Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ «αδειάζουν» το συλλαλητήριο: Ευσεβείς πόθοι ο σεισμός και τα εκατομμύρια διαδηλωτών

Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ «αδειάζουν» το συλλαλητήριο: Ευσεβείς πόθοι ο σεισμός και τα εκατομμύρια διαδηλωτών Facebook Twitter
12

Ο «σεισμός» και τα εκατομμύρια διαδηλωτών που φαντάστηκαν οι διοργανωτές και ο κ. Σαμαράς με τον κ. Μητσοτάκη, που ήθελαν να καπηλευθούν το συλλαλητήριο, παρέμειναν ευσεβείς πόθοι επισημαίνει το γραφείο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρας στην επίσημη ανακοίνωσή του για το συλλαλητήριο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, σε σχόλιο που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, αναφέρει:

Το συλλαλητήριο για το ονοματολογικό συγκέντρωσε, όπως αναμενόταν, αρκετές χιλιάδες πολιτών στο Σύνταγμα.

Ο «σεισμός» και τα εκατομμύρια διαδηλωτών που φαντάστηκαν οι διοργανωτές και ο κ. Σαμαράς με τον κ. Μητσοτάκη, που ήθελαν να καπηλευθούν το συλλαλητήριο, παρέμειναν ευσεβείς πόθοι. Ας λύσουν μεταξύ τους τα εσωκομματικά τους.

Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που το παρακολούθησε από τους τηλεοπτικούς του δέκτες, ανεξαρτήτως απόψεων συγκλίνει στην εκτίμηση ότι τα μείζονα θέματα της εξωτερικής πολιτικής δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με οδηγό το φανατισμό και τη μισαλλοδοξία.

Γνώμονας της κυβέρνησης είναι το πατριωτικό συμφέρον, η μετριοπάθεια, η σύνεση και η επιμονή σε καθαρές θέσεις με στόχο τη συνεργασία, τη συνεννόηση και την συνανάπτυξη.

Αυτή την στάση θα τηρήσει αταλάντευτα η ελληνική κυβέρνηση με πατριωτική ευθύνη γιατί κάθε άλλη μόνο σε εθνικές ήττες μπορεί να καταλήξει.

ΣΥΡΙΖΑ: Tο σημερινό συλλαλητήριο διέψευσε πλήρως τις προσδοκίες των διοργανωτών του

Για πλήρη διάψευση των προσδοκιών των διοργανωτών του σημερινού συλλαλητηρίου κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει τη στήριξη τους στις προσπάθειες της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της γείτονος χώρας.

"Η ειρηνική συνύπαρξη των λαών, η ασφάλεια και η σταθερότητα στα Βαλκάνια αποτελεί το ισχυρότερο εχέγγυο για την εξασφάλιση των εθνικών συμφερόντων και εκφράζει το αίτημα της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού για ένα μέλλον πέρα από αδιέξοδους και ανώφελους απομονωτισμούς", υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το σημερινό συλλαλητήριο διέψευσε πλήρως τις προσδοκίες των διοργανωτών του, οι οποίοι όλες τις προηγούμενες μέρες ανέβασαν πολύ ψηλά τον πήχη της μαζικότητας, συνεπικουρούμενοι από μια μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ, που λειτούργησαν ως χορηγός επικοινωνίας του.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Το εθνικιστικό και μισαλλόδοξο μήνυμα που εξέπεμψαν οι ομιλίες, η παρουσία σύσσωμης της Χρυσής Αυγής καθόρισαν το μήνυμά του. Επιπλέον, η παρουσία του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, ανέδειξε την τυχοδιωκτική στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο δεν διστάζει να τζογάρει σε πλήρη ευθυγράμμιση με την ακροδεξιά για να διχάσει τον ελληνικό λαό και να εκμεταλλευτεί τις πατριωτικές ανησυχίες του.

