Βολές από Φίλη για τους πλειστηριασμούς: Μεγάλος ο κοινωνικός αντίκτυπος

Βολές από Φίλη για τους πλειστηριασμούς: Μεγάλος ο κοινωνικός αντίκτυπος Facebook Twitter
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ/Eurokinissi
0

Ακολουθώντας εδώ και καιρό μια δική του γραμμή που μπορεί να μην πηγαίνει κόντρα στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έχει ευδιάκριτες αποχρώσεις, ο Νίκος Φίλης άσκησε κριτική στο θέμα των πλειστηριασμών. 

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, και επιμένοντας στο να υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία έκανε λόγο για «μεγάλο κοινωνικό αντίκτυπο».

Σε συνέντευξή του στον real fm, είπε μεταξύ άλλων: «θα δεχτούν οι δανειστές να βγουν 40.000 σπίτια σε πλειστηριασμό; Αυτό έχει κοινωνικό αντίκτυπο μεγάλο» και εξαπολύοντας επίθεση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, συνέχισε λέγοντας: « ο κ. Μητσοτάκης ξαφνικά θυμήθηκε τις βίλες που φτιάχνονταν με τις πολιτικές τις δικές τους. Οι Έλληνες ζήσαμε «ηλεκτροσόκ» με την κρίση και αυτό που εννοεί ο κ. Μητσοτάκης να το εξηγήσει και λυπάμαι για τις παρομοιώσεις που κάνει».

Στη συνέχεια, ο κ. Φίλης είπε ότι «δεν κάνουμε επανάσταση, ακολουθούμε ένα συμβιβασμό και είμαστε δεσμευμένοι να αξιοποιήσουμε δυνατότητες». Και επανέλαβε την πάγια θέση του για τα πρωτογενή πλεονάσματα. «Βγαίνουμε στις αγορές με 3,5%Πρωτογενή Πλεονάσματα ποιος πιστεύει ότι μπορεί να υπάρξει αναπτυξιακή πορεία; Βγαίνουμε από το μνημόνιο, αλλά αυτό μας κόβει τα πόδια», είπε, και τάχθηκε υπέρ μιας συνολικής και εθνικής πρωτοβουλίας για την επαναδιαπραγμάτευση τους τονίζοντας ότι το «κλειδί είναι το χρέος».

Ερωτηθείς πώς βλέπει τον ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Δεν θεωρώ ότι υπάρχει μετάλλαξη» και πρόσθεσε ότι «σε όλη την Ευρώπη υπάρχουν μετακινήσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δυναμικό, εξελισσόμενο ρεύμα» για να διευκρινίσει ότι αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχει διάλογο με άλλες δυνάμεις αλλά στη βάση προγραμματικών συνεννοήσεων.

Μιλώντας τέλος για τη στάση του Ερντογάν στο προσφυγικό, ανέφερε πως «από την πλευρά της Τουρκίας υπάρχει μια αυτοσυγκράτηση» και εκτίμησε πως θέλει να διατηρήσει κάποιους κανόνες λόγω της Ε.Ε.

Με πληροφορίες από Real Fm

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM