«Βόμβες» Καμμένου για τα όπλα στη Σ. Αραβία: Το απειλητικό τηλεφώνημα και η σχέση του Παπαδόπουλου με την ΝΔ

«Βόμβες» Καμμένου για τα όπλα στη Σ. Αραβία: Το απειλητικό τηλεφώνημα και η σχέση του Παπαδόπουλου με την ΝΔ Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Ο υπουργός Άμυνας επιτέθηκε με σφοδρότητα στην Νέα Δημοκρατία κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία ενώ προέβη σε αποκαλύψεις.

Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι «ακούστηκαν απίστευτα πράγματα στη Βουλή. Το παραμύθι τελειώνει εδώ, ένα παραμύθι λασπολογίας. Παρουσιάζεται μία διακρατική συμφωνία ως διαφθορά. Κανείς μεσάζοντας δεν υπήρχε».

Η υπόθεση, πρόσθεσε, είναι απλή. «Έγινε μία πρόσφορα για απαξιωμένα πυρομαχικά και την αποδεχθήκαμε. Επέλεξα να φέρω 66 εκ. στα ταμεία του υπουργείου Άμυνας».

Μετατρέψατε τη ΝΔ σε πολιτικό βραχίονα υποστήριξης του κουμπάρου της κ. Μπακογιάννη. Ως υπουργός επέλεξα να φέρω 66 εκατομμύρια στα ταμεία του Δημοσίου. Αλλάξαμε το νομο και δεν υπάρχουν εδω απόρρητα έγγραφα. Σε όλα τα διαβαθμισμένα έγγραφα σας έχω δώσει προσβαση», είπε ακόμα.

Στην συνέχεια τόνισε πως δεν υπάρχει αναφορά κανενός ταξίαρχου αλλά ένα υποκλοπέν έγγραφο από τον υπολογιστή του και πρόσθεσε: «Ο ταξίαρχος αναφέρει ότι ουδέποτε υπέβαλλε ο ίδιος αναφορά. Υπεκλάπη από τον υπολογιστή του ένα έγγραφο. Όλα έγιναν για να χαλάσει η συμφωνία, είπε ο υπουργός. Στο γραφείο μου ήρθε ο στρατωτικός εισαγγελέας, για να δούμε αν κάποιοι διακινούσαν απόρρητα έγγραφα. Το συγκεκριμένο απόρρητο έφυγε από αυτή την διεύθυνση».

Αναφερόμενος στον μεσάζοντα είπε πως δεν υπάρχει κανείς που να έπαιξε αυτό τον ρόλο. Ο κ. Καμμένος αφού παρέθεσε έγγραφα είπε καταλήγοντας: ««Το μόνο που ξέραμε είναι ότι εκπροσωπούσε τη Σαουδική Αραβία και ελέγχθηκε πολλαπλώς όσον αφορά το ποινικό του μητρώο. Καταθέτω στη Βουλή την εξουσιοδότηση που έχει ο κ. Παπαδόπουλος προκειμένου να κάνει έλεγχο στρατιωτικού υλικού, σας καταθέτω στη Βουλή την άδεια οπλοφορίας του κ. Παπαδόπουλου, σας καταθέτω το λευκό ποινικό μητρώο του κ. Παπαδόπουλου. Όσον αφορά στον κ. Παπαδόπουλο, σας έχω μια έκπληξη.

Το μόνο που ξέραμε για τον Παπαδόπουλο ήταν ότι εκπροσωπούσε την Σαουδική Αραβία. Και όσον αφορά το ποινικό του μητρώο και τις άδειες που μπορεί να είχε. Είχε εξουσιοδότηση να κάνει χειρισμό διαβαθμισμένου υλικού. Αυτά αφορούν την Σαουδική Αραβία. Και επειδή με ρωτάτε αν ξέρω τον Παπαδόπουλο, τον ξέρω από τον κ. Μητσοτάκη. Ο μακαρίτης Μητσοτάκης πριν γίνει πρωθυπουργός είχε αποφασίσει ότι θα έδινε δάνειο από την Εθνική προς την Ρωσία και το 1991 με 40 επιχειρηματίες πήγε αποστολή στην Ρωσία με τον διοικητή της τράπεζας τότε τον κ. Γερμίδη και μαζί ήταν ο κ. Ηλίας Παπαδόπουλος με τον γιο του και εισέπραξαν 60 εκατομμύρια. Αυτός είναι ο Παπαδόπουλος που δεν ξέρετε! Ο δικηγόρος του Παπαδόπουλου είναι βουλευτής της ΝΔ για να δούμε ποιοί έχουν σχέση με τον Παπαδόπουλο».

Επίσης ο κ. Καμμένος τόνισε πως ο κ. Παπαδόπουλος ήταν γνωστός και στην Φώφη Γεννηματά: «Ξέρετε που τον γνώρισαν στο υπουργείο τον κ. Παπαδόπουλο; Η κα Γεννηματά τον πήγε. 17 φεβρουαρίου 2014. Είπε ακόμα ότι στα ΕΑΣ η εταρεία AGG συζήτησε για συμφωνία για πυρομαχικά όταν η κ. Γεννηματά ήταν αναπληρώτρια υπουργός Αμυνας. Με αυτούς συνομιλούσε ο Παπαδόπουλος στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας».

Τέλος, ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε σε απειλητικό τηλεφώνημα που δέχτηκε. «Ο καλών είναι ο κ. Πατεράκης έμπορος όπλων που με πήρε τηλέφωνο από το γραφείο της εταιρείας του. Αυτός έστησε όλη την ιστορία με τον Σάφα και εξετάζεται από την αντιτρομοκρατική. Είναι αυτός με τα υποβρύχια που έγερναν».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανδρουλάκης τρολάρει Κασσελάκη: Όταν βγήκα από την κολυμπήθρα σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ - Ήταν πράσινος γιατί χρησιμοποίησαν αγουρέλαιο

Πολιτική / Ανδρουλάκης τρολάρει Κασσελάκη: Όταν βγήκα από την κολυμπήθρα σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ - Ήταν πράσινος γιατί χρησιμοποίησαν αγουρέλαιο

Με χιούμορ απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη
NEWSROOM
Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM