοινοβουλευτισμό, στο Σύνταγμα, στην απλή λογική είναι να τερματιστεί η τυφλή υπακοή «προς τας υποδείξεις» της τρόικας εξωτερικού κι εσωτερικού.
Οι αυθεντικά ευρωπαϊστές σήμερα αρνούνται να υπακούουν δουλικά στους ανίκανους ψευδο-τεχνοκράτες που, στον βωμό στενών ολιγαρχικών συμφερόντων, καταστρέφουν την Ελλάδα, απαξιώνοντας παράλληλα την Ευρώπη.

- Γιατί «μέρα»;

Επειδή κουραστήκαμε στην ατελείωτη νύχτα των Μνημονίων (που όλο «τελειώνουν» μονιμοποιούμενα). Και επειδή, άλλωστε, «diem» σημαίνει, στα λατινικά, «μέρα». Τις επόμενες μέρες κι εβδομάδες, η απόφαση των μελών μας θα μετουσιωθεί στην Ιδρυτική Διακήρυξη του ΜέΡΑ25 – του κόμματος των υπεύθυνα και ρεαλιστικά ανυπάκουων ελλήνων ευρωπαϊστών. Θα ακολουθήσει προ-συνεδριακή εκδήλωση την Τρίτη 20/2 στην Καλαμάτα (7.30μμ στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο) και, στις 26ης Μαρτίου 2018, η Ιδρυτική Συνδιάσκεψη μας στην Αθήνα, το Πρόγραμμα Πολιτικής μας, και βέβαια όλη η απαιτούμενη οργανωτική δουλειά. Έως τότε καλούμε όσους νιώσουν πως, με την γέννηση του ΜέΡΑ25, γεννιέται μια αχτίδα φωτός που αξίζει τον κόπο να ενισχυθεί, να την ενισχύσουν. Προχωράμε!».

Πολιτική
24

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Πολιτική / Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ισχυρισμοί που αναφέρονται στη διαμόρφωση του χώρου στα Τέμπη, δήλωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος
NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
Προσπάθησε να σε κάνει Βενεζουέλα κι απέτυχε. Δώσε του μια δεύτερη ευκαιρία!Το 2011 (χρόνια αγανάκτησης) κατέληξα ότι το σημαντικότερο κίνητρο ενός αριστερού σήμερα (όχι το 1940) είναι ο ναρκισσισμός. Η εμμονή με αποτυχημένες στην πράξη θεωρίες μόνο ως πνευματικός ναρκισσισμός μπορεί να λογιστεί.Ο Γιάνης wannabe Κορδάτος είναι η ζωντανή απόδειξη.
Η μόνη λύση που υπάρχει είναι η εξής. ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ από όλους. Να τον αναγκάσουμε έτσι να κρατήσει την αναπνοή του μέχρι να σκάσει...Το φοβερό με αυτές τις περιπτώσεις των ανθρώπων που καίγονται για να τραβήξουν την προσοχή είναι ότι πολλές φορές τα καταφέρνουν πολύ καλά στη ζωή λόγω της ανάγκης τους αυτής. Έχω γνωρίσει τέτοια άτομα που είναι με καλές δουλειές παίζουν πιάνο, κιθάρα μιλάνε 2-3 γλώσσες τρέχουν στα γυμναστήρια είναι καλοντυμένοι. Όλα αυτά καλά βέβαια αλλά όταν αρχίζουν να μιλάνε και τα ξέρουν όλα, έχουν γνώμη για τα πάντα ακόμη και για τα εμφιαλωμένα νερά, όταν μιλάνε ασταμάτητα για τον εαυτό τους, όταν ζητάνε συνέχεια να είναι στο επίκεντρο γίνονται τόσο κουραστικοί...Η ξερολίαση είναι τρομερό ελάττωμα και όπως είπα και στην αρχή η καλύτερη αντιμετώπιση είναι η αδιαφορία.
ανώριμος23, είναι τυχαία και το εκλογικό σώμα που θελει ο Γιάνης. νέα άτομα που δεν έχουν ιδέα από πολιτική, οικονομία, ζούνε με το χαρτζιλίκι γονιών-παππούδων, έχουν επαναστατικές ονειρώξεις και είναι εύκολο να τους πείσεις για το οτιδίποτε καθώς επιζητουν επιβεβαίωση. Τι καλύτερο για τον Γιάνη και κάθε λαϊκιστή που πάντα έχει 2 απόψεις για κάθε θέμα έτοιμες.
Ούτε από οικονομικές ούτε από πολιτικές θεωρίες σκαμπάζω.Και το πρόσωπο ή ο χαρακτήρας του ανδρός με αφήνουν αδιάφορο.Ένα πράγμα είναι σημαντικό για μένα: ΟΛΟΙ οι επικυρίαρχοι, ΟΛΟΙ όσοι μας φόρεσαν τα μνημόνια (Νταισσλεμπλουμ, Σοιμπλε, Βιζερ και πολλοί, πολλοί άλλοι) και ΟΛΟΙ όσοι - εγχώριοι - ξεπουλάνε την πατρίδα μας, βρίζουν τον Βαρουφάκη. Ακόμα και δυο χρόνια μετά την απομάκρυνση του από το πολιτικό σκηνικό.Αντίθετα όλοι επαινούν με τα θερμότερα λόγια τον πρωθυπ. μας και τον νυν υποικ μας.Αυτό και μόνο το γεγονός μου αρκεί για να υποστηρίξω τον Βαρουφάκη. Δεν ξέρω αν είναι σωστός, μου αρκεί που τον βρίζουν οι ξένοι επικυρίαρχοι και τα εγχώρια τσιράκια τους, ακόμα και 2 χρόνια μετά. Προχθές διάβασα στην lifo τις δηλώσεις ενός ακόμα ξένου αφεντικού, ότι ο Βαρουφάκης δεν ευθύνεται για 100 δις χρέους αλλά για (τουλάχιστον) 200 δις. Σιγά μην ευθύνεται και για το προπατορικό αμάρτημα. Σιγά μην είναι δυνατόν - για τον οποιονδήποτε άνθρωπο - να ευθύνεται μόνος του για ένα ολόκληρο ΑΕΠ της χώρας.Εκτός αν είμαι ο μόνος που είναι αντίθετος στα μνημόνια. Από όσα βλέπω γύρω μου, οι περισσότεροι συνέλληνες την καραγουστάρουν την υποταγή. Οπότε είναι λογικό το να πιστεύουν τις συκοφαντίες.
Και μόνο που λέτε ότι έχετε γνώμη και ξέρετε πως οι περισσότεροι συνέλληνες καραγουστάρουν την υποταγή και τα μνημόνια, ενώ για ένα και μόνο άνθρωπο - τον Βαρουφάκη -, "δεν ξέρετε αν είναι σωστός", φτάνει να αντιληφθούμε την κριτική και πολιτική ανάλυση ενός Έλληνα πολίτη.Πολιτικοί, μη μας λυπάστε, ρίξτε και άλλα βάρη στους ώμους μας, καραγουστάρουμε, τον έχουμε στο αίμα μας τον μαζοχισμό.Και δεν θέλουμε κανένα ιππότη Ντ' αγιάν να μας σώσει, κέφι μας και καπέλο μας.
Που ησουν το πρωτο εξαμηνο του 2015; Δεν ειδες ή ξεχασες οτι ο τυπος επαιξε την χωρα στα ζαρια, ενα chicken game που δεν του βγηκε; Και βγαινει και το παιζει μαγκας ενω η χωρα ακομα ταλαιπωρειται απο τα capital controls, τα οποια θα ειχαμε για 2 εβδομαδες υποτιθειται!Τα 200 δις δικαιολογουνται απο ολο τον πλουτο που θα μπορουσε να παραχθει και να επενδυθει στην χωρα αν δεν ηταν στο τιμονι της εκεινη την περιοδο καιροσκοποι, ασχετοι, παρτακηδες που δεν ειχαν επαφη με την πραγματικοτητα. Και να δε σε πειθει το νουμερο, τα 100 δις τουλαχιστον ειναι απολυτως τεκμηριωμενο κοστος του 1ου εξαμηνου Πρωτη Φορα Αριστερα...
Εδώ ήμουν φυσικά. Μαζί με εσένα και μαζί με όλους τους άλλους συν-ταλαίπωρους συν-πολίτες μας.Ξέρεις τι είναι λάθος στην φράση σου (δεν είναι δική σου, το ξέρω. Αλλοι παίζουν τα επικοινωνιακά παιχνίδια και εσύ υιοθετείς την ρητορική τους).Οταν λες "Χάσαμε 200 δις που ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να παραχθεί στην χώρα".Τότε εγώ είμαι ό Μπιλ Γκέητς και ο Τζεφ Μπέζος και ο Ελον Μασκ ταυτόχρονα. Γιατί και εγώ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ να στήσω τις ίδιες επιχειρήσεις που έστησαν αυτοί (έχω όλα τα τυπικά προσόντα). Το τι θα μπορουσαμε να ονειρευτούμε, ποτέ δεν ήταν σοβαρό πολιτικό επιχείρημα. Στην πολιτική (και ιδιως στην οικονομία ενός κράτους) μετράει μόνο τι συγκεριμενο έχεις στα χέρια σου.Πριν σπιλώσεις έναν άνθρωπο - και κυρίως πριν αποφασίσεις ποιόν αφέντη επικυρίαρχο θα προσκυνάς τα επόμενα 100 χρόνια (για τόσα στην έχουν υποθηκεύσει την χώρα σου) - μίλα τουλάχιστον σωστά ελληνικά.Γιατί τα τσιράκια των επικυρίαρχων είναι τόσο αποθρασυμένα, που δεν διστάζουν να παραποιήσουν την γλώσσα μας. Και μερικοί είναι τόσο εθελόδουλοι, που δεν διστάζουν να υιοθετήσουν την ρητορική των επικυρίαρχων.Απλά μαθήματα ελληνικών:Όταν στα ελληνικά λέμε "έχασα 1000 ευρώ και η αιτία είναι Χ", τότε εννοούμε δύο πράγματα:- Είτε είχα 1000 στην τσέπη μου και έπρεπε να τα δώσω για τον λόγο Χ- Είτε κάποιος άλλος είχε 1000 ευρώ στην τσέπη του, κανονικά θα μου τα έδινε, αλλά δεν μου τα έδωσε για τον λόγο Χ.Όταν λοιπόν κάποιος επιμένει ότι "εξ αιτίας του Βαρουφάκη χάσαμε 100 - 200 - 600 τρις", τότε είτε τα είχαμε αυτά τα λεφτά και τα δώσαμε, είτε τα είχε άλλος στην τσέπη του έτοιμα να μας τα δώσει και τελικά δεν μας τα έδωσε.Το πρώτο δεν ισχύει. ποτέ δεν είχαμε 100 δις (πόσο μάλλον 200) για να δώσουμε οτιδήποτε στον οποιονδήποτε.Και το δεύτερο είναι ένα θλιβερό (και τρισάθλιο) ψέμμα. Ποτέ δεν είχε κανένας 100 δις για να μας τα δώσει. Και τα λεφτά του μνημόνιου είναι δανεικά, δεν μας τα χάρισε κανένας. Ασε που τα λεφτά του πολυλατρεμένου (σας) μνημόνιου και είναι λιγότερα από 100 δις και είχαν αποφασιστεί πολυ πριν αναλάβει ο Βαρουφάκης.Υ.Γ. Δεν με ενδιαφέρει το πρόσωπο που λέγεται Βαρουφάκης. Δεν είμαι οπαδός κανενός. Με θλίβει μόνο που η χώρα μου έχει ξεπουληθεί και οι συνπολίτες μου αναμασάνε την άθλια προπαγάνδα των αφεντάδων μας. Υ.Υ.Γ. Και στο κάτω κάτω, εμείς τον ψηφίσαμε, ήταν ανίκανος και μας κόστισε 800 τρισεκατομμύρια. Γούστο μας και καπέλο μας και δημοκρατία μας. Με ποιό δικαίωμα έρχεται το κάθε ανθυπομέθυσο τσιράκι της Μέρκελ να μας υποδείξει ποιός είναι καλός και ποιός είναι κακός πολιτικός για την χώρα μας; Τι είμαστε, τίποτα δούλοι ή τίποτα ηλίθιοι;
Ο Βαρουφάκης προσδοκά σε υποστήριξη απ'όσους πιστεύουν ότι για το χάλι μας φταίνε οι ξένοι (ενώ εμείς ήμασταν ο περιούσιος λαός κάποιου απίστευτου θεού και γι'αυτό μας μισούν, μας μισούν, μας μισούν). Αν δεν μπορείς να αντιληφθείς ότι φταίμε όλοι, στο κράτος των 40άρηδων συνταξιούχων που δεν παράγει σχεδόν τίποτε, ναι φταίει το μημόνιο, δηλ. το αποτέλεσμα της αρρώστειας μας. Υπάρχουν άλλωστε λίγοι ασθενείς που περιμένουν ότι θα θεραπευτούν με προσευχή και δεν πηγαίνουν στο γιατρό. Στο club όμως που θα ψαρεύει ο Γιάνης δεν θα είναι μόνος, γιατί υπάρχουν και η Κωνσταντοπούλου και η ΛΑΕ που είναι γεμάτη ιδεοληπτικούς που πιστεύουν ότι είναι υποταγή να μην πεινάσεις και φαντασιώνονται ότι σκίζοντας μνημόνια πολεμάμε ... κατακτητές, όπως έκανε το '42 ο ΕΛΑΣίτης παππούς μου
Πόσο πιο απλά από όσο το λέτε να το πει κάποιος στον Harlan και στους όμοιούς του ;Που θεωρεί ότι ανήκει στο περιούσιο τμήμα του ελληνικού λαού που εκτιμά όσους, απλά και μόνον τους βρίζουν οι επικυρίαρχοι και συκοφάντες ξένοι! Χωρίς κρίση ενήλικου ατόμου για τις πράξεις τους. Αρκεί που τους βρίζουν οι ξένοι!Αν τυχόν δε τους βρίζουν και κάποιοι "συνέλληνες", αυτοί απλά καραγουστάρουν την υποταγή (Harlan).Σε κάθε περίπτωση, η νοητική λειτουργία και η εξ αυτής κρίση απουσιάζει. Όποιος δε την ασκεί, είναι ανθυπομέθυσο τσιράκι της Μέρκελ (Harlan 14/2 21.37' παραπάνω).Πως λέμε γίνομαι ήρωας εγώ, χαρακτηρίζοντας τους άλλους υποταγμένους, ενώ ομολογώ ότι δεν έχω κρίση και δεν γνωρίζω από πολιτική και οικονομία ;(Harlan)Αφού βέβαια με έχει "ψωνίσει" ο λαϊκιστής πολιτικός ότι "τσιμπάω" και με "εξύψωσε" σε ήρωα με αυτόν τον τρόπο ;Στέκομαι στην περίπτωση Harlan γιατί - αν πιστεύει όσα λέει -, αποτελεί ένα δείγμα πως αποφασίζουν και ψηφίζουν κάποιοι με αντίκτυπο σε όλους μας.Ελπίζω ότι κάποιοι με αντιλαμβάνονται.
Είδατε για να μη σκαμπάζετε από οικονομικές και πολιτικές θεωρίες τι γράφετε; Διότι διαφορετικά θα γνωρίζατε ότι τα μνημόνια δε μας τα φόρεσαν οι ξένοι, ούτε ήταν αυτοί που με το ζόρι μας υποχρέωσαν να δανειστούμε από αυτούς...Θα γνωρίζατε ότι οι πολιτικές προηγουμένων κυβερνήσεων μας οδήγησαν στα μνημόνια. Επίσης θα γνωρίζατε ότι αρχές του 2015, παραμονή των εκλογών η Ελλάδα οικονομικά βρισκόταν σε πολύ καλύτερη οικονομική κατάσταση από την άθλια κατάσταση που την έφτασαν τον Ιούνιο του 2015 ο κ. Βαρουφάκης και η παρέα του. Θα συμφωνήσω, ασφαλώς ότι οι ξένοι επαινούν τον πρωθυπουργό μας, αλλά το γεγονός ότι μας κυβερνάει ένας πολιτικά απατεώνας πρωθυπουργός δε σημαίνει ότι ο κ. Βαρουφάκης είναι άμοιρος ευθυνών...
Μαζί σου!Πολύ ωραίο σχόλιο. Δυστυχώς, τόσο τραγικά, φαίνεται από τα αρνητικά "κλικ" το μεγάλο ποσοστό που δεν κατανόησε το παραμικρό απ΄όσα έγραψες ως αντιπροσωπευτικότατο δείγμα πως οι περισσότεροι πολίτες αυτής της χώρας, νομίζοντας ότι έχουν άποψη και γνώμη (τρομάρα τους!...), είναι εμποτισμένοι στην ανοησία, την ενοχή και την δειλία, την ατολμία. Είμαι ψυχολόγος με πολλά χρόνια εμπειρίας στο ενεργητικό μου σε πολλούς τομείς, κλινικούς και ερευνητικούς, εντός και εκτός Ελλάδος μέχρι και σήμερα.Λυπάμαι αλλά ο Έλληνας είναι εξαιρετικά ανώριμος, ανόητος, ρηχός, ανεξαρτήτως ακαδημαϊκής μορφώσεως και κοινωνικής κλίμακας. Η οποία στείρα γνώση και πολύ συγκεκριμένη ανά τομέα μόρφωση, δεν παίζει κανέναν ρόλο στην βελτίωση μας, όπως τόσο λανθασμένα πιστεύει ο μέσος Έλληνας. Όποια βελτίωση προήλθε από αυτή είναι γιατί το εκάστοτε, βελτιωμένο άτομο ήταν ήδη βελτιωμένο και προικισμένο από την φύση του. Επηρεασμένο και «θωρακισμένο» με θετικά στοιχεία από την γονική ανατροφή του (σε αρκετές περιπτώσεις ακόμη και γονέων που δεν ήταν καν μορφωμένοι έως και αγράμματοι - οι άνθρωποι είχαν κριτική ικανότητα μέσω των βιωμάτων τους και της σωστής παρατήρησης του περιβάλλοντος τους). Πολύ πριν, το «προικισμένο» άτομο εισέλθει στο αρχικό, γενικό-εκπαιδευτικό σύστημα, αργότερα ανώτερο ή ανώτατο, κατείχε την κριτική ικανότητα να επεξεργαστεί τις όποιες ακαδημαϊκές πληροφορίες, κυρίως όμως σε συνδυασμό, σύγκριση και επαλήθευση τους με τα βιωματικά ερεθίσματα (τα οποία είναι ακριβώς αυτά που προηγούνται της θεωρίας, την διαμορφώνουν, εξελίσσουν ή και καταργούν). Το βίωμα, η πραγματικότητα λοιπόν παίζει τον κύριο ρόλο. Την οποία πραγματικότητα, οι περισσότεροι αρνούνται να αντικρίσουν, αρνούνται να δεχτούν, κάνοντας μάλιστα σε μεγάλο ποσοστό και τον... σταυρό τους, φτύνοντας και τον κόρφο τους...Λυπάμαι αλλά το μέχρι στιγμής «υλικό» κατασκευής μας ως λαός, δηλαδή το κύριο ιδιοσυγκρασιακό μας «κύτταρο», αποδεικνύεται σκάρτο και θα μας πάρει πολλά χρόνια μέχρι να αντιμετωπιστεί ως ξενιστής από τις νεότερες-μελλοντικές γενιές οι οποίες ελπίζω ότι θα το αποβάλλουν, διαμορφώνοντας μία υγιή αντίληψη. Η ιστορία μας παλιά αλλά και νεότερη, το επιβεβαιώνει συνεχώς. Η ιστορία μας είναι ο «καθρέπτης μας». Μονίμως βρισκόμασταν και βρισκόμαστε στην θέση του θύματος, όχι τυχαία αλλά από επιλογή. Μεμψίμοιροι, άβουλοι, δειλοί, ψευτοπερίφανοι, περιμένουμε την λύτρωση από εξωγενείς παράγοντες, πραγματικούς (βλέπε μεγάλες, εξωτερικές δυνάμεις, φιλικά προσκείμενες...) ή φαντασιακούς (βλέπε θρησκεία, την Παναγία τον Χριστό, τους αγίους, τον Θεό αυτοπροσώπως (!!!), τους ψευδοπροφήτες - που δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ τους και ούτε πρόκειται!...). Τους από μηχανής θεούς ή ημίθεους, τους χρησμούς των μαντείων μας (στις αρχαίες κοινωνίες μας). Είναι άλλωστε απορίας άξιο το γεγονός ότι ενώ (όπως βλακωδώς πιστεύουμε), ο Θεός μας που τόσο πολύ μας αγαπάει στους αιώνες των αιώνων..., πως γίνεται και όλα τα δεινά, στραβά και ανάποδα να συμβαίνουν σε εμάς;;... Τι συμβαίνει άραγε και είναι μονίμως σε ρόλο σωτήριο και όχι προνοητικό; Μα ακόμη και αν αυτός υπήρχε και όλα αυτά τα δεινά, μεγάλα η μικρότερα, είναι προς την δοκιμασία μας από τον ίδιο (όπως, επίσης βλακωδώς πιστεύουμε), κάποια στιγμή θα είχαμε απαλλαγεί (από τον ίδιο βεβαίως, βεβαίως...), λόγω της διαχρονικής, αιωνόβιας τολμώ να πω, βλακείας μας...!Μα ναι, τώρα που το σκέφτομαι, ο Βαρουφάκης (και ο κάθε Βαρουφάκης), πρέπει να είναι ο υπαίτιος και του προπατορικού αμαρτήματος..., της άλωσης της πόλης, του χαμένου πρωταθλήματος της ομαδάρας μας, του χαμένου "Τζόκερ"...Ήμασταν και συνεχίζουμε να είμαστε ανάξιοι να υπερασπιστούμε τις θέσεις μας, ακόμη και τα όποια λάθη μας. Μονίμως στην θέση του «καρπαζοεισπράκτορα» ήμασταν και είμαστε, με τα μεμονωμένα εξιλαστήρια θύματα να φταίνε αποκλειστικά εκείνα και όχι το σύνολο ή οι όποιοι πραγματικοί υπαίτιοι. Και μόνο ότι θεωρούμε πως ένα απειροελάχιστο ποσοστό δυναμικής, είτε αφορά πρόσωπο, είτε μια κατάσταση, μπορεί να είναι αποκλειστικά υπαίτιο για τα πάντα, αυτό και μόνο δηλώνει την ανοησία μας και την βλακεία μας. Πόσω μάλλον όταν συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία μεταμορφώσαμε σε «αποδιοπομπαίους τράγους» (πολλά τα παραδείγματα της ιστορίας μας, παλαιότερης, νεότερης και σύγχρονης), στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν εκείνοι που προσπάθησαν να μας αφυπνίσουν, να μας ανοίξουν τα μάτια. Που μας έλεγαν ότι στραβά αρμενίζουμε, αλλά μας πονάει η αλήθεια... ..θέλουμε τα... ευκολάκια, τις εύκολες και φυγόπονες λύσεις. Τρελός ο ένας, παλαβή η άλλη, γραφικός ο τρίτος... Μονίμως με ανούσιες, δειλές και ελεεινές προφάσεις, όπως από παιδιά ακόμη, στα σπίτια μας, μας έμαθαν να κάνουμε, «σταυρώνουμε» όποιον τολμάει να μας τρίψει στα μούτρα τις ελλείψεις μας (ακόμη και όταν αφορούν και εκείνον τον ίδιο), με σκοπό την βελτίωση μας. Όοοοχι δεν μας αρέσει. Τα... ευκολάκια που ανέφερα λίγο πριν. Ας τα λουστούμε τώρα... ..και αύριο και μεθαύριο...Εκτός ότι δεν έχουμε μάθει να ζοριζόμαστε, τα θέλουμε και όλα για την πάρτη μας. «Άντρα θέλω, τώρα τον εθέλω...!».. ..ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε και ό,τι αρπάξει ο κώλος μας!... Παρτάκηδες και εγωιστές. Τι και αν οι επόμενες γενιές, τα παιδιά μας θα κληρονομήσουν τα δικά μας λάθη χωρίς επί της ουσίας να ευθύνονται; Μήπως θα ζούμε τότε(ς);;... (Έμμεσα και άμεσα, το έχω ακούσει πολλές φορές αυτό!...).Ας τα λουστούμε τώρα λοιπόν... ..και αύριο και μεθαύριο.....δεν φταίει εκείνος ή εκείνοι που άναψαν την φωτιά, φταίει ο τρελός του χωριού που χτύπησε την καμπάνα βραδιάτικα και μας ξύπνησε...!
Φίλε μου... ΟΚ, και εγω μαζί σου... δεν φταίει ίσως ο Βαρουφάκης για όσα του καταλογίζουν. Η συμπεριφορά του όμως δεν σου φαίνεται περίεργη? Εχουμε ή δεν έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο ανώριμο που βάζει πρώτα από όλα την εικόνα του, που αποζητά με κάθε τρόπο την αναγνώριση? Που κάνει σαν μικρό παιδί που θέλει να τραβήξει την προσοχή της μαμάς του? Είναι ικανός να διαλύσει μια ολόκληρη χώρα για να μην παραδεχθεί ότι κάνει λάθος? (άσχετα αν δεν ευθύνεται κ δεν το έκανε σίγουρα για μένα) Διαλέγεις έναν τέτοιο άνθρωπο με σαφή -για μένα και πάλι- θέματα συμπεριφοράς για να αναλάβει μια τόσο σημαντική θέση? Δυστυχώς η ανοησία που λες πιο πάνω πάει πακέτο με την ξερολίαση και ο συνδυασμός είναι θανατηφόρος, ιδίως αν ο άλλος είναι και μορφωμένος με πτυχία τότε άντε να τον κάνεις να καταλάβει ότι έχει άδικο σε κάτι και ακόμη και αν το καταλάβει δεν θα το παραδεχτεί ποτέ. Νομίζω πάντως πως δεν χρειάζεται να είσαι ψυχολόγος για να διακρίνεις αυτά που λέω εκτός και αν έχω και εγώ αυταπάτες... Με σεβασμό και πάντα βάση του πως βλέπω εγώ τον κόσμο....
@ KoroJon 15.2.2018 | 03:33Φίλε μου διακρίνεις εντελώς λάθος πράγματα , εκτός του ότι δεν υφίστανται.Σίγουρα πρέπει να αναθεωρήσεις τον τρόπο που βλέπεις τον κόσμο και λαμβάνεις τις πληροφορίες. (Θα πάρει χρόνο.)Δεν έχει καμία, απολύτως, περίεργη συμπεριφορά. Είναι ειλικρινής, ακομπλεξάριστος με ισχυρή προσωπικότητα, σταθερά επιχειρήματα και σαφής θέσεις σε κάθε του διαφορά.Είμαστε κοινωνία βαθιά πουριτανική, αρρωστημένα θρησκοληπτική και συντηρητική που κρίνουμε εκ της εικόνας, της «βιτρίνας» και όχι επί της ουσίας. Όοολοι αυτοί οι πολιτικοί μας και μη, που έβαλαν βαθιά το χέρι τους όχι απλώς στο βάζο, αλλά στα «βάζα με το μέλι», μια χαρά κουστουμαρισμένοι, γραβατωμένοι, καλοχτενισμένοι, φρεσκοξυρισμένοι - κυρίες με κομψά ταγιέρ, ακριβές τσάντες, λευκασμένες οδοντοστοιχίες, όλοι τους μια χαρά εικόνα είχανε (βάσει της κοινής [άκυρης] αντίληψης και κριτηρίων της πλειοψηφίας του πλήθους των πολιτών αυτής της χώρας). Και όπως βλέπεις (και δύσκολα κατανοείς), επανέρχονται με τον ένα ή άλλο τρόπο πάλι στο προσκήνιο με σκοπό τον δημόσιο θώκο (βλέπε Ρουσόπουλο, Ψωμιάδη, τον άλλο τον ανεκδιήγητο, τον Τσοχατζόπουλο ο οποίος σε τηλεοπτική συνέντευξη ζήτησε τα ρέστα... και διάφορους άλλους), αυτοί είναι εκείνοι που αποδεδειγμένα μας ζημίωσαν, χωρίς καμία αξιοπρέπεια και συνείδηση των πράξεων τους, επιστρέφουν σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Επαναλαμβάνω, όλοι τους μια χαρά συμβατικές εμφανίσεις είχανε, σύμφωνες και εναρμονισμένες με το κοινό (ρηχό) κριτήριο... ..αλλά ο Βαρουβάκης μας έφταιξε με την αντισυμβατική εικόνα του, συνδεδεμένη άρρηκτα με τον αντισυμβατικό, κυρίως καλοπροαίρετο τρόπο σκέψεων του, με τις οποίες συμφωνώ και του δείχνω εμπιστοσύνη. Τι έγινε; Τους «χάλασε την μανέστρα», όπως κοινώς λέγεται. Δηλαδή δεν ήταν διατεθειμένος να συμφωνήσει στα πάντα χωρίς να θέσει και εκείνος τους δικούς του κανόνες - τους δικούς μας κανόνες ως χώρα, όπως πολύ σωστά γι΄ αυτό επιλέχτηκε από τους κυβερνόντες. Δαιμονοποιήθηκε γιατί δεν ήθελε να συμφωνήσει με την συνέχεια των στυγνών μνημονίων, προσπαθώντας να επιτύχει βιώσιμη και δίκαιη συμφωνία για κάθε πλευρά, κυρίως για εμάς. Δυστυχώς, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, εκείνος που έχει το πεπόνι, έχει και το μαχαίρι (βλέπε ισχυρά ευρωπαϊκά [και όχι μόνο] οικονομικοπολιτικά λόμπι), βλέποντας ότι ο Βαρουφάκης, ξεκάθαρα, δεν είναι του χεριού τους, αποφάσισαν να μας κλείσουν τις τράπεζες επιβάλλοντας μας τα γνωστά capital control (έλεγχοι κεφαλαίου), με ό,τι έχουμε βιώσει και συνεχίζουμε να βιώνουμε μέχρι και σήμερα τόσο άδικα. Και αντί ο κόσμος να καταλάβει τι πραγματικά συνέβη, με τους... φίλους μας τους ευρωπαίους εταίρους... τα χρέωσαν όλα στον Βαρουφάκη γιατί έφταιξε, λένε, το πουκάμισο, η φωτογράφιση, ο αντισυμβατικός τρόπος ντυσίματος του. Ναι αμέ... ..αυτά ήταν που ενόχλησαν και τους ευρωπαίους, το στυλ του!... Ρε πάμε καλά; Είναι δυνατόν να πιστεύουμε κάτι τέτοιο;;; Δηλαδή ο κ. Τσακαλώτος, μετά από τον Βαρουφάκη γιατί δεν μας ενόχλησε, ντυμένος με ρούχα σαν αγορασμένα από καλάθι προσφορών (second hand), της οδού Αθηνάς, ασιδέρωτος, (ρητορικό είναι αυτό το ερώτημα για το ντύσιμο - μη παρεξηγηθώ), με ύφος και εικόνα κακομοίρη, καμπουριασμένος και μονίμως με άβουλο και δειλό ύφος; Διαχειριστή των δικών τους προτάσεων ζητούσαν οι ευρωπαίοι, όχι έναν ανεξάρτητο, Έλληνα υπουργό οικονομίας με αντίλογο. Χωρίς να θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, πλήρως στοιχειοθετημένες και τεκμηριωμένες, γιατί θα κουράσω, για πες μου σε παρακαλώ, είδες εσύ, είδαμε όλοι εμείς να μας συμβαίνει κάτι το θετικό, κάτι το ανακουφιστικό όσο αφορά την κατάσταση μας μέχρι σήμερα;; Από το κακό στο χειρότερο πάμε. Γιατί λοιπόν, εφόσον ο «κακός» Βαρουφάκης αντικαταστάθηκε από «άξιους» και... καλύτερους υπουργούς οικονομίας δεν είδαμε καμία θετική εξέλιξη;;; (Ρητορικό και αυτό το ερώτημα).Ναι, ναι... ξέχασα... ..ο Βαρουφάκης φταίει και για τον πόλεμο στην Συρία, την υπερθέρμανση του πλανήτη, τις μαύρες τρύπες του διαστήματος... Σαν δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ! Η ιστορία (μας) επαναλαμβάνεται. Υποτελείς, δειλοί, ευθυνόφοβοι, δεν αναλαμβάνουμε οι ίδιοι την μοίρα μας, τις ευθύνες μας με το όποιο κόστος. Τίποτα δεν διεκδικείται αξιοπρεπώς χωρίς κόστος, χωρίς απώλειες. Σήμερα το μόνο που μετράμε είναι απώλειες και τίποτα άλλο. Απώλειες των δειλών, όχι εκείνες των αυτόβουλων, τους οποίους ο καθένας τους σέβεται. ΔΕΝ μας σέβεται κανένας γιατί είμαστε κουτοπόνηροι και άβουλοι στο σύνολο μας. Κανείς μας δεν είναι, όπως δεν ήμασταν ποτέ, ικανοί να δημιουργήσουμε και να δεχτούμε ηγέτες τους οποίους θα ακολουθήσουμε. Θέλουμε εκείνους που μας χαϊδεύουν τα αυτιά, που μας κάνουν τα χατίρια ως κακομαθημένα παιδάκια... Οι καταστάσεις αποδεικνύουν ότι είμαστε βαθιά συμπλεγματικοί, που πολύ δύσκολα θα αποδεσμευτούμε από τα συμπλέγματα μας. Τέλος._
Αγαπητε Harlan εκτος απο τον Βαρουφακη όλοι αυτοι βρίζουν και τους νεοναζι.....να τους ψηφήσουμε και αυτους αφου οι κακοι τους βρίζουνε;σε δυαδικα συστηματα αμα σε βρίζει ο κακος είσαι εκ των πραγματων καλος, σωστά; ο πολιτικος ετεροπροσδιορισμος της ψηφου αγανακτησης σε όλο το μεγαλειο της.Υ.Γ. Για σου βρε μοναδικε που επαναστατεις απο τον συλλογικο μας μαζοχισμο, τι να κανουμε είμαστε kinky λαος, θελουμε τα δερματινα φουλ φεϊς μας και τις αφεντρες μας με μαστίγια.
Επιτέλους, το ξεκαθαρίσαμε :Το μόνο κοινό που τον συνέδεε με τον Τσίπρα, ήταν μια ροπή προς την "ευρωπαϊκή ρεαλιστική ανυπακοή", που στο μυαλό τους την φαντασίωναν σαν "επαναστατικότητα". Ειδικά για τον Γιάνη, του σαλονιού βεβαίως και των εξώφυλλων σε περιοδικά λάϊφστάϊλ. .Όμως, τον ζαβολιάρη δεν τον συγχωρούν με τίποτε οι πραγματικά σοβαροί παίκτες. Και μάλιστα δέρνουν άγρια, όταν διαπιστώνουν ότι δεν βάζει μυαλό και είναι απροσάρμοστος. Μας είπε και την περασμένη βδομάδα ο Ευρωπαίος Μοσκοβισί την γνώμη του για τον Βαρουφάκη. Ο Αλέξης το έμαθε, αλλά ο Γιάνης δεν χόρτασε ακόμη. Ελπίζω ο λαός να μην του δώσει την ευκαιρία να φάει και άλλο ξύλο μέσω του δημόσιου βίου. Και μάλιστα πληρώνοντάς τον κιόλας. Γιατί δεν χρωστάει να πληρώνει τις παθογένειες του καθενός από το υστέρημά του. Και - τελικά -, στις εκλογές να τον αφήσει στο σπίτι του.