Πάγκαλος: Ο μόνος καλός Τούρκος είναι ένας νεκρός Τούρκος

Πάγκαλος: Ο μόνος καλός Τούρκος είναι ένας νεκρός Τούρκος Facebook Twitter
SOOC
4

Ανέβασε τους τόνους ο Θεόδωρος Πάγκαλος, σχολιάζοντας, σήμερα, τις διπλωματικές σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας, λίγες ώρες μετά τον εμβολισμό ενός σκάφους του ελληνικού λιμενικού από τουρκική ακταιωρό, στα Ίμια. 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο πρώην υπουργός είπε ότι έχει γνωρίσει πολλούς Τούρκους κατά την διάρκεια της πολιτικής του καριέρας και πως όλοι τους έχουν διαφορετικές απόψεις και «είναι δύσκολο να συνεννοηθεί κανείς».

«Το τουρκικό είναι τεράστιο θέμα, είναι αδυσώπητος ο εχθρός . Είναι μπροστά μας παραδόσεις και συνήθειες αιώνων. Δεν πρόκειται να ξεπεραστεί όση καλή πίστη και να αποδείξουμε και ο μόνος καλός Τούρκος είναι ένας νεκρός Τούρκος, εγώ το πιστεύω αυτό ακράδαντα (...) Δεν έχω βρει καλό Τούρκο. Τους λείπουν στοιχειώδεις έννοιες. Έχω φίλους Τούρκους. Τούρκους που μιμούνται τους Δυτικούς αλλά ο Τούρκους δεν έχει την αίσθηση του δικαίου», δήλωσε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε.

Η τουρκική ακταιωρός εμβόλισε, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, το σκάφος του λιμενικού ενώ αυτό ήταν δεμένο στα Ίμια, χωρίς να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός. 

Το περιστατικό είναι μόνο το τελευταίο σε μία σειρά παρόμοιων κινήσεων από την Τουρκία, με προηγούμενη την πρόσφατη απόπειρα παρεμπόδισης του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, από το να πλησιάσει στο σημείο για να ρίξει στεφάνι. 

Την Παρασκευή, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας διεμήνυε ότι η γειτονική χώρα διαθέτει την απαιτούμενη στρατιωτική ισχύ, ώστε να διεξάγει ταυτόχρονα επιχειρήσεις, τόσο στην Άφριν όσο και στο Αιγαίο.

Πολιτική
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Πολιτική / Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ισχυρισμοί που αναφέρονται στη διαμόρφωση του χώρου στα Τέμπη, δήλωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος
NEWSROOM