Βαρουφάκης για Τσίπρα: Τον ρώτησα αν είναι ηλίθιος όταν συναίνεσε στο πλεόνασμα 3,5%

Βαρουφάκης για Τσίπρα: Τον ρώτησα αν είναι ηλίθιος όταν συναίνεσε στο πλεόνασμα 3,5% Facebook Twitter
Andrea Bonetti / PM Handout / SOOC
2

Με σκληρούς χαρακτηρισμούς και απαξιωτικές εκφράσεις μίλησε σε συνέντευξή του ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της για το α' εξάμηνο του 2015. 

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αποκάλυψε στα Παραπολιτικά Fm, ένα τετ-α-τετ που είχε με τον με τον Αλέξη Τσίπρα όταν έμαθε ότι ο πρωθυπουργός είχε συναινέσει σε πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% χωρίς να συμβουλευτεί τον ίδιο.

«Του είπα είσαι εντελώς ηλίθιος; Εσένα τι σου έδωσαν ως αντάλλαγμα; Και μου απάντησε: Α, έκανα βλακεία; Εντάξει, θα το πάρουμε πίσω» προσθέτοντας ότι στην πραγματικότητα τον αποκάλεσε με πιο σκληρό τρόπο απ' ό,τι «ηλίθιος».

«Ο Τσίπρας δεν ήθελε με τίποτα να φτάσουμε το 51% στο δημοψήφισμα» είπε και θυμήθηκε ότι τα πρόσωπα όλων στο Μαξίμου ήταν θλιμμένα όταν τους δόθηκαν τα πρώτα αποτελέσματα.

Για τον διάδοχο του στο υπουργείο Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, είπε ότι «πλέον δεν μπορώ να τον αναγνωρίσω. Ο Ευκλείδης έγινε yes man στις 6 Ιουλίου, μέχρι τότε δεν ήταν. Με την περίπτωση του Ευκλείδη πονάω γιατί είδα αυτή την μετάλλαξη. Δεν θα υποστηρίξω ποτέ όσα είπε ο Ευκλείδης μετά τις 6 Ιουλίου».

Για τον Γιώργο Χουλιαράκη σημείωσε ότι ήταν «εντολοδόχος». «Είναι ξεκάθαρο αυτό. Δεν δούλευε για μένα ούτε για το υπουργείο μου» είπε.

Μιλώντας για το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είπε ότι «άξιζε λιγότερο από το χαρτί που γράφτηκε». «Έφριξα και όχι γιατί οι στόχοι ήταν κακοί αλλά γιατί τα μέσα με τα οποία θα επιτυγχάνονταν οι στόχοι είχαν μικρότερη αξία από το χαρτί πάνω στο οποίο είχαν γραφτεί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΕΞ κατά Ερντογάν: Οι δήλωσεις του για την εισβολή στην Κύπρο το 1974 προσβολή στη μνήμη των θυμάτων και στρέβλωση της ιστορίας

Πολιτική / ΥΠΕΞ κατά Ερντογάν: Οι δηλώσεις του για την εισβολή στην Κύπρο το 1974 προσβολή στη μνήμη των θυμάτων και στρέβλωση της ιστορίας

«Αν είχαμε επικεντρωθεί στον νότο δεν θα υπήρχε πια νότος ή βορράς και η Κύπρος θα ήταν εξ ολοκλήρου δική μας» υποστήριξε ο Ερντογάν 
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Αν ήταν πρώην υπουργός οικονομικών άλλης χώρας και αν αναφερόταν σε πρωθυπουργό άλλης χώρας θα έβρισκα αυτή τη Βουγιουκλάκη της πολιτικής αφόρητα διασκεδαστική περσόνα. Καλτ.
Έχω πει ότι κατά την γνώμη μου δεν πρέπει να δίνουμε σημασία στον Βαρουφάκη για τα οικονομικά θέματα. Βασικά ψαρεύει ψήφους για τις εκλογές.Όμως η αναφορά του για τον Τσίπρα «Του είπα είσαι εντελώς ηλίθιος; Εσένα τι σου έδωσαν ως αντάλλαγμα; Και μου απάντησε: Α, έκανα βλακεία; Εντάξει, θα το πάρουμε πίσω» προσθέτοντας ότι στην πραγματικότητα τον αποκάλεσε με πιο σκληρό τρόπο απ' ό,τι «ηλίθιος». Πηγή: www.lifo.gr, είναι χαρακτηριστική του ήθους της εξουσίας που ασκούσαν ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ, ΕΙΤΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟ ΕΙΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.Γιατί όλοι καταλαβαίνουμε πως τον αποκάλεσε ο Βαρουφάκης τον Τσίπρα αντί "ηλίθιο".Τς, τς, τς...ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΜΟΡΑΛΙΣΤΗΣ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΧΕΣΑΙ ΕΠΙΣΗΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΑΠΟΚΑΛΕΣΟΥΝ.Πάνω από όλα η εξουσία και το ήθος στο ντουλάπι.