Σκοπιανό: Σήμερα η κρίσιμη συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ στο Νταβός

Σκοπιανό: Σήμερα η κρίσιμη συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ στο Νταβός Facebook Twitter
1

Η κρίσιμη συνάντηση Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ αναμένεται σήμερα στο Νταβός όπου βρίσκονται οι δύο πρωθυπουργοί.

Η συνάντηση θα γίνει στις 4 μμ ώρα Ελλάδας ενώ το Μαξίμου αναμένει «να συντελεστεί πρόοδος στην κατεύθυνση εξεύρεσης μιας κοινά αποδεκτής λύσης» και την περιγράφει ως «την ώρα της αλήθειας».

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ θα αναζητήσουν μια κοινά αποδεκτή λύση στο ονοματολογικό ενώ ο έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να επαναλάβει την επίσημη θέση της Ελλάδας για σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό, ενιαία για όλες τις χρήσεις.

Η Αθήνα έχει επισημάνει ότι ο Ζόραν Ζάεφ από την πρώτη στιγμή έχει δείξει μια διάθεση συνεννόησης και συμβολής στην αναζήτηση μιας κοινά αποδεκτής λύσης στο ονοματολογικό, σε αντίθεση με τον αλυτρωτισμό που εξέφρασαν οι προκάτοχοί του.

Η στάση αυτή κρίνεται ως θετική από την ελληνική πλευρά, ωστόσο επισημαίνει παράλληλα ότι μένει όμως να φανεί και στην πράξη φυσικά, και εν προκειμένω στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις υπό τον διαπραγματευτή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει εκφράσει επανειλημμένα την εθνική θέση και, όπως προαναγγέλλουν οι ίδιες πηγές, αναμένεται να την εκφράσει και κατ' ιδίαν στον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ: Σύνθετη ονομασία, κοινή έναντι όλων (erga omnes) και φυσικά απόρριψη κάθε αλυτρωτισμού από την πλευρά της γείτονος.

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM