Σκληρή αντιπαράθεση Κοντονή με τον πρόεδρο της Ένωσης Εισαγγελέων

Σκληρή αντιπαράθεση Κοντονή με τον πρόεδρο της Ένωσης Εισαγγελέων Facebook Twitter
sooc
2

Σκληρή αντιπαράθεση με αιχμές και «βέλη» μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή και του προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων επικράτησε στην 33η τακτική γενική συνέλευση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.

Ο κ. Κοντονής έκανε έκκληση για αυτοσυγκράτηση όταν οι δικαστικές Ενώσεις εκδίδουν ανακοινώσεις γιατί αντίθετα τορπιλίζουν το κλίμα συνεννόησης που η κυβέρνηση επιδιώκει διακαώς με τους δικαστικούς λειτουργούς.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος μόλις ο κ. Κοντονής κατέβηκε από το βήμα, απάντησε στον υπουργό Δικαιοσύνης για το πόθεν έσχες, ότι ούτε έγκλημα ούτε απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων είναι. Φέρτε μας νόμο και θα καταθέσουμε αυτά που πρέπει. Οι εισαγγελικοί και δικαστικοί λειτουργοί θα καταθέσουν όλα όσα πρέπει ενσυνειδήτως. Για τις δικαστικές αποφάσεις, ο εισαγγελέας εφαρμόζει τον νόμο, ανέφερε.

Και κατέληξε ο κ. Ασπρογέρακας ότι η δικαστική απόφαση πρέπει να εφαρμοστεί από όλους. Ακόμα και οι μη αρεστές αποφάσεις πρέπει να εφαρμόζονται. Κανείς δεν μπορεί να απαιτήσει από δικαστή να προχωρήσει στην έκδοση βουλεύματος, εξάλλου υπήρχε μειοψηφία.

Όμως, απάντησε ο κ. Κοντονής στον πρόεδρο της Ένωσης ότι όταν υπάρχουν εξαιρέσεις από τις δηλώσεις πόθεν έσχες για τα χρήματα σε θυρίδες ή αλλού, τότε φαλκιδεύεται ο νόμος. Αυτό που ισχύει για όλους πρέπει να ισχύει πρωτίστως για δικαστικούς. Δεν είπε η κυβέρνηση ότι οι δικαστές και οι εισαγγελείς θέλησαν να κρύψουν παράνομα προϊόντα. Αυτό είναι ερμηνεία. Δεν κάναμε δίκη προθέσεων. Ούτε ότι υπάρχουν επίορκοι δικαστές. Αυτά είναι πέρα από την κυβέρνηση.

Επανήλθε όμως ο κ. Ασπρογέρακας, επισημαίνοντας ότι σε κάθε συνταγματικά προσδιορισμένη χώρα υπάρχει ένα ανώτατο δικαστήριο. Αποφάσισε το ανώτατο δικαστήριο να μην καταθέσουμε πόθεν έσχες.

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM