Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ «αδειάζει» τον διπλωμάτη των Σκοπίων - Τι λέει για τις θέσεις της Ελλάδας

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ «αδειάζει» τον διπλωμάτη των Σκοπίων - Τι λέει για τις θέσεις της Ελλάδας Facebook Twitter
0

Αποστάσεις από τις δηλώσεις του διαπραγματευτή της ΠΓΔΜ για το Σκοπιανό φέρεται να παίρνει ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, κ. Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Ο Ντιμιτρόφ εξέφρασε την έκπληξή του, και αποστασιοποιήθηκε πλήρως από τις δηλώσεις του, τοποθετημένου επί Γκρούεσφκι διπλωμάτη, σημειώνοντας δε ότι με τις δηλώσεις αυτές του Ναουμόφσκι προξενείται πρόβλημα, αφής στιγμής που αυτές ακούστηκαν και μεταδόθηκαν στην Ελλάδα. Όπως ανέφερε, οι δηλώσεις έγιναν περισσότερο για «εσωτερική κατανάλωση».

Ο Βάσκο Ναουμόφσκι τοποθετήθηκε εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ στις διαπραγματεύσεις στον ΟΗΕ από την προηγούμενη κυβέρνηση του VMRO-DPMNE, στην οποία μάλιστα ένα διάστημα είχε διατελέσει και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις.

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, σε χθεσινοβραδινή συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, ανέφερε ακόμη ότι γίνονται προσπάθειες προκειμένου να υπάρξει σύντομα συνάντηση των πρωθυπουργών της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, η οποία πάντως έχει «κλειδώσει» για την προσεχή Τετάρτη σύμφωνα με πληροφόρηση από την Αθήνα.

Ο Ντιμιτρόφ σημείωσε ότι οι κυβερνήσεις των δύο χωρών είναι αφοσιωμένες στην εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας και πρόσθεσε ότι οι συναντήσεις και η επικοινωνία που έχει αυτός με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Κοτζιά είναι ανοιχτές και ειλικρινείς.

Όπως επισήμανε η χώρα του «δεν έχει την πολυτέλεια να απολέσει και αυτή την ευκαιρία για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας», καθώς, όπως υποστήριξε, η επίλυση του καυτού αυτού προβλήματος θα λειτουργήσει καταλυτικά προκειμένου η ΠΓΔΜ να βγει από την απομόνωση και να προσεγγίσει την ΕΕ όπως και να καταστεί μέλος του ΝΑΤΟ. Η προώθηση της ευρωπαϊκής και ευρωατλαντικής προοπτικής της ΠΓΔΜ, σύμφωνα με όσα είπε ο Ντιμιτρόφ, σημαίνει αυτομάτως πρόοδο και ευημερία για τη χώρα.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