Η στάση του Κ. Μητσοτάκη στο ζήτημα αυτό αποτελεί μνημείο υποκρισίας και ανευθυνότητας, καθώς δεν τολμά να καταθέσει στον δημόσιο διάλογο ξεκάθαρη θέση για το θέμα της ονομασίας, παρόλο που κατά το πρόσφατο παρελθόν το διαχειρίστηκε η ΝΔ ως κυβέρνηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τις προσπάθειες της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της γείτονος χώρας.

Η ειρηνική συνύπαρξη των λαών, η ασφάλεια και η σταθερότητα στα Βαλκάνια αποτελεί το ισχυρότερο εχέγγυο για την εξασφάλιση των εθνικών συμφερόντων και εκφράζει το αίτημα της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού για ένα μέλλον πέρα από αδιέξοδους και ανώφελους απομονωτισμούς.

Πολιτική
12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM

σχόλια

10 σχόλια
Πως να μην χαίρονται ΣΥΡΙΖΑ/Τσίπρας, όταν η ΝΔ προσπάθησε να πείσει τον κόσμο για τις θέσεις της, με χρήση ως κορώνας ΣΤΙΧΟΥΣ ΤΟΥ ΡΙΤΣΟΥ, που γεννήθηκαν και απευθύνονταν σε κόσμο μιας άλλης εποχής, μιας άλλης ιδεολογίας και με άλλα προβλήματα ;Την αριστεροδεξιά πολιτική και πρακτική ΣΥΡΙΖΑ, προσπάθησε η ΝΔ να αντικρούσει χρησιμοποιώντας "υλικό" αριστερό, για να γίνει αυτή "δεξιοαριστερά" και να ψαρέψει συμπάθειες και ενδεχομένως ψήφους. Ούτε την βάση μπόρεσαν να πάρουν στην επικοινωνία, όταν έχουν αντίπαλο αριστούχο ταχυδακτυλουργό. Τελικά την νύφη την πληρώνουμε πάντα εμείς, οι πολίτες.Ας προσέχουμε, να καταλάβουν ότι δεν τσιμπάμε και να απαιτούμε σοβαρότητα.
Πώς αλλάζουν οι καιροί Αλέξη, έ; Πριν τρία χρόνια χάιδευες τα αυτιά του πλήθους, και τώρα τους περιφρονείς, τα βρίσκεις όλα αυτά τρε μπανάλ και λαϊκά για τα γούστα σου. Ας σε καμαρώνουν όσοι χόρευαν καλαματιανά στην ίδια αυτή πλατεία (πλάκα πλάκα, τι έχει δει κι αυτό το Σύνταγμα. Αν είχε μόνο στόμα να τα πει).
καλα αυτοι τωρα εχουν λυσαξει να μπουν τα Σκοπια στο ... ΝΑΤΟ και την ... ΕΕ που μας καταπιεζει;;;wtf κατασταση. Γιατι η ολη ιστορια για το ονομα για αυτο ανακινηθηκε.
Σκέψου να είχαμε βγει από την ΕΕ το 2015, να έμπαιναν τα Σκόπια, τελικά εμείς να μετανιώναμε και να είχαμε μετά εκείνους να μας βάζουν όρους για να ξαναμπούμε. Θα μας εξηγούσαν τότε ο Γαβρόγλου και η Τασία πως δεν έχουμε δικαίωμα ούτε σε περιφέρεια με το όνομα Μακεδονία.
Η απελπισία του Τσίπρα για το πώς την πάτησε έτσι αυτός, ο expert της πλατείας, είναι τέτοια που δεν μου βγαίνει να πω κάτι κακό. Αν σε φτύνουν και λες βρέχει, δεν υπάρχει τίποτε να συμπληρώσω εγώ.
Διχαστικοί και υβριστές .ΝΤΡΟΠΗ σε όσους ψηφίσαν τους γελωτοποιούς για κυβέρνηση και πρωτίστως στους δεξιούς(γιατί αυτοί τους έκαναν κυβέρνηση). Προκαλώ τον πρωθυπουργό να κάνει συγκέντρωση ως προς τις δικές του θέσεις και να συγκεντρώσει όχι "140.000" αλλά 1.400 άτομα.