Ο Καμμένος θέλει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να αγοράζει τα στεγαστικά δάνεια των στρατιωτικών από τις τράπεζες

Ο Καμμένος θέλει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να αγοράζει τα στεγαστικά δάνεια των στρατιωτικών από τις τράπεζες Facebook Twitter
1

«Εσείς αγωνίζεστε για μας- Εμείς μεριμνούμε για σας, γιατί το αξίζετε» είπε σήμερα ο Πάνος Καμμένος μιλώντας για το 2018 το οποίο έχει ανακηρυχθεί έτος μέριμνας για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στη σχετική εκδήλωση σήμερα ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε στα μέτρα που θα λάβει το υπουργείο το 2018 ως προς τον άξονα αυτό.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπως προανήγγειλε ο κ. Καμμένος, επεξεργάζεται μεταξύ άλλων σχέδιο για την αγορά όλων των δανείων του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων (πολιτικού και στρατιωτικού) με προτεραιότητα τα στεγαστικά από τις συστημικές τράπεζες.

Αυτό θα γίνει μέσω των αποθεματικών των μετοχικών ταμείων και του ΑΟΟΑ, -που τηρούνται στην Τράπεζα της Ελλάδας- προς διευκόλυνση των δανειοληπτών μέσω χαμηλότερου επιτοκίου αλλά και των τραπεζών -στη βάση της αύξησης της ρευστότητας τους.

Η αγορά αφορά και "κόκκινα" αλλά και "πράσινα" δάνεια και η δυνατότητα εξαγοράς του δανείου αυτού θα γίνει με το ποσοστό το οποίο θα δινόταν προς τις εισπρακτικές εταιρείες.

Μίλησε όμως και για το μισθολόγιο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και σχολίασε ότι υπήρξαν κάποιες αδικίες, ωστόσο με το μισθό του Απριλίου όλες θα έχουν διορθωθεί. Τότε μόνο θα μπορεί να αξιολογήσει το στρατιωτικό προσωπικό το νέο ειδικό μισθολόγιο, το οποίο θα αποτελεί και τη βάση της συνέχισης της προσφοράς προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της αποκατάστασης των μειώσεων που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια.

Οσον αφορά στην απόφαση του ΣτΕ για την επιστροφή του υπολοίπου 50% των αναδρομικών, ο κ.Καμμένος δήλωσε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε να επιστραφεί πολύ μεγάλο ποσοστό , μέσω επιδομάτων και αναβάθμισης του μισθολογίου που ήδη έχει ψηφιστεί από τη Βουλή.

Για δε το επίδομα παραμεθορίου, ο κ. Καμμένος είπε ότι μέσα στον επόμενο μήνα όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων θα δουν στο μισθολόγιό τους αναδρομικά τα χρήματα της παραμεθορίου.

Οι δράσεις του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας για τη μέριμνα του προσωπικού αφορούν στη στέγαση, την υγειονομική περίθαλψη, τη φροντίδα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τα παιδιά των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αυτά θα γίνουν μέσα από τη συνέχιση του προγράμματος στέγασης, την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών από τα στρατιωτικά νοσοκομεία, την υπογραφή συμφωνιών με συναρμόδια υπουργεία και φορείς, πχ για τη δυνατότητα έκπτωσης στις παιδικές κατασκηνώσεις ,την παροχή εκπτώσεων σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς για το μόνιμο προσωπικό, τους στρατεύσιμους και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων,τη δυνατότητα προααγοράς αεροπορικών εισιτηρίων κλπ., με ευνοϊκότερους όρους για τα στελέχη τω

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM